Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Johan Peter Uldall Fynbo

Professor i astrofysik og ph.d. i naturvidenskab, forfatter.
Johan P. U. Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser. I dag arbejder han som professor med forskning, undervisning, og formidling. Hans primære forskningsområder er galakser og kosmiske eksplosioner som supernovaer, gammaglimt og kilder til gravitationsbølger. Johan P. U. Fynbo er desuden også meget interesseret i diskussionen af forholdet mellem tro og videnskab.

Johan P. U. Fynbo er en erfaren foredragsholder, tilpasser gerne sine foredrag til forskellige målgrupper.

Forespørg på Johan Peter Uldall Fynbo og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Johan Peter Uldall Fynbo

Rummet - en kosmisk rejse

I løbet af de seneste ca. 100 år er vores viden om verdensrummet undergået en sand revolution. I foredraget vil Joha foretage en tanke-rejse rejse ud i verdensrummet fra solsystemet til de fjerneste galakser og tidligste tider i Universet. Undervejs vil han belyse nogle af de store nybrud i forståelsen af kosmos og vores plads i det forskningen har opnået særligt i løbet af de seneste 100 år.
Forespørg på dette foredrag

Verdensbilledets forandring

For hundrede år siden var verdensbilledet på centrale punkter fundamentalt anderledes end i dag. Naturen af stjerner og galakser var ukendt og kosmologien – modellerne for universet som helhed – var helt anderledes. I foredraget vil Johan Fynbo belyse denne udvikling med nogle punktnedslag og slutte med en diskussion af træk ved videnskabelige gennembrud og derigennem pege på værdien af grundforskningen. I foredraget vil han også komme omkring, hvad vi i grunden skal bruge grundforskningen til? Grundforskningen hjælper os til at finde en del af svaret på, hvem vi er, og hvilken større sammenhæng vi er en del af. Samtidig leder denne søgen efter grundlæggende svar om verdens beskaffenhed til dybe indsigter, som har uvurderlig værdi for udvikling af nye teknologier.
Forespørg på dette foredrag

Videnskab og Tro: mod- eller med-sætninger?

I den offentlige debat fremstilles naturvidenskab og religiøsitet ofte som hinandens modsætninger. I foredraget vil Johan først skitsere sin vej ind i forskningen fra en baggrund som småbondesøn fra Koldingegnen. Dernæst vil han skitsere det moderne astronomiske verdensbillede og fortælle kort om, hvad han arbejder med indenfor astronomien. Endelig vil Johan diskutere spændingsfeltet mellem tro og forskning og argumentere for, at det er fuldt ud muligt at arbejde som forsker som et troende menneske uden at slå meget store knuder på sig selv.
Forespørg på dette foredrag

Gammaglimt - Universets Skt. Hans orme

I dette foredrag fortælles om et forskningsemne, de færreste har hørt om, men som er blandt et af de mest aktive i dansk astronomi: Studiet af gammaglimt.
Gammaglimt er meget energirige glimt af gammastråling, som kommer fra verdensrummet cirka en gang om dagen. De blev opdaget ved et tilfælde under Den Kolde Krig sidst i 1960'erne, men deres oprindelse var et mysterium indtil 1997, hvor vi omsider fandt svaret. I foredraget beskrives mysteriets løsning og dernæst, hvad vi i dag bruger gammaglimt til – nemlig til at finde de første stjerner og galakser, der blev dannet efter Big Bang. Johan Fynbo vil også berøre et af de nyeste gennembrud i den astronomiske forskning: Opdagelsen af gravitationsbølger fra kolliderende sorte huller og neutronstjerner.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Johan Peter Uldall Fynbo holder.

Foredrag med Michael J.D. Linden Vørnle

Michael J.D. Linden Vørnle

Michael Linden-Vørnle er et af de mest kendte ansigter i Danmark, når det handler om astronomi og ru...
Foredrag med Peter Vuust

Peter Vuust

Peter Vuust er jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i flere...
Foredrag med Minik Rosing

Minik Rosing

"Jeg har altid været interesseret i forholdet mellem kunst og videnskab. Begge aktiviteter er et for...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere