Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Xinxin Ren Gudbjörnsson

Skarpe og underholdende foredrag om kinesisk kultur.

Privatfoto

Xinxin Ren Gudbjörnsson

Forfatter og skribent. Xinxin skriver faglitteratur og skønlitteratur, som udgives både i Danmark og Kina.

Uforpligtende forespørgsel på Xinxin Ren Gudbjörnsson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Xinxin

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Xinxin Ren Gudbjörnssons foredrag er en fortryllende rejse til Kina. Som forfatteren bag “Smagen af Kina” tager Xinxin jer med på en uforglemmelig oplevelse gennem Kinas rige kultur og historie. Træd ind i en verden af spændende fortællinger, hvor Xinxin fører jer gennem hendes families liv og de turbulente begivenheder, der har formet Kinas skæbne.

Et foredrag med Xinxin Ren Gudbjörnsson giver jer:

  • En rejse gennem Kinas historie fra kejserriget til moderne tid
  • Indsigt i kinesisk madkultur og familietraditioner
  • Personlige anekdoter der krydser historie med madoplevelser

På opdagelse i Kinas sjæl

Xinxin Ren Gudbjörnsson er forfatter, TV-vært og kulturskribent. Hun har udgivet 4 bøger på dansk. Hendes seneste udgivelse, “Smagen af Kina”, en mad- og slægtshistorie udgivet af Gads Forlag, viser hendes evne til at udforske komplekse emner og hendes brede spændvidde.

Udover denne udgivelse har hun skrevet romaner som “Risalderen” og “Den Knap så Unge Mand”, samt fagbogen “Find motivationen”. Hendes akademiske baggrund inkluderer en cand.ling.merc. i kommunikation og en master i teologi, hvilket giver hende et solidt fundament inden for både kommunikation og menneskelig forståelse.

Book Xinxin Ren Gudbjörnsson til et spændende foredrag, og kom en tur med til Kina.

Se foredrag med Xinxin Ren Gudbjörnsson
Xinxin Ren Gudbjörnsson foredrag

Smagen af Kina

Xinxin Ren Gudbjörnsson, forfatter til “Smagen af Kina”, inviterer jer til et uformelt foredrag om Kina. Oplev kontrasvaret til det seriøse foredrag om økonomiske- og politiske analyser  ‒ og bliv revet med i et underholdende og tankevækkende kulturforedrag, der vil rykke på jeres viden om- og perspektiv på stormagten.

Vi følger Xinxins kinesiske slægt gennem en turbulent tid i Kinas historie: Fra kejserrige til borgerkrig, kolonitiden, japansk invasion, folkerepublikkens fødsel, Koreakrigen, Kulturrevolutionen og frem til i dag. Undervejs møder I også hendes stædige oldefar, der i slutningen af 1800-tallet rejste til Sichuan med en drøm om at gøre chili populært. 

I vil gå i Xinxins farmors sko gennem 1930’ernes marked på snørede fødder, hvor vi støder på både kommunister og nationalister, og hvor ægteskabsmægleren spiller en vigtig rolle. Vi får historien om hendes elskede farmor, og faren der rejste næsten 2.000 km som ung for at møde Mao. 

Familien blev tilfældigt tæt på den politiske partitop, og Xinxin endte tilfældigt i Danmark som 12-årig. Hun fortæller familiens historier, som de huskes, og deler generøst fortællingerfra familiens køkken. Foredraget giver et indblik i arbejdet med både slægtshistorien og madopskrifterne samt bonusfortællinger, der ikke kom med i bogen. Der bliver også fortalt om kinesisk madkultur og madhistorie gennem hendes familiefortællinger. 

Hør foredraget der udgør en kærlighedserklæring til Kina, kineserne og det kinesiske køkken.

Referencer

Smagen af Kina

I Smagen af Kina følger Xinxin Ren Gudbjörnsson sin kinesiske slægt i en meget turbulent tid i Kinas lange historie: fra kejserrige over borgerkrig og japansk invasion til folkerepublikkens fødsel, Koreakrigen, Kulturrevolutionen og frem til i dag.

Vi træffer Xinxins stædige oldefar, der i slutningen af 1800-tallet rejste til Sichuan med en drøm om at gøre chili populært. Vi går med hendes oldemor på snørede fødder til marked i 1930’erne og møder både kommunisterne og nationalisterne, støder på den lokale ægteskabsmægler og mærker glæden og smerten, når familien samles og skilles. Vi kommer tæt på Xinxins elskede farmor og får historien om Xinxins far, der i sin ungdom rejste næsten 2.000 km for at komme i offentlig audiens hos Mao. Tilfældigheder førte familien tæt på den politiske partitop. Og tilfældigheder bragte Xinxin til Danmark, da hun var 12.

Xinxin fortæller sin slægts historier, sådan som de huskes i familien. Undervejs i bogen deler hun gavmildt opskrifter fra familiens rustikke køkken og krydrer med stærke personlige holdninger og smagsdomme.

Smagen af Kina er en mad- og slægtshistorie – og en kærlighedserklæring til Kina, kineserne og det kinesiske køkken.

Forespørg på Xinxin Ren Gudbjörnsson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99