Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Forfatterskabets magi: Hvor ord og tanker mødes.

Les Kaner

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Passioneret forfatter og inspirerende foredragsholder. Mester i at væve ord til magi og engagere publikum med tankevækkende indsigter.

Uforpligtende forespørgsel på Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anne-Sophie

Lecture icon

Foredrag

Anne-Sophie Lunding-Sørensen holder oplysende foredrag om forfatterskabet. Hun debuterede i 2010 med romanen Lette rejsende på Gyldendal, og på samme forlag fulgte romanen Fald og herefter romantrilogien om den svært overvægtige antiheltinde, Elvira Gregersen: “Happy ending”, “Happy family” og “Happy hour”.  Trilogien ligger til grund for tv-serien “Elvira”

Et foredrag med Anne-Sophie Lunding-Sørensen giver jer:

  • Indblik i skriveprocessen og research bag skabelsen af fængslende karakterer
  • Forståelse for forfatterens dybdegående researchmetoder, inklusiv hypnose og historisk materiale
  • Perspektiver på udviklingen af antihelten og skabelsen af memorabel karakterdybde

Skriveprocesser og research

Anne-Sophie er født i 1969 og er uddannet Cand. Mag. i Film- og medievidenskab. Hun arbejdede i mange år med kommunikation og ledelse, inden hun begyndte at skrive.

Anne-Sophies seneste bog er spændingsromanen “Drengen i mørket” (2023, Politikens forlag), første bind i serien om detektivparret Storm & Molin. Vivian Storm er advokat, i tidlig overgangsalder, liberalist og grundlægger af Storm Consulting, et detektivbureau i Sydhavnen. Hun har et hemmeligt crush på sin assistent, den smukke Bjørn Molin, som er antropologistuderende med specialeblokering. Storm Consulting nærmer sig konkurs, da Vivian får en indbringende opgave: at finde Ludomir Draga, en forsvunden halvbror til den hovedrige polske arving Olga Draga. Det viser sig snart, at Ludo er en ung mand, hvis farlige og ekstravagante livsstil giver ham mange fjender. Eftersøgningsarbejdet i København bringer Bjørn og Vivian i selskab med hjemløse immigranter, sugar datere, pushere og magtfulde mænd.

Book Anne-Sophie Lunding-Sørensen til et spændende foredrag om hendes forfatterskab og unikke indblik i hendes romaner.

Se foredrag med Anne-Sophie Lunding-Sørensen
Anne-Sophie Lunding-Sørensen Foredrag

Drengen i mørket

Anne-Sophie fortæller i foredraget om sit nye, umage detektivpar Storm & Molin: Om den overgangsalderramte advokat, Vivian Storm, der etablerer detektivbureauet, Storm Consulting i Sydhavnen, efter at have nået bunden i sit liv. Og om hendes assistent Bjørn Molin, som ikke kan komme i gang med sit speciale og som viser sig at have unikke evner som detektiv. Historien sættes i gang, da den hovedrige polske arving, Olga Draga, hyrer Storm Consulting til at finde sin forsvundne halvbror, Ludomir Draga, en ung mand, som – viser det sig snart – er omgivet af mennesker, der langt fra vil ham det godt. Eftersøgningsarbejdet fører Storm & Molin fra det hjemløse immigrant-miljø i København over narkobagmænd til Krakow i Polen og helt til samfundets top.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces, om udviklingen af de unikke karakterer og om den omfangsrige research, der ligger bag bogen. Drengen i mørket er første bind i en serie, og forfatteren løfter lidt af sløret for, hvad det næste bind bringer.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen Foredrag

Sanatoriet

Foredraget tager sit udgangspunkt i romanen Sanatoriet, som foregår i psykiatrien i 1920erne. Romanen handler om en selvmordsepidemi blandt de yngre, kvindelige patienter, som er indlagt på tredje forplejningsklasse på det fiktive ’Sølund nervesanatorium’. Dr. Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds revolutionerende ’talekur’ som metode, og det bliver hendes opgave at hindre flere unge kvinder i at drukne sig. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig hovedkulds i hende. De to indleder et forhold, som kan koste dem begge alt, hvis det afsløres. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, et arbejde, som den store, stumme patient, der går under navnet Hesten, også kommer til at tage del i.

Romanen er en fortælling om magt, om kønsroller og om datidens psykiatri.
Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og den øjenåbnende research, hun foretog i arbejdet med romanen, og som blandt meget andet indebar hypnose og indsigt i datidens patientjournaler.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen foredrag

Happy-trilogien

Anne-Sophie fortæller i dette foredrag om romantrilogien om den 148 kg tunge Elvira Gregersen, som er en slags underverdenens Miss Marple, der er drevet af et stort hjerte og en stærk retfærdighedssans. Egentlig vil hun bare leve under radaren i sin lille lejlighed i Københavns nordvest-kvarter og bruge sin energi på at passe på sin tvillingebror, Sixten, som har en kedelig forkærlighed for heroin og en evne til at rode sig ud i faretruende situationer. Tjene sine penge som telefonpasser på barndomsvennens bordel, passe sig selv og forhåbentlig før eller siden få tilkendt en livslang pension af kommunen.

Men der kommer hele tiden noget i vejen: Nogen, som vil skære fingeren af Sixten, en forsvunden thailandsk prostitueret, som skal findes, tåbelige aktiveringskurser, som skal passes, en lille kinesisk katolik, som desperat leder efter sin forsvundne bror, en rockerhøvding der lider af stress, og en champagnepige fra Hellerup, som bliver truet med hævnporno. For nu bare at nævne nogle få af de problemer, som Elvira må tage sig af. Og så er der kærligheden, i skikkelse af Kluden, en sky antikvitetshandler fra Frederiksberg, som ikke vil give slip på Elvira.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og om sin fascination af antihelten. Hun fortæller om arbejdet med loyalt at skabe unikke og nuancerede karakterer, der bliver hængende i læserens bevidsthed.
Romantrilogien, som både er alvorlig og humoristisk, er filmatiseret som tv-serien ELVIRA, der kan streames på Viaplay.

Referencer

Forespørg på Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99