Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Mogens Lykketoft

Foredrag om kriser, klima, velfærd og eget politiske liv

Mogens Lykketoft

Forhenværende politiker og formand for FN’s 70. generalforsamling i New York

5 ud af 5 stjerner

Mogens Lykketoft formår at løfte os alle op på et højere niveau inden to dags spændende konference. Hans overblik og klar måde at sige tingene på var til inspiration for de over 1000 deltager på Vejforum 2018.

Carsten Bredahl Nielsen - VEJ-EU Se alle referencer

Et foredrag med Mogens Lykketoft giver jer:

  • Personlige anekdoter og indblik i dansk politik gennem fire årtier
  • Refleksioner over politisk idealisme og realisme
  • Perspektiver på global bæredygtighed og Danmarks rolle i den grønne omstilling
Uforpligtende forespørgsel på Mogens Lykketoft

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Mogens

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Mogens Lykketofts foredrag om kriser, klima, velfærd og sit eget politiske liv leveres entusiastisk. Gennem sin lange karriere i politik har Mogens opnået et unikt indblik, som han kan berige jer med under foredraget.

Et foredrag med Mogens Lykketoft giver jer:

  • Personlige anekdoter og indblik i dansk politik gennem fire årtier
  • Refleksioner over politisk idealisme og realisme
  • Perspektiver på global bæredygtighed og Danmarks rolle i den grønne omstilling

Fra dansk politik til FN's topmøder

Mogens Lykketoft, født 1946, uddannet cand.polit. 1971 og blev i 1981 valgt ind som socialdemokratisk folketingsmedlem. Mogens har været både skatteminister, finansminister og udenrigsminister samt formand for Folketinget.

I perioden 2015-2016 varetog Mogens Lykketoft formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York. FN’s generalsekretær Ban Ki-moon sagde, at Lykketofts formandskab var det bedst forberedte i hans tid. Det blev et enestående år, hvor Verdensmålene om bæredygtig udvikling blev vedtaget, klimaftalen i Paris blev indgået, og hvor Lykketoft satte sig i spidsen for en helt ny, åben proces om valget af ny generalsekretær.

I 2020 blev Mogens Lykketoft udpeget som bestyrelsesformand for Energinet.

Book Mogens Lykketoft til et spændende foredrag, der tager jer med ind i det politiske maskinrum, hvor han fortæller om alt fra egne oplevelser og hvordan det står til både nationalt og internationalt

Se foredrag med Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft foredrag

En farlig verden: Krig, energikrise og klimakatastrofe

Fhv. udenrigsminister Mogens Lykketoft fik som FN-formand vedtaget verdensmålene for bæredygtig udvikling.
Han taler de enorme globare udfordringer fra Putins krig i Europa, udfordringen fra Kina, oprustning, ulighed, fattigdom og klima- og energikrise.
Lykketoft er nu som formand for Energinet i Danmark i front med at realisere den grønne omstilling af vores energiforsyning.

Mogens Lykketoft foredrag

FN’s Verdensmål og klimaindsats

Lykketoft har især brugt de seneste år på at holde et stort antal meget populære foredrag, der giver mødedeltagerne det store overblik om baggrunden for FN’s verdensmål og den nødvendige indsats nu for at undgå en uoprettelig katastrofe for klima og miljø.

Det handler om partnerskaber via FN, i EU, de enkelte lande, virksomhederne ,civilsamfundet og hver enkelt af os. Lykketoft taler som dén, der var formand for Generalforsamlingen, da beslutningerne blev truffet i FN og har brugt sin tid siden for at kæmpe for sagen.

NU taler han også med erfaringen som formand for bestyrelsen i det nationale el- og gastransmissionsselskab Energinet, der skal stå for en meget stor del af investeringen i Danmarks klimaindsats, herunder udbygningen til de to energi-øer.

Mogens Lykketoft foredrag

Erindringer - holdning og handling

Med dette foredrag af Mogens Lykketoft, får I et enestående indblik i dansk politik igennem de seneste fire årtier. Kom med ind bag muren og med ud i verden når Mogens med humor, vid og indsigt åbenhjertig fortæller om udviklingen i Danmark de seneste 40 år.

Mogens Lykketoft var medlem af Folketinget fra 1981 til 2019, hvor han løftede nogle af de tungeste poster i dansk politik og var med til skabe og fastholde de helt centrale elementer i Velfærdsstaten.

Han er igennem tiden blevet kaldt Danmarks mest magtfulde mand, Den Røde Eminence og højrefløjs-socialdemokrat, statsminister, som Danmark aldrig fik og meget mere.
Men hvorfor blev det sådan? I dette foredrag af Mogens Lykketoft får I hans eget perspektiv på begivenhederne.

Mogens Lykketoft beskriver, hvad der har formet og inspireret ham. Han fortæller, hvordan det var at kæmpe for sine værdier og at balancere mellem idealisme og realisme. I får et indblik i hans udfordringer ved at vinde frem i kampen om samfundets udvikling, og hvordan han samtidig bevarede sine stærke bånd til dem, han holder allermest af.

I dette Mogens Lykketoft foredrag giver han publikum fortællingen om fejltagelser, de hårde nederlag og de overvældende sejre, som hans politiske karriere har medført. Desuden fortæller han, hvad disse oplevelser har lært ham om livet. Han beskriver detaljeret, ærligt og humoristisk sit om arbejde med politik. I får et unikt indblik i maskinrummet fra en mand, der mestrer det politiske håndværk til fulde, og I kommer tæt på mennesket bag politikken.

Mogens Lykketoft foredrag

Hvad sker der i Kina? Hvad sker der med Kina?

Dobbeltforedrag med Mette Holm. Mette og Mogens taler om hvilken vej, Kina er på med den enorme økonomiske styrke og mere aggressive udenrigspolitik under Xi Jingpings mere og mere autoritære og ensrettede styre, hvor der slås hårdt ned på minoriteter og selvstyret i Hongkong er reelt afskaffet. Er Kina ikke længere vores nyttige partner i handel og investering, klimaindsats og internationalt samarbejde? Er landet en trussel, vi skal bekæmpe sammen med USA? Eller skal vi mægle mellem USA og Kina sammen med resten af Europa?

Mette Holm og Mogens Lykketoft kan tilsammen bidrage med enestående viden og erfaring om Kinas udvikling de seneste fire årtier og give et bud på fremtiden: Mette har siden 1981 opholdt sig og rejst rundt i kæmpelandet i alt ti år – som studerende, udenrigskorrespondent, rejseleder og privat rejsende. Mogens har siden 1978 besøgt Kina i alt 18 gange – i både delegationer, som finans- og udenrigsminister og formand for FN´s Generalforsamling og privat rejsende. De to kan levere en enestående fortælling både om og fra Kina i jordhøjde med befolkningen og om oplevelser med de højeste magtcirkler.

Foredraget varer 50-60 minutter, efterfulgt af debat og spørgsmål

Mogens Lykketoft foredrag

I verdens tjeneste

Dobbeltforedrag med Mette Holm. Parret beretter underholdende om deres fælles 15 måneder i New York2015-2016, hvor Mogens var central spiller på verdensscenen som formand for FN’s Generalforsamling. Der fortælles om hverdagen sammen med repræsentanterne for 193 medlemslande, møder med verdens ledere og kampen for verdensmål, klima og konfliktløsning. Det diskuteres om FN med sine mange underorganisationer ar styrke til at leve op til alle de ideelle fordringer – og hvor der faktisk kan gøres en forskel.

Mogens Lykketoft foredrag

International politik

Mogens Lykketoft var udenrigsminister under 9-11, var i mange år Socialdemokratiets udenrigsordfører og har i en årrække deltaget udenrigspolitiske debatprogrammer på TV.

Mogens er fortsat tæt iagttager af den internationale udvikling og kommer gerne ud som foredragsholder af aktuelle spørgsmål som f.eks. kombinationer af følgende temaer

– Mellemøsten efter krigene i Afghanistan, Irak, Syrien og Yemen. Stormagters og regionale magters rolle ( USA, Rusland, EU, Tyrkiet, Iran , Saudi-Arabien, Emiraterne. Palæstina-Israel-konflikten

– Europa efter Brexit og nyt lederskab i Tyskland. Ny kurs om klima og økonomisk politik og ny rolle, når USA trækker sig baglæns

-Fremtidens globale spillere : USA mod Kina, – og Indien og de andre nye magtcentre på vej fremad

Mogens Lykketoft foredrag

Økonomi, kriser, klima og velfærd

Mogens Lykketoft var næsten otte år dansk finansminister, der effektivt bekæmpede den hidtil største arbejdsløshed og skabt orden og fremgang i dansk økonomi.

Mogens er gerne foredragsholder om økonomi, med baggrund i sine egne erfaringer som toppolitiker, men også som kommentator om nutidens største udfordringer – f.eks. kombinationer af følgende temaer

-hvordan bekæmper vi udfordringerne for klima og miljø og ulighed, og hvad har vi lært om den neoliberale politiks fallit efter finanskrise og covid-pandemi

-specielt om den franske økonom Thomas Pikettys bøger om en ny politik for at gå op mod den dramatisk stigende ulighed

– kan velfærdssamfundet overleve de nye globale udfordringer med klimaforandring, folkevandringer mv

– kan demokratiet kontrollere de gigantiske virksomheder, der styrer den dramatisk teknologiudvikling

Mogens Lykketoft foredrag

Mit politiske liv gennem mere end 50 år

I dette autentiske og personlige Mogens Lykketoft foredrag lukker han sine tilhører helt ind i maskinrummet og fortæller om sit lange politiske liv gennem mere end 50 år, der har budt på flere minister- og formandsposter, store beslutninger og krisehåndteringer. Et foredrag der kommer helt tæt på mennesket og politikeren Mogens Lykketoft.

Referencer

På spørgsmålet "Hvor stort var dit udbytte af Mogens Lykketofts oplæg?" svarede deltagerene i gennemsnit 3,8 ud af 5. (61 besvarelser).

Sara Ane Zachhau

Miljøstyrelsen

Mogens Lykketoft formår at løfte os alle op på et højere niveau inden to dags spændende konference. Hans overblik og klar måde at sige tingene på var til inspiration for de over 1000 deltager på Vejforum 2018.

Carsten Bredahl Nielsen

VEJ-EU

Meget velforberedt Mogens Lykketoft foredrag. Mogens er god til at disponere. Ingen manus. 3 power points, resten ud af hovedet.

Søren Hansen

Slogs Herreds Hus

En fremragende, indsigtsfuld og tankevækkende forelæsning om verdenssituationen p.t.

Henning Nørbæk

VL63/FÆNGSLET

Fremragende foredrag. Mogens Lykketoft har en fantastisk indsigt og viden om de emner, han taler om. Entusiastisk og begavet fører han publikum gennem svære emner som krig, energikrise og klimakatastrofe. Det var en stor fornøjelse at have Mogens Lykketoft på besøg.

Henrik Thorngaard

Folkekirkens Hus

Verdensmålene gav nu rigtig meget mening og sammenhængen blev tydelig

Jørgen Stig Bårris

Nordfyns Erhverv og Turisme

Rigtig godt og relevant foredrag.

Pernille Holmskov

Trekantområdet Danmark

Vi havde en meget fin aften, og deltagerne udtrykte stor tilfredshed

Dorit Myltoft

Højskoleforeningen for Nyborg og Omegn
Forespørg på Mogens Lykketoft

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft

5 ud af 5 stjerner

Mogens Lykketoft formår at løfte os alle op på et højere niveau inden to dags spændende konference. Hans overblik og klar måde at sige tingene på var til inspiration for de over 1000 deltager på Vejforum 2018.

Carsten Bredahl Nielsen - VEJ-EU Se alle referencer