Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Storm Stensgaard

Spændende foredrag om brok, stressnavigation og præstation.

Storm Stensgaard

Forfatter, stressrådgiver og foredragsholder. Specialiseret i at vejlede og inspirere til balance og styrke.

5 ud af 5 stjerner

Storms foredrag var exceptionelt godt. Og jeg har hørt mange gennem tiden. Der var integritet, ægthed og oprigtighed. Ikke bare den købte vare, hvor en foredragsholder stod, og sagde det han troede ledelsen ville høre – men den ægte vare. En gave du kunne tage imod eller lade være. Og vi kunne virkelig bruge gaven, som var inspirerende og praktisk nyttig. Folk var i den grad med, og efterfølgende kunne jeg høre og mærke, at der havde været super god effekt. Folk havde fået nogle spilleregler, - det er sådan her det er, og så kan man tage dem til sig eller lade være. Og det gjorde vi! Kan varmt anbefales, det bedste foredrag om stress og trivsel, jeg har hørt.

Carsten Overgaard, Seniorprivatrådgiver - Nykredit Se alle referencer

Et foredrag med Storm Stensgaard giver jer:

  • Et engagerende foredrag, der skaber åbenhed omkring komplekse emner
  • En foredragsholder, der kombinerer passion med humor
  • En inspirerende peptalk fyldt med oplysende indsigter og øjenåbnende øjeblikke
Uforpligtende forespørgsel på Storm Stensgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Storm

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Storm Stensgaard er en engageret foredragsholder, der specialiserer sig i mental sundhed og social kapital. Med en solid baggrund i tillidskultur, stresshåndtering og neurologiens principper for sund præstation, formidler han sine budskaber med humor og relevante eksempler. Storm deler generøst ud af sin viden om stress, indhentet fra både professionelt arbejde med privatklienter og egne personlige erfaringer.

Et foredrag med Storm Stensgaard giver jer:

  • Et engagerende foredrag, der skaber åbenhed omkring komplekse emner
  • En foredragsholder, der kombinerer passion med humor
  • En inspirerende peptalk fyldt med oplysende indsigter og øjenåbnende øjeblikke

Forbedring af præstation via effektiv håndtering af stress

Storm Stensgaard bringer en praktisk og løsningsorienteret tilgang til stress som en del af livet, en tilgang, der har gavnet mange, fra foredragstilhørere til private klienter. Hans eget udviklede Stressnavigation-koncept er solidt funderet i videnskab og har bevist sin effektivitet gennem praktisk anvendelse. Dette koncept kan tilpasses og implementeres i jeres organisation, på både ledelses- og personligt plan.

Som forfatter og stressrådgiver har Storm forfattet adskillige bøger, herunder “Stressnavigation for Mænd” og “Protektor”. Med en akademisk baggrund i klassisk filologi, der særligt fokuserer på heroisk ledelse og tillidskultur, blev han i 2023 hædret med Dafolo-prisen for sit bidrag til fremtidens bæredygtige og regenerative ledelse.

Storm er ikke kun teoretisk og praktisk dygtig inden for sine foredragsemner, men han trækker også på sin akademiske forståelse for klassisk retorik. Hans foredrag udgør mere end blot overfladisk vidensdeling; de bevæger, inspirerer og motiverer, og skaber ægte forandringer hos deltagerne.

Han understreger vigtigheden af en sund tilgang til stress, som kan være altafgørende for både livskvalitet og langtidsholdbar præstation. Med fokus på sund præstation, social kapital og bæredygtig ledelse, formidler Storm sin indsigt på en tilgængelig og anvendelig måde. Storms foredrag er intensive og indholdsrige, men samtidig velegnede til at adressere udfordrende emner som arbejdsmiljø og trivsel.

Book Storm Stensgaard til jeres næste arrangement og oplev, hvordan stressnavigation kan forvandle jeres tilgang til stress og arbejdsmiljø.

Se foredrag med Storm Stensgaard
Storm Stensgaard foredrag

Coronabrok: Hvordan håndterer vi frustrationer, bøvl og urimelige belastninger på en god måde? (webinar)

Et humoristisk webinar med udspring i Storms populære foredrag: Kunsten at brokke sig. Det er særligt tilpasset Coronakrisen, hvor vi jo har gode grunde til at brokke os og lade frustrationer løbe løbsk. Et friskt indspark som giver smil på læben, stof til eftertanke og et fælles sprog til at tale om noget der er svært. Vi kommer omkring en række spændende spørgsmål, heriblandt:

