Tlf.35 12 12 99
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf.35 12 12 99
Ulla Voigt
Dedikeret meteorolog og klimaekspert med et skarpt øje for vejrmønstre. Engageret i miljøbevidsthed og formidling af bæredygtighed. Entusiastisk formidler
5 ud af 5 stjerner
Jesper Theilgaard er god til at ramme sin modtagergruppe i selve foredraget, og ikke overraskende er han en god formidler af sin meget omfattende viden. Desuden var han meget sympatisk og tålmodig i den efterfølgende spørgerunde
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Jesper
Foredrag
Referencer
Jesper Theilgaard holder oplysende foredrag om vejr og klima. Jesper er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har fra 2002 til 2018 været fuldtidsansat på Danmarks Radio. Udover at være en populær tv-meteorolog og anerkendt forfatter er han også en kyndig foredragsholder. I løbet af sin tid som foredragsholder har han sammensat en række foredrag, der spænder bredt, men som alle har den samme røde tråd i form af vejret.
Et Jesper Theilgaard foredrag gør publikum klogere på vejrfænomener, og hvornår vi skal være bekymrede ved vejrforandringer. Er det reelle problemer, eller er det blot omskifteligt vejr?
Jesper giver jer et spændende og enestående indblik i vejret og klimaet på en måde, som alle kan forstå. Jesper har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. Her bliver vi klogere på vejret i dag og vejret i morgen. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at forfatterskabet omfattede en unik kombination af faglighed med kulturstof, som sjældent er set i den type faglitteratur. Herudover har Jesper også modtaget CARE Prisen i 2018 “for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne.”
Book Jesper Theilgaard til et oplysende og tankevækkende foredrag, hvor han fortæller om vejret, vejrfænomener og klimaet.
Se foredrag med Jesper TheilgaardVi har nu i mere end 25 år hørt om COP-møder, som skulle løse den klimatiske udfordring. Vi er nået til COP26, men har det overhovedet hjulpet?
Jesper Theilgaard vil i dette foredrag tale om FN-systemet -herunder WMO og UNFCCC – og de erfaringer han har med de COP-møder, som han selv har deltaget i.
Jesper vil også komme ind på IPCC og deres rapporter, som danner grundlag for de mange forhandlinger.
Endelig kommer vi ikke udenom en status på klimasituationen og hvor vi er på vej hen.
Den hastighed, hvormed klimaet ændrer sig i øjeblikket, stiller samfundet over for store udfordringer. Men for mange virksomheder giver klimaændringerne også mulighed for vækst og initiativer inden for en lang række områder.
Der er de traditionelle teknologiområder såsom vind, sol, bølger og biomasse. Her er der stor opmærksomhed men ligeledes en stor konkurrence. Herudover er der en lang række andre områder, som er meget mindre eksponeret, men som absolut er relevante i fremtidens klima. Især verdens vandproblemer burde stå højt på listen. Det er velkendt, at havene stiger, men desværre er der langt mindre fokus på f.eks. drikkevandsforsyningen i områder, hvor gletsjerne gradvist forsvinder.
Ligeledes er fødevareproduktionen i hele verden under pres. De traditionelle lokale dyrkningsmetoder kan ikke nødvendigvis fortsætte uforandret i et varmere klima, der udover højere temperaturer også tilfører nye skadedyr og sygdomme. Det gælder også her i landet, hvor der også er forandringer på vej.
Både plante- og humanrelaterede sygdomme breder sig med de højere temperaturer. Ofte høres malaria nævnt, men andre tropesygdomme vil på samme måde spredes. Der kommer således mange udfordringer og udviklingspotentialer på baggrund af klimaændringerne.
Denne keynote bliver tilpasset den enkelte konference giver deltagere deltagerne et nuanceret og velreflekteret indblik i nogle af de forandringer, der med klimaændringerne står på dørtærsklen.
Nu hvor vi er ved at lægge coronaepidemien bag os bliver klimaspørgsmålet igen centralt. Har vi lært noget under coronakrisen – eller vil vi bare helst fortsætte vores gode liv.
Jesper Theilgaard tager problemstillingen op i sit højaktuelle og dybt interessante foredrag om klimaet og de konsekvenser, klimaændringer medfører. Klimaændringerne er ifølge FN’s klimapanel over os, hvilket kan ses i den politiske debat, men også i det virkelige liv over hele kloden.
Jesper har fulgt udviklingen nøje og giver os et indblik i, hvad der egentlig sker, når temperaturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi så i 1999? Hvad sker der uden for Danmark, når temperaturen stiger?
Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad vi ved om klimaændringer over de sidste tusinder af år.
I skolerne og ikke mindst på gymnasieniveau er klimaet en del af pensum. Samtidig er viden om klimaændringerne især vigtig for den yngre generation. For er det voldsomme vejr på kloden et resultat af klimaændringerne? Mennesker på jorden har jo altid oplevet tørke og oversvømmelser, så hvad er normalt, og hvad skyldes menneskeskabte klimaændringer? Svaret er ikke så enkelt, men Jesper Theilgaard fortæller i dette foredrag om, hvad vi ved om klimaændringerne, vejret og hvad der påvirker dette.
Dette Jesper Theilgaard foredrag er særligt tilrettelagt skoler og kan tilpasses både folkeskolen og gymnasiet. Som forberedelse viul det være relevant at se et eller flere kapitler af Jespers klimafilm Climate Planet, der findes her: https://climateplanetfoundation.org/film/
I forbindelse med klimatopmødet i København i 2009 blev der skrevet en ny musikcyklus af komponisten Pernille Louise Sejlund over forskellige klimaemner. Mellem numrene causerer Jesper Theilgaard over klimaet og de problemer, som menneskeheden står over for.
Koncerten og emnet er stadig højaktuelt. Koncerten giver både en musikalsk oplevelse og tilføjer den nyeste viden om klimaspørgsmålet.
De danske sange – nye som gamle – handler i vid udstrækning om den danske natur og dermed også det danske vejr. Det er en tradition, som går helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. I samme periode er guldaldermalerne også i gang med at forevige den danske natur. Men hvordan opstod den tradition, og hvordan fik digterne og kunstnerne den viden om vejret, som de beskriver.
I dette Jesper Theilgaard foredrag tages tilhørerne gennem en kavalkade af de bedste danske sange, og han fortæller om digterne, deres liv og den viden, de havde – ligesom han viser en del eksempler på malernes evne til at skildre vejret.
En del af sangene skal naturligvis synges, så højskolesangbogen eller et sanghæfte skal helst være til stede, ligesom et klaver og en pianist vil hjælpe på sangen. Hvis der ikke er et klaver, vil Jesper synge for.
I 2015 vedtog FN’s generalforsamling under Mogens Lykketofts ledelse de nu berømte 17 verdensmål. Bliver de ført ud i livet, vil de ændre verden, og er de overhovedet realistiske? Det har været diskuteret og vil fortsat blive det, men ikke desto mindre er det nogle mål, som verdens lande er blevet enige om, har vedtaget og dermed skal efterleves.
Det har enorm betydning for virksomhederne verden over, fordi der nu er stukket nogle retningslinjer ud, og derfor kan lande og virksomheder profilere sig ved at relatere sig til verdensmålene. I dette Jesper Theilgaard foredrag fortæller han om de 17 verdensmål – og det er muligt at vinkle foredraget på udvalgte verdensmål – og give inspiration til deres anvendelse. Men lad det være sagt med det samme – verdensmålene har potentiale til at gøre fremtiden mere lys for vores efterkommere.
Vi var meget tilfredse med foredraget og har efterfølgende fået mange positive tilbagemeldinger fra publikum. Foredragets anden halvdel - efter pausen - var helt klart den bedste.
Lisbet Daell Kristensen
Jesper Theilgaard er god til at ramme sin modtagergruppe i selve foredraget, og ikke overraskende er han en god formidler af sin meget omfattende viden. Desuden var han meget sympatisk og tålmodig i den efterfølgende spørgerunde
Anne Thye-Petersen
Under overskriften og temaet: Forandring og håb måtte et emne som klimaforandringer indlysende med, som en af vor tids store udfordringer. Jesper Theilgaard gjorde det meget oplysende og sagligt. Og vi var meget tilfredse med det. Og fik også nogle nye overvejelser med: Bl.a. at demokratiet ikke er stærkt til at løse og håndtere klimaforandringer (eller flygtninge). Dejligt at se JTs opråb til de unge forleden ang. klima - i KD avisen.
Bent Andreasen
Det var en meget vellykket aften vi havde med Jesper Theilgaard. Det var et fantastisk Jesper Theilgaard foredrag, hvor vi hørte om kumulusskyer, stille sne, fuldmåner, skygger, stjernehimmel og meget mere. Et meget levende foredrag som på fineste vis blev bundet sammen med digte, højskolesangbog og vise ord fra Piet Hein
Agnete Seidelin
Jesper Theilgaard fortalte meget inspirerende om klimaforandringer for omkring 175 borgere fra Aalborg Kommune.
Anne-Marie Kjær
Meget nærværende og proffesionelt Jesper Theilgaard foredrag om kunsten i vejret med gode sange. Medlemmerne meget tilfredse.
Kirsten Malmqvist
Kan varmt anbefales til andre kirker. Jesper Theilgaard er meget vidende og underholdende
Lars Sølling
Det var et meget seriøst Jesper Theilgaard foredrag om den globale opvarmning og den betydning en vandstandsstigning kan få i Køge.
Kurt Lind
Jesper Theilgaard er god til at fremstille problemstillingerne klart og forståeligt. Han fortæller meget levende og har en meget stor indsigt i temaet.
Ebbe Nordal Petersen
Det var super lærerigt
Olivia Niebuhr
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.