Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Leif Davidsen

Forfatter, journalist og foredragsholder. Foredrag om eget forfatterskab og Rusland.
Leif Davidsen er en af Danmarks mest populære forfattere, og har i den forbindelse modtaget adskillige priser for sit forfatterskab; bl.a. Europabevægelsens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og Årstidens bog. Leif fokuserer i sit forfatterskab på mennesker i sin tid, men også på forskellige politiske, historiske og sociale problemer rundt i verden.

Leif er en utrolig efterspurgt foredragsholder, hvad angår eget forfatterskab og Rusland. Kendetegnene for hans foredrag er, at de er levende, personlige, humoristiske og fyldt med stor viden og indsigt.

Leif er uddannet journalist, og har i over 20 år arbejdet som udenrigsjournalist for Danmarks Radio. Leifs liv som udenrigsrapporter har ifølge ham selv givet litterært råstof til romanerne. Leif belyser bl.a. internationale brændpunkter og lurende katastrofer i sit forfatterskab, og har hertil udgivet ”10 minutter i vor tid”, som er en novellesamling, der indeholder 21 historier om menneskelige skæbner i vores tid.

Forespørg på Leif Davidsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Leif Davidsen

Forfatteraften med udgangspunkt i Leif Davidsens seneste roman: “Forrædernes børn”

“Forræderens børn” er Leif Davidsens medrivende efterfølger til “Djævelen i hullet”, hvor søskendeparret Tor og Laila kommer faretruende tæt på den russiske efterretningstjeneste, mens de jagter sandheden om et mystisk mord i Ringkøbing. I Ringkøbing bliver en russisk mand dræbt med gift. Mordet får afgørende betydning for Tor, da han herefter sættes i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste, der sender ham til Danmark. Sammen med Laila må han ud på en farlig rejse, der tager dem til Italien og til Volgograd. Hvem var russeren i Ringkøbing og hvorfor skulle han skaffes af vejen? Faren lurer overalt, og de kan ikke stole på nogen. “Forræderens børn” er en intens og spændende fortsættelse til “Djævelen i hullet”, hvor Leif Davidsen dykker længere ned i Rusland og Europas betændte fortid og nutid. Det er en politisk spændingsroman, der også giver Leif Davidsen mulighed for at fortælle om det moderne Rusland. Det er et land, hvor han har hentet et rigt materiale til flere romaner. Leif Davidsen fik ideen til romanen i marts 2018, hvor dobbeltagenten Skripal og hans datter blev forsøgt giftmyrdet i Salisbury i England. Der er rig mulighed for spørgsmål og debat efter foredraget om bogen, forfatterskabet og Rusland.
Forespørg på dette foredrag

Forfatteraften med udgangspunkt i novellesamlingen Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier.

Tag med Leif Davidsen på rejser fra Paris til Tokyo, fra Påskeøerne til Sydspanien og fra Hawaii til Moskva. I 10 nye, fortættede noveller introducerer Leif Davidsen en række mennesker rundt om i verden, som befinder sig et afgørende sted i deres liv: den fallerede forretningsmand, den forgældede spillefugl, den forblændede elsker, der vil gøre alt for sin nye kærlighed - og den aldrende kunstner, der har mistet sin inspiration. Tvivl, retningsløshed, hævntørst, desperation - og ikke mindst: lidenskab og kærlighed folder sig ud over siderne, hvor også stederne kommer til live igennem Davidsens pen. Leif Davidsen fortæller selv, at han samler inspiration på sine mange rejser og vil fortælle om historierne og deres baggrund.
Leif trækker i det aktuelle foredrag også linjer tilbage til de seneste romaner bl.a. Patriarkens Hændelige død og Djævelen i hullet, som foregår til dels i det moderne Rusland. Foredraget handler også om, hvad der inspirerer ham til bøgerne og arbejdet med dem og om hvordan det er omverdenen, der inspirerer ham.
Forespørg på dette foredrag

Jagten på en hovedperson – forfatterforedrag.

Mange forfattere begynder ikke på en roman før end de har en plan for både begyndelsen, midten og slutningen. De planlægger deres bog så omhyggeligt som var det en dokumentarudsendelse til TV. Leif Davidsen begynder altid med en hovedperson, der befinder sig et sted. Han ved ikke, hvad der skal ske med ham eller hende og hvor historien vil bevæge sig hen. Han begynder at skrive og begiver sig dermed selv ud på en rejse, hvor han ikke kender målet og hvor kursen langt fra er sat. Han fortæller om, hvordan nogle af hans personer er opstået, nødvendigheden af research og hvordan man kan fortælle samtidshistorie i litterær form. I det humoristiske foredrag bringer Leif eksempler på sin arbejdsmetode hentet fra de seneste romaner og novellesamlingen 10 minutter i vor tid.
Som sædvanlig rig lejlighed til spørgsmål og debat efter foredraget.
Forespørg på dette foredrag

Religionens renæssance i Rusland

Den russisk-ortodokse kirke er i dag en vigtig magtfaktor i Rusland. Kirken støtter varmt præsident Putins såkaldte genrejsning af Rusland og hans forsvar for den russiske verden, som er sproget, kulturen og den ortodokse tro. Den russisk-ortodokse kirkes 1000 årige historie er yderst dramatisk. I 1924 var den så godt som udslettet under Stalin, der dog tillod den at eksistere under skrappe forordninger, fordi han havde brug for dens evne til at appellere til russernes fædrelandskærlighed, da Nazityskland angreb i 1941.
Leif Davidsen fortæller om kirkens dramatiske historie fra dens næsten udslettelse, dens overlevelse i kommunisttiden og frem til religionens renæssance i tiden efter sovjetstatens opløsning i 1991. Med dens aktuelle tætte bånd til Kreml har kirken genvundet sin styrke, velstand og respekt i befolkningen.

Efter foredraget er der rig mulighed for spørgsmål og debat.
Forespørg på dette foredrag

Rusland og Ukraine – broderfolk i konflikt

Foredraget tager udgangspunkt i den geopolitiske situation, der er opstået efter Ruslands annektering af halvøen Krim. Hvad er præsident Vladimir Putins planer, og hvordan ser et nu styrket Rusland sin rolle i Europa og Verden? Udgør Rusland en ny trussel mod NATO og Europa, og hvordan bør vi forholde os til den store nabo mod øst, hvor Danmark og det øvrige Europa har store økonomiske interesser? Verden forandrede sig endegyldigt, da Sovjetunionen ophørte med at eksistere i julen 1991, og Vesten vandt Den Kolde Krig. Vi glemte måske i vores sejrsrus at forstå, hvordan Rusland efterfølgende opfattede de sidste 25 års udvikling. Putin mener, at Sovjetunionens opløsning var en geopolitisk tragedie, men han har også sagt, at den, der ikke begræder Sovjetunionens opløsning, er uden hjerte, mens den, der savner Sovjetunionen, er uden hjerne.

Efter foredraget er der rig lejlighed til debat og spørgsmål.

Forespørg på dette foredrag

Back in the USSR – bøgerne og livet bag Jerntæppet

Leif Davidsen fortæller i dette foredrag om baggrunden for de sovjetiske romaner ”Den Russiske Trilogi” samt rejsebogen ”Dostojevskijs Sidste Rejse”. Det hedengangne Sovjetunionen og nutidens Rusland har leveret et rigt materiale til Leifs forfatterskab. Leif fortæller om livet i Moskva med sin familie som korrespondent i 80erne. Det var et meget anderledes liv i en nation Sovjetunionen, der ophørte med at eksistere julen 1991. Leif beretter om, hvordan Sovjetunionens sammenbrud i 1991 var en historisk begivenhed, der forandrede verden radikalt og om baggrunden for sine sovjetiske romaner, der realistisk skildrer livet bag Jerntæppet under den kolde krig.
I foredraget vil der blive trukket linjer op til det moderne Rusland, som stadig kæmper med fortidens arv. Det personlige foredrag om oplevelserne i USSR, bøgerne og dagens Rusland er efterfulgt af muligheden for spørgsmål og debat.
Forespørg på dette foredrag

Portræt af Putin og hans Rusland.