“Hvad er brok egentligt for et fænomen?”
“Hvordan får vi det bedste ud af en træls situation?”
“Hvordan finder vi sejre i nederlagene?”
“Hvordan kan vi få vores egen brok og frustrationer ud og på afstand?”
“Hvordan kan vi med fordel grine ad os selv og hinanden?”
“Hvor mange typer af brok findes der egentlig? Hvor kommer de fra og hvor skal de hen?”
“Hvordan kan vi gå på skattejagt i vores frustrationer og blive klogere på os selv og hinanden?”
“Hvordan kan brokbevidsthed være et hemmeligt våben mod stressoverbelastninger?”
“Hvordan kan brokforebyggelse hænge fint sammen med social kapital og arbejdsglæde?”
“Hvordan kan brokbevidsthed gøre os mere rummelige, respektfulde og samarbejdsdygtige?”
“Hvordan kan vi komme af med vores afreaktionsbrok på en god måde?”
“Hvordan kan vi skelne mellem brok og kritik, og højne kommunikationen og vidensdelingen?”
“Hvordan kan vi spare os selv for det ufattelige spild af tid og energi som brok kan koste?”
“Hvordan kan en ny brokforståelse give os et fælles sprog til gavn for arbejdsmiljø og samarbejdsglæden?”

Ingen går ram forbi, men som tilhørerne genkender sig selv og hinanden i de forskellige broktyper, får vi løsnet op med et smil, og opnår et fælles sprog så det bliver muligt at tale om brok, i stedet for at blive fanget i det. Storms arbejde med fænomenet brok har rødder i hans virke som stressbehandler og viden om sprog og social kapital, men også i mødet med mange hundrede arbejdspladser som han har talt brok, stress, arbejdsmiljø med de seneste år. Og det har resulteret i flere bøger, navnlig bogen ’ Brok: Om at håndtere dårlige ting på en god måde’.

Men emnet er som skabt til webinar i en Coronatid, så hvis I ønsker et opmuntrende indslag som samtidig er tankevækkende og nyttigt, og som alle deltagere med stor sikkerhed kan relatere til, så er Coronabrok et solidt bud.

Storm Stensgaard foredrag

Mental sundhed i en Coronatid (webinar)

Hvordan holder vi håbet og humøret højt, mens vil holder stressniveauerne nede? Hvordan kommer vi sundt igennem krisen?

Coronakrisen har budt på et væld af nye belastningsformer, heriblandt uvished, utryghed, nye arbejdsformer, mangel på social kontakt og den kilde til arbejdsglæde og anerkendelse som levende omgang med ledere og kolleger giver. Dette webinar tager udgangspunkt i Storms populære foredrag om Sund Præstation og Styr på Stressøkonomien, og tilpasses den aktuelle Coronasituation.

Det egner sig til at støtte medarbejdere og arbejdsfællesskaber som mærker coronatrætheden og trykket fra de nye belastninger. Og som har brug for et frisk pust udefra, og noget der egner sig til selv at arbejde videre med. Der vil være en basal og meget praktisk anvendelig indføring i, hvad der egentligt foregår rent stressmæssigt, med særligt sigte på et sundt nervesystem og brugbare redskaber til hvad man kan gøre som enkeltperson, leder og kolleger.

Desuden vil webinaret være motiverende i forhold til at tage aktivt højde for udfordringerne, med overbevisende billeder på hvorfor det både er vigtigt og kan betale sig at sætte ind lige netop nu, i forhold til arbejdsmiljø og trivsel. Men navnlig motiverende fordi det er muligt og der er en lang række effektive forholdsregler, som både vil virke her og nu. Og som vil være fremtidssikrende, når der skal genopbygges efter krisen. Webinaret har en faglig tyngde, men er lettilgængeligt og humoristisk, og det rykker.

Nøgleord er, udover mental sundhed: Social kapital, psykologisk tryghed, tillid, arbejdsglæde, fordybelse, nærvær, sammenhængskraft. Tilgangen er helheds- og løsningsorienteret. Vinklen original og nytænkende. Virkemidler og grundbestanddele er gennemprøvede, og Storm har en omfattende foredragserfaring som en af de mest benyttede foredragsholdere, med næsten 700 foredrag de sidste godt 4 år. Han har skrevet 3 relevante bøger alle med fokus på mental sundhed, stresshåndtering og trivsel.

Varighed: 1-2 timer

Storm Stensgaard foredrag

Kunsten at brokke sig

Et sjovt og tankevækkende foredrag, der stiller skarpt på en af danskernes yndlingspassioner, nemlig brok. Vi brokker os meget, og det fylder meget i vores liv på godt og ondt, men kan vi blive endnu bedre til det? Kan vi brokke os mindre eller på en bedre måde? Kan vi med fordel anskue brok som en kunstform og/eller gå videnskabeligt til værks?

Med en humoristisk tilgang tager Storm afsæt i sin stressvidenskabelige baggrund, og ser på hvad brok egentlig er, hvad det koster os i forstyrrelser i forhold til trivsel, arbejdsro og arbejdsglæde, og hvordan vi kan håndtere det og omdirigere vores trang til brok, så det bliver konstruktivt og nyttigt.

Foredraget udformes som en underholdende skattejagt, hvor vi kommer langt omkring bl.a. smil, spejlneuroner, social kapital og kønsforskelle. En anderledes, men brugbar tilgang til den sunde arbejdskultur.

Foredraget er velegnet som: et humoristisk indslag med viden, ahaoplevelser, der kan løsne op for et vanskeligt emne, en underholdende måde at få folk til at grine ad sig selv på en konstruktiv måde, noget samlende alle kan relatere til uanset baggrund og funktion i organisationen, et anderledes indslag på en ellers faglig tung dag, noget der kan ramme meget bredt sammensatte medarbejdergrupper, et opsigtsvækkende bidrag til et kundearrangement, et sjovt indspark til en generalforsamling eller årsmøde, en kickstarter til større konferencer eller som faglig underholdning til sociale arrangementer.

Storm Stensgaard foredrag

Mere succes i hverdagen: Vindermentalitet og arbejdsglæde

Hvad kan vi gøre, tænke, føle og sige til os selv og hinanden for at få mere overskud i hverdagen, mere succes? Hvordan får vi øje på og dyrker sejrene, får det bedste ud af situationen, og støtter os selv og hinanden? Hvordan begrænser vi de unødvendige forstyrrelser såvel indre som ydre, og skaber et flow der lader os klare dagen med langt større effektivitet og arbejdsglæde?

Med et underholdende og tankevækkende foredrag har Storm Stensgaard en løsningsorienteret og konstruktiv tilgang, hvor målrettet effektivitet og øget trivsel går hånd i hånd. Det kan betale sig. Der er et helhedsfokus på det optimale arbejdsmiljø, både i forhold til ledelse, den enkelte og kollegerne, men også i forhold til work-life balancen.

Storm trækker på sin omfattende stressvidenskabelige viden og praktiske erfaring som behandler, rådgiver og underviser. Metoderne er praksisnære og erfaringsbaserede, og det er noget der virker. Hvis tilhørerne skal gå opløftede derfra og have konkrete redskaber med hjem, der kan styrke enhver arbejdskultur, så er dette foredrag sagen.

Storm Stensgaard foredrag

Den Robuste Medarbejder: Løsninger Under Pres

Robusthed på arbejdspladsen: Løsninger under pres: Hvordan overlever og trives den enkelte, mens vi venter på den organisatoriske stressoptimering af arbejdsmiljøet?
Foredraget forholder sig konstruktivt og løsningsorienteret til den store udfordring, at mange arbejdspladser byder på forandringer, besparelser, arbejdspres, præstationskrav – helt generelt: store forstyrrelser. Hvad kan vi rent faktisk gøre ved mistrivsel og det sygefravær, som har så store menneskelige og økonomiske omkostninger? Hvordan sikrer vi bedst mulig arbejdsglæde og langtidsholdbar præstationsevne?
Hvordan kan vi gøre den enkelte medarbejder/mellemleder mere modstandsdygtig? – vel at mærke uden at overbebyrde med eneansvar for egen trivsel, og uden at fritage ledelsen og organisationen for ansvar. Hvad er de neurologiske spilleregler for robusthed såvel organisatorisk, som ledelsesmæssigt og individuelt?
Foredraget har fokus på virkelige eksempler og metoder som både er stressvidenskabeligt solide, effektive og forsvarlige. Deltageren får en afgørende, overordnet forståelse samt en række konkrete redskaber som erfaringsmæssigt virker; og som kan både kan bruges med det samme og til at opbygge fremtidens bæredygtige arbejdsmiljø.

Storm Stensgaard foredrag

Social Kapital og Stressøkonomisk tillidskultur

Hvordan styrker vi den organisatoriske sammenhængskraft og tillidskultur på den lange bane?
Forudsætningen for store resultater er samarbejde, og samarbejde kræver social kapital. Kernen i social kapital er tillid, men hvad skaber tillid?
Foredraget belyser betingelserne for at tillid kan opstå og vokse. Hvordan kan vi have tillid til os selv og hinanden, til ledelsen og organisationen?
Med fodfæste i neurologi og stressvidenskab ser vi på hvordan den enkelte, ledelsen og organisationen kan skabe de optimale rammer for tillid mellem mennesker. Det handler blandt andet om hvordan vi begrænser ødelæggende forstyrrelser, hvordan vi skaber tydelighed og overskuelighed, og hvordan vi finder den hårfine balance mellem ansvar og indflydelse. Men det handler også om det smidige tankesæt og det ligevægtige sind som bedst egner sig til at vække og vise tillid
Perspektiveret af oldtidens tillidskulturer berøres de idealer og egenskaber som traditionelt skaber tillid. Vi ser på hvordan gamle størrelser som frihed, sandhed og retfærdighed er højrelevante for moderne organisationers arbejdsmiljø. Det handler om den mellemmenneskelige kilde til arbejdsglæde, men også om hvordan det konkurrencedygtige værdifællesskab opbygges med samhørighedsfølelse og sammenhængskraft.
Storms særlige uddannelsesmæssige baggrund giver foredraget en spændende blanding af konkrete stressvidenskabelige metoder og inspirerende kulturhistorisk viden.
Er der en brugbar sammenhæng mellem gamle dages æresbegreber og vor tids stressoptimale arbejdsmiljø? Dette foredrag giver dig et underholdende og nyttigt udgangspunkt for at øge den sociale kapital i din organisation.

Storm Stensgaard foredrag

Sund Præstation

Foredraget handler om de optimale betingelser for den sunde præstation. Hvordan yder vi vores bedste og bevarer et engageret arbejdsflow dag efter dag og år efter år? Der tages udgangspunkt i neurologi, stressvidenskab og professionel rådgivningserfaring.
Hvordan balancerer vi på det tveæggede sværd af sund stimulans og giftig overbelastning? Hvordan sparer vi på kræfterne, hvordan regulerer og restituerer vi klogt, og hvordan holder vi nervesystemet sundt og stærkt, så vi kan skabe de resultater, der er brug for?
Der vil foredraget igennem være fokus på konkrete eksempler og virksomme metoder som både kan anvendes med det samme og på den lange bane. Det handler om nærvær, fordybelse, arbejdsro, begejstring og mening. Alvorlig vidensformidling leveret med humor, fortællinger og optimisme.

Storm Stensgaard foredrag

Styr på stressøkonomien

Foredraget belyser sammenhængen mellem den sunde, langvarige præstationsevne og den usunde stressoverbelastning, og giver en række erfaringsbaserede metoder og løsningsforslag til at få styr på den personlige og organisatoriske stressøkonomi.
Med levende humor og praktiske eksempler gives der solide bud på hvordan vi kan begrænse de forstyrrende udgifter og få overskud på stressbalancen.
Hvad er de overordnede stressvidenskabelige regler for et sundt arbejdsmiljø, og hvad kan lederne og den enkelte gøre for at håndtere udfordringer og belastninger klogest? Hvor er de hurtige gevinster, og hvordan foretager vi de nødvendige, langsigtede investeringer? Hvordan får vi prioriteret omsorgen for det mentale helbred som en del af en sund livsstil? Hvordan kan vi ændre fortællingen så det for alvor bliver attraktivt, spændende og indbringende at beskæftige sig med forudsætningerne for den sunde præstationsevne og trivsel?
Vi ser nærmere på hvorfor og hvordan en sund stressøkonomi er en investering for livet.

Referencer

Det var et supergodt foredrag om Stressnavigation. Medlevende, vi var med og vi var på, selvom det var om aftenen, efter en lang arbejdsdag. Det var gode eksempler, nyttige redskaber. Vinklen var ny og meget brugbar. Dette er et meget vigtigt emne, og jeg kan varmt anbefale Storms foredrag.

Keld Hemmingsen

Gladsaxe Kommune

Storm Stensgaards foredrag om Stressnavigation rammer bare plet. Hvis man tror men har hørt alt om stress - så tro om igen og book Storm – aha oplevelserne står i kø. Han er troværdig, kompetent og tog deltagerne og salen med …storm . Han har en helt ny og anderledes indgangsvinkel til stress, end man før har hørt. Vi holdt en 3 dages konference hvor Storm var en af mange oplægsholdere på de tre dage. Men det var Storm alle talte om -Alle var begejstrede og helt høje resten af dagen- Hans foredrag og bidrag var emnet under middagen og efterfølgende da konferencen var slut. Storm brænder igennem og vi fik geniale, enkle og brugbare værktøjer med hjem, som vi her tre måneder efter stadig taler om. Storm får mine varmeste anbefalinger, alle får noget med hjem.

Susanne Wessel, Sekretariatskonsulent

Den Grønne Gruppe

Tusind tak for et super inspirerende foredrag om ’Social kapital og stressøkonomisk tillidskultur’. Der er ingen tvivl om, at det tændte en gnist i personalegruppen, som jeg sjældent har oplevet før. Efterfølgende blev der arbejdet intenst, alle var deltagende i gruppearbejdet (ingen var tavse). Vi endte med at formulere fire indsatser der skal højne den sociale kapital, og var enige om at vores arbejde for alt i verden ikke må slutte her. Derudover satte du gang i tankerne i forhold til selv at have et ansvar, både for hvordan man selv agerer, men også hvordan man holder sig orienteret i forhold til hele organisationen. Et mere end fantastisk indspark.

Merete Lund, Souschef

Rudersdal Kommune

Storms foredrag var exceptionelt godt. Og jeg har hørt mange gennem tiden. Der var integritet, ægthed og oprigtighed. Ikke bare den købte vare, hvor en foredragsholder stod, og sagde det han troede ledelsen ville høre – men den ægte vare. En gave du kunne tage imod eller lade være. Og vi kunne virkelig bruge gaven, som var inspirerende og praktisk nyttig. Folk var i den grad med, og efterfølgende kunne jeg høre og mærke, at der havde været super god effekt. Folk havde fået nogle spilleregler, - det er sådan her det er, og så kan man tage dem til sig eller lade være. Og det gjorde vi! Kan varmt anbefales, det bedste foredrag om stress og trivsel, jeg har hørt.

Carsten Overgaard, Seniorprivatrådgiver

Nykredit

Det var levende, troværdigt og nyttigt. Storm Stensgaards foredrag om Stressnavigation var superfint og meget givende. Jeg er fuld af begejstring over det. Alle har flere dage efter været meget positive over både indholdet og måden det blev præsenteret på. Det er fedt at Storm brænder igennem med det og virkelig tror på det. Og den personlige erfaring på egen krop giver solid troværdighed. Især var det godt at de praktiske redskaber var vedkommende og enkle at forstå. Stresshjulet eller kompasset var rigtig brugbart. Indgangen og tankegangen til stress var faktisk ny og gav en del ahaoplevelser. Det er det bedste af alle de mange stress-foredrag jeg har hørt. Det rykker.

Lea Nydahl Lyberth

Fredericia Kommune

Dit foredrag var fint, du kom langt omkring i forhold til hvad stress er og hvad det gør ved mennesket. Du kom også fint ind over gode løsningsforslag til hvordan man kan undgå den dårlige stress. Det kan anbefales til virksomheder og private personer i forhold til fod information om stress håndtering. Dit foredrag gav et godt billede af hvad der er den god og den dårlige stress og hvad vi kan gøre ved den.

Anita Mortensen, Adm. medarbejder

Visitationen

Din tilgang til at aftabuisere stress var særdeles gavnlig. En strategi omkring stress, hvor det handler om at gøre oplevelser med stress til noget, man snakker om og deler, gør det muligt at få øje på problemerne i tide. Dette fik du sat fokus på, på en god måde, som let kan føres videre ud i organisationen. Endvidere var den opmærksomhed som du havde på vedvarende ubalancer mellem krav og indflydelse/ressourcer væsentlig og brugbar i det videre arbejde med en stressstrategi. Alt i alt en god måde at tilgå stress som tema. Med dit oplæg fik du sat en god stemning og et godt gruppearbejde i gang, hvilket var meget værdifuldt.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Syddansk Universitet

Det var et fint, levende og engagerende foredrag. Det har givet stof til videre drøftelser og vi vil på baggrund af foredraget følge op i egen organisation ifht hvad vi evt skal sætte i gang.

Signe Riedel

RMC/SEI-DK
Forespørg på Storm Stensgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Storm Stensgaard
Storm Stensgaard

5 ud af 5 stjerner

Storms foredrag var exceptionelt godt. Og jeg har hørt mange gennem tiden. Der var integritet, ægthed og oprigtighed. Ikke bare den købte vare, hvor en foredragsholder stod, og sagde det han troede ledelsen ville høre – men den ægte vare. En gave du kunne tage imod eller lade være. Og vi kunne virkelig bruge gaven, som var inspirerende og praktisk nyttig. Folk var i den grad med, og efterfølgende kunne jeg høre og mærke, at der havde været super god effekt. Folk havde fået nogle spilleregler, - det er sådan her det er, og så kan man tage dem til sig eller lade være. Og det gjorde vi! Kan varmt anbefales, det bedste foredrag om stress og trivsel, jeg har hørt.

Carsten Overgaard, Seniorprivatrådgiver - Nykredit Se alle referencer