Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Erkan Özden

Aktuelle foredrag om journalistik og falske nyheder

Erkan Özden

Journalist og studievært på TV-Avisen

Uforpligtende forespørgsel på Erkan Özden

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Erkan

Lecture icon

Foredrag

Studievært på TV-Avisen, foredragsholder og forfatter Erkan Özden er uddannet journalist fra RUC og har en kandidatgrad i dansk og journalistik. Han er studievært på TV-Avisen på DR og har tidligere været korrespondent i USA. Han har desuden været på DR2 Udland og rejst som reporter i forskellige katastrofe zoner, blandt andet i Sydøstasien i 2004 lige efter tsunamien og jordskælvet i Pakistan det efterfølgende år. Erkan Özden har desuden været udsendt til Irak, Afghanistan og andre dele af Mellemøsten.

Senest dækkede Erkan Özden det militære kupforsøg i Tyrkiet i 2016 – et land han i øvrigt selv har rødder i.
Erkan Özden bruger sin erfaring som journalist, når han i sine foredrag lærer unge (og voksne) at håndtere og være kritisk over for falske nyheder.
Erkan Özden er desuden også vært på “I Sandhedens Tjeneste”, der som stort landsdækkende projekt har til formål at gøre unge mere kritiske, når de færdes på nettet. Herudover fungerer Erkan ofte som ordstyrer på både dansk og engelsk.

Alle Erkans foredrag og oplæg kan desuden afvikles online som webinarer – ring eller skriv for at høre mere.

Se foredrag med Erkan Özden
Foredrag af Erkan Özden

Falske nyheder

Falske nyheder, eller fake news, ligner ofte helt almindelige nyheder. Men falske nyheder er forvanskninger af reelle nyheder eller decideret usandheder, der fremføres som nyheder af forskellige grunde.
Falske nyheder bruges ofte til at sprede usandheder om politikere, magthavere, kendisser eller måske befolkningsgrupper,som man ønsker at skade eller at gavne. Falske nyheder kan således være med til at bekræfte folks fordomme, påvirke holdninger, eller være med til at flytte, stemmer, midler eller social accept på et falskt grundlag. Ikke mindst en stor udfordring i et åbent demokrati.
I dette højst aktuelle foredrag forklarer Erkan Özden, hvad falske nyheder er, deres typiske baggrund, hvilken indflydelse de har på et åbent demokrati og giver samtidig gode råd til, hvordan vi spotter dem. Foredraget er målrettet børn og unge.

Referencer

Forespørg på Erkan Özden

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99