Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Mellissa Hussein

Forfatter og podcaster og ildsjæl.
Mellissa Hussein (f. 1991) er søster til LTF-medlemmet Ari Hussein, som blev dræbt i 2018 - blot 24 år gammel. Politiet mener, han blev likvideret af sin egen bande. Mellissa har på nærmeste hold set sin bror blive en del af Danmarks mest berygtede gadebande, og i forsøget på at forstå den mørke del af Aris liv, har hun taget kontakt til personer fra underverdenen og talt med dem. Mønsterbryder Mellissa Hussein har nu valgt at stå frem som forfatter, podcaster og foredragsholder for at dele sin brors og sin families historie i håbet om at kunne hjælpe andre.


Forespørg på Mellissa Hussein og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Mellissa Hussein

Drabet på min bror – og min kamp for et andet liv

I foredraget, der tager afsæt i Mellissa Husseins podcast-serie "Drabet på en bror" og hendes selvbiografiske bog "Fanget i Familien" 2022, ser hun tilbage på sin families tumultariske historie og de aktive valg og tilfældige omstændigheder, der førte hendes bror ind i det kriminelle miljø og ultimativt kom til at koste ham livet i 2018.

Ari Hussein var medlem af den københavnske gadebande Loyal To Familia og blev dræbt efter en periode med voldsomme konflikter med utallige skyderier særligt i København. Før det bevægede han sig i periferien af rockerklubben Bandidos, som også lå i konflikt og havde brug for unge voldsparate mænd. Gennem flere år oplevede Mellissa Hussein på første hånd det stressende liv, bandemedlemmer lever, og hun fortæller i foredraget, hvordan det ødelægger og splitter familier – men også hvad man skal være opmærksom på, hvis man vil opdage en bror eller fætter, der er på vej til at ødelægge sit liv med alvorlig kriminalitet, og hvordan man hjælper ham ud.

I sin anmelderroste og populære podcastserie ”Drabet på en bror” (Lovløs/Podimo) har Mellissa Hussein undersøgt hele sin brors og sin families fortid og mødt både bandemedlemmer og krigerkammerater fra Aris fortid. I foredraget samler hun trådene og giver et mangefacetteret og tankevækkende portræt af en af de fortabte unge mænd, som glider navnløse ind og ud af nyhedshistorierne som ofre og gerningsmænd i drabssager i bandemiljøet.

Foredraget er en stærk personlig fortælling om at vokse op i en socialt belastet familie og vriste sig fri af den negative sociale arv – og samtidig se sin bror gå til grunde i bandemiljøets onde cirkler. Tilhørerne får en helt unik mulighed for at lære indvandrerbandernes negative dynamikker at kende gennem en pårørendes og efterladtes førstehåndsberetning.

Ved foredraget medvirker journalist og forfatter Peter Graae, som har mange års erfaring med bandemiljøet, bl.a. fra sit arbejde på TV 2’s kriminalmagasin Station 2. Han har beskæftiget sig med de grupperinger, Ari Hussein var en del af, og har brugt tid sammen med medlemmer af Bandidos & LTF. Peter Graae har skrevet en bog om et eks-Bandidos-medlem, som har stået vagt og siddet i fængsel med Ari.
Han er desuden vinder af den journalistiske graverpris "Spadestik". Peter Graae har arbejdet sammen med Mellissa Hussein om podcasten "Drabet på en bror".


Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Mellissa Hussein holder.

Foredrag med Aydin Soei

Aydin Soei

Fortællinger og debat om kriminalitet, social arv og forældreskab Aydin Soei er en af Danmarks mest...
Foredrag med Janus Nabil Bakrawi

Janus Nabil Bakrawi

Janus Nabil Bakrawi har en polsk mor og en palæstinensisk far. Som 7-årig blev han bortført til Jord...
Foredrag med Peter Grønlund

Peter Grønlund

Peter Grønlund er forfatter til flere anmelderroste bøger om true crime, subkulturer og skyggesidern...
Foredrag med Louise Adrian

Louise Adrian

Louise Adrian har i mere end 26 år været ansat i Kriminalforsorgen, hvor hun har spillet, sunget og ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere