Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Steffen Kretz

Spændende foredrag om politik, USA og den globale opvarmning.

Fotokredit: DR

Steffen Kretz

Udenrigskorrespondent og nyhedsvært på DR, journalist, forfatter, ordstyrer og foredragsholder.

Uforpligtende forespørgsel på Steffen Kretz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Steffen

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Steffen Kretz er blevet beskrevet som en uhyre dygtig og erfaren journalist, som samtidig er en af DRs tungeste nyhedsprofiler indenfor international politik. Han har siden november 2007 været vært på DRs udenrigspolitiske magasin, ’Horisont’. Forinden var han i to år DR Nyheders faste korrespondent i Mellemøsten.

Steffen Kretz producerede også DRs anerkendte, internationale serie, ’De Skrev Historie’, hvori han interviewede ti verdensledere om deres vigtigste historiske beslutninger. Serien har været sendt i en lang række lande verden over, bl.a. på den arabiske satellitkanal Al Arabiyan. Steffen Kretz kendes desuden fra hans mange år som ankermand på Søndagsmagasinet, vært på TV-Avisen og ikke mindst som dygtig journalist i DRs valgprogrammer.

Steffen Kretz har et unikt indblik i både klimapåvirkningerne og klimadebatten. Hans arbejde som klimakorrespondent op til klimatopmødet i 2009 har ført ham ud til de steder i verden, hvor man er begyndt at se konsekvenserne af klimaændringerne i f.eks. Spanien, Bangladesh og ikke mindst Grønland. Herudover har Kretz på nært hold dækket de internationale politiske klimaforhandlinger op til FN’s klimatopmøde i København i 2009.

Se foredrag med Steffen Kretz
Foredrag af Steffen Kretz

TRUMPS AMERIKA - Provokatør, populist og præsident

Milliardæren, erhvervsmanden og reality-stjernen Donald Trump er den usandsynlige leder af et folkeligt oprør i USA. En protestbevægelse mod den politiske elite, mod alt det etablerede. Nu er han valgt til verdens mægtigste embede og får nøglerne til Det Hvide Hus. Hvilken præsident bliver Trump? Vender USA ryggen til resten af verden? Og skal vi være bekymret over, at en mand, der ikke kan styre sin egen Twitter-konto, nu får koderne til USAs atomvåben?
Steffen Kretz har rejst gennem Trumps Amerika og dækket præsidentvalget og fortæller i dette foredrag om, hvad der førte til Hillary Clintons nederlag – og dermed bragte Trump til magten.

Foredrag af Steffen Kretz

Ordstyrer / konferencier

Steffen Kretz er én af landets mest efterspurgte ordstyrere. Han har mange års erfaring i at styre debatter, lede konferencer og forestå prisoverrækkelser på dansk og engelsk, og gør det altid med en blanding af skarp journalistisk sans og et glimt i øjet, så resultatet bliver både begavet og underholdende.

Foredrag af Steffen Kretz

Mit job i verdens brændpunkter

Hvordan er det at rapportere fra en krigszone? At rejse gennem Sahara med illegale immigranter og menneskesmuglere? Eller at møde en excentrisk diktator i et beduintelt til et interview om hans terror og overgreb? Steffen Kretz har i over 20 år rapporteret fra verdens brændpunkter, og i dette foredrag tager han os med på rejse til nogle af de steder, der har gjort størst indtryk på ham. Samtidig får vi en indføring i baggrunden for nogle af de store konflikter, der præger nyhederne, og et indblik i, hvad der driver Kretz i hans arbejde.

Foredrag af Steffen Kretz

Isen smelter på Grønland - skal vi være bekymrede?

Steffen Kretz har dokumenteret resultaterne af den globale opvarmning fra Arktis til Sahara, fra Amazonas til Australien, fra Indien til Indiana og undervejs mødt mennesker, hvis liv og vilkår er fuldstændig forandret på grund af klimaforandringerne. Han har også dækket de store FN-klimatopmøder og interviewet alverdens videnskabsfolk, og giver i dette foredrag et personligt og medlevende billede af, hvad der er ved at ske med vores klode – og hvad der skal til for at ændre på udviklingen.

Referencer

Vi havde en rigtig fin aften med Steffen Kretz d. 9. oktober. Arrangementet hed Biblioteket rykker ud, dvs. det foregik på Kirke Hørup Stationskro med efterfølgende middag, der var udsolgt, et publikum på 100, og vi fik rigtig mange gode tilbagemeldinger. Ud over de typiske bemærkninger som ’sikke et godt arrangement, sikken en fin aften’ så sagde man: halvanden time fløj af sted, det var sobert, interessant, han udviste en ægte grund til at være journalist, det var autentisk, han var nærværende, han holdt foredrag med humor og et glimt i øjet. Som arrangør oplevede jeg ham også som hjælpsom med opstilling, og at han var helt cool, idet han besvarede spørgsmål indtil 30 sekunder før taxa-afgang.

Lene Engmark

Inspirerende og lærerigt for eleverne. Gav stof til eftertanke og god inspiration til flere uv forløb og SRP problemformuleringer

Ann Due

Campus Bornholm HHX og HTX

Supergodt foredrag om det amerikanske valg og hvorfor Trump - og med en supergod Q&A session. Steffen var meget large med tiden og gav også mulighed for, at vi kunne tale med ham i mindre grupper.

Charlotte Møller

VL 70

Det var en meget positiv oplevelse at have ham på scenen og facilitere talk show! Hans rolige facon gav rigelig fokus til gæsterne, der skulle i stolen hos ham, og hans finurlige humor fik hurtigt fans både blandt gæster i studiet og publikum. Samtidig er hans faglige ekspertise på et ganske højt niveau, hvorfor det også blev en fagligt udbytterig oplevelse for publikum. Alt i alt overordentligt tilfredsstillende.

Magnus Holde-Bygvraa, Managing Director / Partner

Shout CPH

Steffen Kretz var ordstyrer på en national konference om veteraner med PTSD. Levede 100% op til de forventninger, vi som arrangører havde til hans rolle og input. Yderst kompetent.

Anne-Mette Eilsø

Psykiatrien i Region Syddanmark

Et utroligt spændende foredrag, som passede godt til vores Lysfest-arrangement i byen samme aften ifm datoen for Danmarks Befrielse i 1945. Foredraget blev fint krydret med små filmklip, og der var stor spørgelyst blandt publikum efterfølgende.

Haderslev Bibliotek & Haderslev Kommune

Han ramte virkelig præcist vores elevers niveau. Det er sjældent vi oplever dem være stille så længe, og have så mange spørgsmål.

Jakob Markvard

Frederiksborg Gymnasium
Forespørg på Steffen Kretz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99