Siden 2000 har Vladimir Putin ledet Rusland. Han genopstiller til præsident i marts 2018 og kan sidde frem til 2024, da han sørger ikke at have reelle modkandidater. Han vil dermed være den længst siddende leder efter Josef Stalin. Foredraget tegner et portræt af Putin, der er født i 1952, fra hans tid som KGB-mand, over reformår frem til hans position som Ruslands ubestridte leder. Hvad vil han med Rusland, hvad driver ham i hans forsøg på at genrejse et stort land og skal vi i vor del af verden frygte hans Rusland? Rusland er i hans tid blevet et helt anderledes land end det Sovjetunionen, han blev født ind i. Foredraget er dermed også et portræt af det moderne Rusland på godt og ondt. Det bygger på Leifs utallige rejser til landet fra 1980, da det hed Sovjetunionen, og frem til i dag.

Bagefter er der rig lejlighed til spørgsmål og debat.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Leif Davidsen

Referencer:

"Leif Davidsen leverede et veloplagt og levende foredrag, der både var informativt og underholdende. Som arrangør var det også positivt at mærke, at Leif Davidsen var interesseret i forinden at sætte sig ind i målgruppe og kontekst. Foredraget levede til fulde op til forventningerne."
- Jeanette Serritzlev, Hjemmeværnet

"Leif Davidsen har så stor viden om temaet, han fortæller om, og går i dybden. På samme måde med svar på spørgsmål. Og... han så ikke på klokken, selv om det gik en halv time over tid. Tilhørerne var mere end tilfredse, fortsat får vi tilkendegivelser om, at det var en god aften, og mange roser til L.D. for hans væremåde. Herfra kan vi kun give de bedste anbefalinger."
- Sigrun Gran, Foreningen Norden, Ringkøbing 

"Leif Davidsen fortæller levende og personligt om Rusland - det er næsten som at være der selv".
- Jens-Kristian Lütken, Venstre

"Leif Davidsen var meget engageret, humorristisk og vidende. Han øste af sin store indsigt i Rusland - Ukraine konflikten, havde ingen hastværk og svarede beredvilligt på alle spørgsmål. Ja, jeg vil sige, at vi i forbindelse med spørgsmålene næsten fik et ekstra foredrag. Vi som arrangør samt publikum fik, hvad vi kun havde turdet håbe på.
- Finn Jensen, Menighedsrådet

”Leif Davidsen er en fortræffelig foredragsholder han er inspirerende og interessant personlighed. Leif Davidsen mødte frisk og veloplagt frem og holdt et bragende godt foredrag. Han var meget inspirerende og underholdende og vi fik valuta for pengene. At høre en så vidende forfatter er bare en gevinst som man bør høre på mere end en gang. En stor tak til Leif Davisen for hans fremragende foredrag - og ikke mindst for hans mange dejlige bøger.”
- Winnie Andersen, Aktivitetshuset Borup

"Han er en dygtig foredragsholder, og han mødte op til tiden, yderst velforberedt og veloplagt. Der var fin kontakt til publikum, og spørgsmål fra salen blev besvaret udtømmende og morsomt."
- Annette Ridder, Halsnæs bibliotekerne

 - 91,4 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Leif Davidsen holder.

Foredrag med Ib Michael

Ib Michael

Ib Michael er en af de forfattere, som nærmest ikke behøver nærmere introduktion. Med sit omfattende...
Foredrag med Carsten Jensen

Carsten Jensen

Carsten Jensen er samfundsdebattør, foredragsholder og forfatter, og er uddannet mag.art. i litterat...
Foredrag med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undert...
Foredrag med Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen (f. 1961) har modtaget Cavling prisen, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalis...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere