Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Erkan Özden

Journalistik på prøve: Navigering i en æra af misinformation.

Erkan Özden

Dedikeret journalist og foredragsholder med fokus på falske nyheder. Udfolder indsigt og sandhed som studievært på TV-Avisen.

Uforpligtende forespørgsel på Erkan Özden

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Erkan

Lecture icon

Foredrag

I kender måske Erkan Özden fra TV-avisen men han bruger også sin erfaring som journalist, når han i sine foredrag lærer unge (og voksne) at håndtere og være kritisk over for falske nyheder. Erkan er desuden også vært på “I Sandhedens Tjeneste”, der som stort landsdækkende projekt har til formål at gøre unge mere kritiske, når de færdes på nettet.

Et foredrag med Erkan Özden giver jer:

  • En forståelse af falske nyheders natur og deres skadelige effekter på samfundet
  • Indsigt i falske nyheders rolle i at forme offentlig mening og demokrati
  • Værktøjer og teknikker til kritisk at vurdere information og spotte falske nyheder

Kampen mod falske nyheder

Studievært på TV-Avisen, foredragsholder og forfatter Erkan Özden er uddannet journalist fra RUC og har en kandidatgrad i dansk og journalistik. Han er studievært på TV-Avisen på DR og har tidligere fungeret som korrespondent i USA.

Hans karriere har også ført ham til at arbejde på DR2 Udland, hvor han har rejst som reporter i forskellige katastrofezoner, herunder Sydøstasien i 2004 lige efter tsunamien og jordskælvet i Pakistan året efter. Erkan Özden har også været udsendt til områder som Irak, Afghanistan og andre dele af Mellemøsten. Senest rapporterede Erkan Özden om det militære kupforsøg i Tyrkiet i 2016, et land, han selv har rødder i.

Book Erkan Özden til et oplysende foredrag, der vil berige jeres organisation med indsigt i begrebet “fake news” eller falske nyheder. Erkans foredrag og oplæg kan også leveres online som webinarer, hvilket gør det nemt at deltage og drage fordel af hans ekspertise.

Se foredrag med Erkan Özden
Erkan Özden foredrag

Falske nyheder

Falske nyheder, eller fake news, ligner ofte helt almindelige nyheder. Men falske nyheder er forvanskninger af reelle nyheder eller decideret usandheder, der fremføres som nyheder af forskellige grunde.

Falske nyheder bruges ofte til at sprede usandheder om politikere, magthavere, kendisser eller måske befolkningsgrupper,som man ønsker at skade eller at gavne. Falske nyheder kan således være med til at bekræfte folks fordomme, påvirke holdninger, eller være med til at flytte, stemmer, midler eller social accept på et falskt grundlag. Ikke mindst en stor udfordring i et åbent demokrati.

I dette højst aktuelle foredrag forklarer Erkan Özden, hvad falske nyheder er, deres typiske baggrund, hvilken indflydelse de har på et åbent demokrati og giver samtidig gode råd til, hvordan vi spotter dem. Foredraget er målrettet børn og unge.

Erkan Özden foredrag

Ordstyrer/moderator

Erkan Özden kan også bookes som ordstyrer eller moderator. Det kan foregå på dansk eller engelsk.

Referencer

Forespørg på Erkan Özden

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99