Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Tor Nørretranders

Aktuelle foredrag om emner som naturvidenskabens rolle i den moderne kultur og troens betydning.

Fotokredit: Andreas Bergmann

Tor Nørretranders

Forfatter.

Uforpligtende forespørgsel på Tor Nørretranders

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Tor

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Tor Nørretranders er en faglitterær forfatter, som primært beskæftiger sig med det at være menneske. Tor har skrevet om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, troens betydning, og hvad vi skal have at spise. Alt dette kan du blive klog på at i et Tor Nørretranders foredrag.

Tor Nørretranders har blandt andet skrevet de populære bøger “Det udelelige om Niels Bohr og kvantefysik”, “Mærk verden” som for alvor blev Tors gennembrud som forfatter, “Det generøse menneske” og “Menneskeføde”, ”Vær Nær” og senest ”Se Frem”. Udover sit forfatterskab har Tor skrevet et væld af artikler og medvirket i utallige arrangementer.

Med sin bog “Samfundsglæde” (2019) introducerede Tor Nørretranders begrebet af samme navn. Her sammenligner han vores forhold til henholdsvis kroppen og samfundet. Vi sætter ikke på samme måde pris på et velfungerende samfund, som vi glæder os over for eksempel en lykkerus i kroppen. Netop dette emne kan du også høre om i et Tor Nørretranders foredrag.

Se foredrag med Tor Nørretranders
Foredrag af Tor Nørretranders

"Karma Corona"

“Corona er desværre kun begyndelsen. Naturen skal have bedre plads, hvis ikke der skal komme mange flere sygdomme fremover”
Sådan lyder budskabet fra Tor Nørretranders i bogen og foredraget ”Karma Corona”.

Coronakrisen var nemlig ikke nogen overraskelse for de virusforskere, som i årtier har advaret om risikoen for nye epidemier, der med tidens transportmønster kan sprede sig over hele kloden og udvikle sig til pandemier. Virusser og bakterier overføres i stigende grad fra vilde dyr til mennesker, fordi den vilde natur er presset og biodiversiteten truet. Corona er blot det seneste eksempel.

Naturødelæggelsen vil føre til en pandemiernes tidsalder, hvor nye sygdomme vil forekomme stadig oftere. Derfor skal naturen have bedre vilkår. Det vil først og fremmest sige mere plads og mere mangfoldighed.

En øget biodiversitet vil desuden betyde at klimaet vil få det bedre. Flere skove, mere uberørt natur og mere biodiversitet vil betyde mindre udslip af klimagasser.

En stor indsats for at forbedre biodiversiteten vil formentlig være meget billigere end at betale de menneskelige og økonomiske omkostningerne ved kommende pandemier.

At redde naturen er ikke længere kun et spørgsmål om omsorg for sjældne dyrearter, men et spørgsmål om at beskytte menneskeheden mod epidemier og pandemier.

I foredraget “Karma Corona” fortæller Tor Nørretranders, hvordan coronakrisen er et direkte resultat af en 10.000 år lang udviklingshistorie, der med stigende intensitet har ført til nutidens problemer.

Tor fortæller også, hvordan den øgede omsorg for vores økosystem vil medføre mere livskvalitet, et bedre klima og meget mindre sygdom blandt dyr og mennesker.

Foredrag af Tor Nørretranders

Samfundsglæde - Sammen kan vi selv

I dette Tor Nørretranders foredrag får I et indblik i hans bog “Samfundsglæde” (2019). Det er med samfundet, som det er med kroppen: Vi lægger kun mærke til det, når der er noget galt. I det daglige tænker vi hverken over, at vores venstre knæ fungerer fint, eller at der kommer post om morgenen. Men når først smerten sætter ind, eller postvæsenet bryder sammen, kan vi ikke tænke på andet.

Der er dog en vigtig forskel på kroppen og samfundet: Vi lægger faktisk ikke kun mærke til kroppen, når den sender smertesignaler. Vi har også følelsen af kropsglæde, når vi har brugt kroppen til leg, motion, nydelse eller nyttigt arbejde. Men hvor er glæden ved at samfundet fungerer, at der er vand i hanerne, færger til tiden og et sundhedsvæsen der er bedre end sit rygte? Hvornår oplever vi at være taknemmelige for at være del af et samfund, der gør vores liv sjovere? Har vi overhovedet et ord for det?

Samfundsglæde er det begreb og det ord, forfatteren Tor Nørretranders introducerer med denne bog for at udtrykke værdsættelsen af samfundet. For hvis vi ikke lægger mærke til, at vi sammen har skabt et værdifuldt samfund, mister vi evnen til at stritte imod, når det får lov til at forvitre, fordi postvæsenet, vejvæsenet, medierne, samtalen og det lokale kulturliv får lov til at forfalde. Vi er nødt til at elske samfundet for at kunne forsvare det mod den opløsning, som kommer fra kølige økonomiske kalkuler.

Samfundsglæde vil genskabe opmærksomheden på, at vi kan løse de moderne problemer ­– fra klimaet til fremmedgørelsens ensomhed – ved at huske at sammen kan vi selv. Oplev spændende refleksioner med dette Tor Nørretranders foredrag.

Foredrag af Tor Nørretranders

Fra opløsningstid til oplysningstid

Vær ikke bange. Det kan godt være, at det føles som om det hele går i opløsning i disse år: sandheden, samfundet, sjælefreden. Men en ny oplysningstid er på vej. Vi skal finde modet til at tænke selvstændigt og til at tænke på hinanden. Vi skal se frem. I dette Tor Nørretranders foredrag giver han sit bud på, hvorfor og hvordan vi kan se frem. Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme titel.

Foredrag af Tor Nørretranders

Andre foredrag

Fællesskab: Hvorfor er det civile samfund blevet så vigtigt?
Vild mad: Hvordan brødføde 9 mia. uden klimakoks?
Grønt lys: Fremtidens klima, miljø og produktion
Civilisation 2.0: Fremtidens samfund
Glæd dig: Tillid, lykke og kontrol i hverdagen
Menneskeføde: Mad, sundhed og det gode liv
Fremtidens helte: Teknologiens historie og renæssance
Netværk: Internettets historie og fremtid
Civilsamfundet: Fællesskabets betydning for samfundet
Umage giver mage: Generøsitet, overskud og kreativitet
Verdensbilledet: Hvor er videnskaben på vej hen?

Referencer

Meget nærværende og altid dejligt med den lune humor i samspil med seriøsiteten af emnet.

Ulla Lehman

Troldtekt
Forespørg på Tor Nørretranders

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99