Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Haahr Rasmussen

Tankevækkende foredrag om samfund og køn

Anders Haahr Rasmussen

Skarp journalist og forfatter med et kritisk blik på samfundet. Engageret debattør, der dykker ned i aktuelle emner med indsigt og nysgerrighed.

Uforpligtende forespørgsel på Anders Haahr Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Anders Haahr Rasmussens foredrag stiller skarpt på den moderne mand, og hvilke begrænsninger og muligheder der er. Anders Haahr Rasmussen provokerer og udfordrer jeres syn på samfundet og kønnene på en underholdende måde. I er muligvis stødt på Anders Haahr Rasmussen i de danske medier, da han er forfatter, tenniskommentator hos Eurosport og DR, medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet og journalist hos primært Zetland og Dagbladet Information, hvor han diskuterer samfundstendenser og kønsroller.

Et foredrag med Anders Haahr Rasmussen giver jer:

  • Indblik i maskulinitetsnormer og personlige udfordringer i en feministisk æra
  • Ærlig fortælling om sygdom uden diagnose og kampen mod sundhedssystemets begrænsninger
  • Perspektiver på personlig vækst gennem mødet med alternative helbredelsesmetoder

Udfordring af kønsnormer og samfundsstrømninger

Anders Haahr Rasmussen, uddannet cand.public fra Syddansk Universitet og indehaver af en MA i sociologi fra The New School for Social Research, er forfatter til en række tankevækkende bøger, herunder “En fandens mand” , “En fortælling om at være træt” , “Mandens byrde – Moderne mænd, nye perspektiver” og “Én bold ad gangen – Wozniacki, US Open 2009” . Hans foredrag zoomer ind på den moderne mand, hans udfordringer, begrænsninger og muligheder i dagens samfund. Med en unik blanding af provokation, indsigt og underholdning udfordrer Anders konventionelle opfattelser af køn og samfund, samtidig med at han inviterer til refleksion og debat.

Med sin akademiske baggrund og sit arbejde som forfatter har Anders  udviklet en dyb forståelse for samtidens strømninger og dilemmaer, især når det kommer til køn, kultur og samfundsudvikling. Hans foredrag byder på en rejse gennem komplekse og ofte kontroversielle emner, præsenteret med et skarpt intellekt og en levende formidlingsstil.

Book Anders Haahr Rasmussen til et foredrag, og berig jeres arrangement med indsigtsfulde perspektiver og en engageret dialog om køn, identitet og samfundsmæssige forandringer.

Se foredrag med Anders Haahr Rasmussen
Anders Haahr Rasmussen foredrag

En fandens mand

Med afsæt i bestselleren “En fandens mand” (2019) fortæller Anders Haahr Rasmussen åbent om sin egen historie om at være en hvid og heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder. Anekdoter fra soveværelset fortælles med humor og bid og sættes i sammenhæng med samfundsproblemer. Fortællingen handler om homofobi og mandevenskaber. Det handler om at føle sig truet af #metoo, men på samme tid se kampagnen som en gevinst.

I det hele taget handler foredraget om, hvordan man som mand faktisk kan få ret stor glæde ud af feminisme. Men Anders fortæller også om de frustrationer, der kan opstå, når der ikke altid er den ønskede sammenhæng mellem teori og praksis. Når man f.eks. som mand i bund og grund helst skal have skovhuggerskæg, store overarme og en selvsikkerhed i forførelsens spil, men samtidig skal holde øjnene fra kvinders bryster eller gøre noget uden tilladelse. Det personlige er politisk i et foredrag, som de færreste kan gå fra, uden både at føle sig truffet, set og udfordret.

Anders Haahr Rasmussen foredrag

En fortælling om at være træt

Med afsæt i bogen “En fortælling om at være træt” (2017) fortæller Anders om at være syg, men uden at kunne få en diagnose. Han fortæller om at sætte tempoet ned i laveste gear, lægge livet om og acceptere en krop, der ikke længere vil som hjernen. Det er en fortælling om at gå fra at kunne spille tennis i timevis dag ud og dag ind til at blive forpustet af en tur i supermarkedet. Anders fortæller ærligt om sin frustrerende og utilfredsstillende rundtur i det danske sundhedssystem og rejsen til et lille ayurvedisk behandlingssted på et bjerg i Indien. Her mødte han en række mennesker, der alle havde søgt tilflugt fra den vestlige verdens vrimmel for at finde ro og hjælp til at overvinde alt fra stress og overvægt til kræft og kronisk træthed.

Referencer

Al den vrede - Serena Williams i en hvid verden

Al den vrede er en fortælling om racisme og om verdens største kvindelige sportsstjerne, Serena Williams.

Bogen tager afsæt i finalen ved US Open 2018, der endte i en skandale af sportshistoriske dimensioner: 23.000 tilskuere hylede, og Serena Williams råbte ad dommeren, følte sig bortdømt og diskrimineret. Den globale offentlighed fulgte trop med en ophedet debat om tidens varmeste emner: køn, race, sexisme og privilegier.

Journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen kommenterede finalen på tv, men uden at forstå dybderne af konflikten. På den måde handler Al den vrede både om en sort kvindes vrede og en hvid mands forsøg på at forstå den vrede. Vi følger Anders Haahr Rasmussens rejse til USA og hører om Serena Williams’ familiehistorie fra farmorens flugt fra racistiske plantageejere i de amerikanske sydstater til Serena Williams’ utrolige vej fra ghettoen i Compton til hendes nuværende status som superstjerne og kulturelt ikon.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Da Frederik vandt Wimbledon - Et tenniseventyr

En af dansk sportshistories mest eventyrlige bedrifter fandt sted i sommeren 2012, da den stort set ukendte tennisspiller Frederik Løchte Nielsen ved en tilfældighed fik mulighed for at deltage i Wimbledon, verdens mest prestigefyldte tennisturnering. Indtil da havde han aldrig vundet så meget som en kamp på højeste professionelle niveau, men sammen med sin makker besejrede Frederik det ene sæt verdens stjerner efter det andet og endte med, som den første og eneste dansker nogensinde, at vinde Wimbledon. Da Frederik vandt Wimbledon er en rørende og inspirerende fortælling om at følge sit hjerte og sejre mod alle odds. Som en moderne Klods-Hansspillede Frederik på lykke og fromme, med lånte sko og sin farmor som værelseskammerat. Prisvindende forfatter og tenniskommentator Anders Haahr Rasmussen folder historien ud, inden han sætter sig ned med Frederik til en snak om, hvad der skete i tiden efter triumfen, hvordan det var med til at forme hans liv på godt og ondt og, ikke mindst, bane vejen for mødet med den store kærlighed.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

En fandens mand

En fandens mand er en nysgerrig, selvudleverende og ofte meget morsom fortælling om at være mand i det 21. århundrede. Gennem en blanding af personlige historier, små essays og interviews med kloge og seje mennesker fortæller Anders Haahr om at date kvinder, om #metoo, om grænser, om sexisme og homofobi, en hel del om sex og særligt om, hvordan mænd skal finde sig til rette på en bane, hvor spillereglerne ikke er helt de samme, som de var for tyve år siden. Det handler om ikke at have hår på den i gymnasiet og helt konkret om at være på den i sociale situationer. Og så handler det om de store spørgsmål: Hvorfor er det så svært alt det med kvinder og mænd? Og hvad kan vi gøre for, at det bliver sjovere og mere livsbekræftende. Og hvad har Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Darth Vader og Uffe Elbæk med det hele at gøre?

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Om tennis

I serien: Om tennis, Om cykling, Om fodbold Hvad er det, tennis kan? Hvorfor betyder tennis så meget for så mange? Hvad sker der med os, når vi ser eller dyrker tennis?  I denne bog udfolder Anders Haahr Rasmussen sportens indre væsen og popularitet. Han fortæller levende og personligt om, hvordan og hvorfor tennis har gjort et uimodståeligt indtryk. Tennisspillere kommer fra hele verden og alle samfundslag, har alle slags kroppe og køn, og denne mangfoldighed forstørrer sporten til en fortælling, der afspejler samfundet og bliver til en metafor for selve livet.  Om tennis er kulturhistoriske og litterære essays, som gør læseren klogere på tennis som betydningsfuldt fænomen. Det er historien om sportens spæde år. Om hvor vi står nu. Og hvad vi kan forvente os af fremtiden.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Mandens byrde - moderne mænd, nye perspektiver

Normen har det med at gemme sig. Det, der er allermest udbredt, er også det, vi har sværest ved at få øje på og udpege. Netop sådan er det med den hvide, heteroseksuelle middelklassemand. Han er normen, og han er privilegeret, men hvem er han?

Det her er ikke en bog, der handler om den maskuline forfaldshistorie – eller om den såkaldte “tabermand” – men nærmere et kærligt og kritisk blik på den minoritet, som den hvide, heteroseksuelle middelklassemand faktisk er i et globalt perspektiv. Som i Jonas Moodys portræt af en affolket islandsk landsby, hvor en gruppe aldrende fiskere kæmper med arbejdsløshed og identitetstab. Eller Andrew Boyds refleksioner over, hvordan mænd kan være anti-sexistiske og sexede på samme tid. Eller når Emma Lundqvist med udgangspunkt i sit forhold til sin egen far reflekterer over følelsen af at være lukket ude fra et mandligt fællesskab.

MANDENS BYRDE ønsker på mange forskellige måder, med forskellige stemmer og fra forskellige perspektiver at undersøge, hvad det vil sige at være (hvid, heteroseksuel, middelklasse-) mand, når det handler om identitet, seksualitet, magt og kultur. Den gennemgående tanke er, at manderollen først virkelig skal hives frem, kigges på og granskes, før den eventuelt kan forandres.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Forespørg på Anders Haahr Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99