Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Bente Scavenius

Kunstkritikerens viden og lidenskab for kunsten

Foto: Robin Skjoldborg

Bente Scavenius

Mag. art. i kunsthistorie, kunstkritiker og forfatter.

Uforpligtende forespørgsel på Bente Scavenius

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Bente

Lecture icon

Foredrag

Bente Scavenius har modtaget “Rosenkjærprisen” for hendes fremragende formidling, samt været medlem af Kulturrådet for Børn, censor ved Købehavns og Aarhus Universitet. Derudover er Bente kunstkritiker, og har deltaget i den populære udsendelse på DR  “Kunstquiz” holdkaptajn.

Et foredrag med Bente Scavenius giver jer:

  • En dybdegående indsigt i kunstverdenen og dens betydning for samfundet
  • Et personligt indblik i Bentes syn på dansk billedkunst, krydret med levende fortællinger og perspektiver
  • Viden og lidenskab for kunsten

Kunstens horisonter

I hendes bog, “Mit livs billeder”, folder hun sine personlige refleksioner ud, og beretter om sit forhold til den danske billedkunst – hvert værk i bogen bliver belyst ud fra en personlig vinkel, for derefter at blive sat ind i en både relevant og kunsthistorisk sammenhæng.

Bente Scavenius har også forfattet adskillige bøger om Guldalderen, bragt verdenskunstens lys til Danmark og forfattet værker som “Den frie udstilling i 100 år”, “At læse billeder”, “Fredensborg” og “Den lille billedkunst”. Med hver bog skaber hun et univers, der fanger læserens fantasi og åbner døre til nye kunstneriske horisonter.

Book Bente Scavenius til et interessant og øjenåbnede foredrag om eget forfatterskab og kunst.

Se foredrag med Bente Scavenius
Bente Scavenius foredrag

Mit livs billeder

I sin bog “Mit livs billeder” dykker Bente Scavenius ned i sit personlige forhold til dansk billedkunst, som har udviklet sig gennem et langt liv som kunsthistoriker. I 40 kapitler af varierende længde udforsker hun malerier, der både fagligt og personligt har fascineret hende. Hvert kapitel sætter fokus på et enkelt værk, hvor personlig historie flettes sammen med en bredere forståelse af kunsthistorien.

Bogen begynder med udvalgte kunstnere fra 1500-, 1600- og 1700-tallet, før den bevæger sig ind i guldalderens malerier og den modernistiske æra med kunstnere som Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring og J.F. Willumsen. Med sin erfaring som kunstkritiker siden 1970’erne har Bente Scavenius opnået en dyb indsigt i kunsten fra det 20. og 21. århundrede, hvilket afspejles i bogens senere kapitler, der dykker ned i samtidskunsten.

Bente Scavenius foredrag

Verdenskunst i Danmark

Med udgangspunkt i eksempler fra europæisk malerkunst, udfolder foredraget “Verdenskunst i Danmark” fascinerende historier om tilblivelsen og proveniensen af betydningsfulde værker. Det kaster lys over oprindelsen og baggrunden for de udvalgte malerier samt forklarer, hvordan og hvorfor de er endt på museer i Danmark. Blandt disse værker findes kunstnere som Rubens, Delacroix, van Gogh, Gauguin, Matisse og Nolde.

Få indblik i de samlinger eller samlere, der har haft afgørende indflydelse på, at specifikke værker er blevet erhvervet af danske institutioner. Gennem historien har passionerede samlere bidraget til at berige vores museumsverden med en imponerende mængde verdenskunst, på trods af at landet er relativt lille.

 

Bente Scavenius foredrag

Kunst, der gennem tiderne har skabt debat

I hendes engagerende foredrag udforsker Bente Scavenius historien om kunstens turbulente forhold til samfundet gennem årtierne. Fra det moderne gennembrud i 1880’erne til moderne tid har kunsten været genstand for intense debatter og følelsesladet diskussion i medierne. Hun tager sit publikum med på en rejse gennem tidens mest omdiskuterede kunstværker og de kontroverser, de har skabt.

Bente beretter om P.S. Krøyers naturalistiske skildringer, der skabte opstandelse blandt arbejderklassen, og om J.F. Willumsens provokerende symbolisme, der udfordrede det etablerede borgerskab. Hun kaster lys over den berygtede bondemalerfejde og Vilhelm Lundstrøms omdiskuterede pakkasse-collager, der udløste anklager om mentale ubalancer.

Fra Piero Manzonis “Dåse med kunstnerlort” til Bjørn Nørgaards “Hesteofring” og Christian Lemmerz’ rådne svinekroppe, udforsker Bente hvordan god kunst fortsat udfordrer det etablerede og vækker stærke følelser hos publikum og i medierne. Gennem spændende fortællinger og dybdegående analyse inviteres deltagerne til at fordybe sig i kunstens evige kamp for at bryde grænser og skabe forandring.

Referencer

Forespørg på Bente Scavenius

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99