Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Torben Steno

Journalist, debattør og musiker.
Torben Steno blev kendt for den legendariske TV-serie DDR2 på DR2 helt tilbage i 90’serne, og har siden markeret sig med flere originale TV-programmer. I 2010 skabte han sammen med billedhuggeren, Kenn André Stilling, TV-julekalenderen Steno og Stilling, der var en rundrejse blandt Danmarks monumenter og mindesmærker. Han har været vært på det populære politiske debatprogram Cordua & Steno på Radio 24syv. Sideløbende har han skrevet den roste debatbog ”Længsel efter faste former”, som omhandler høflighedskulturens forfald. Sammen med sangeren Johan Olsen er han frontfigurer i melankolske og humoristiske orkester ”Pligten Kalder”.

Steno er ikke bare foredragsholder, men også en efterspurgt moderator og vært på mange debatarrangementer.

Forespørg på Torben Steno og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Torben Steno

Min røde fynske ungdom

Som nyslået student med et meget middelmådigt gennemsnit prøvede Torben Steno i begyndelsen af 80’serne lykken på det alternative arbejdsmarked på det røde Sydfyn, hvor kollektivbevægelsen den 2. oktober satte sit markante præg på Svendborg. En tid hvor drømme og en høj understøttelse skabte en kultur af muligheder, der ikke længere findes, men som har sat sit præg på Steno og mange andre i hans generation. Kan vi lære noget af den tid, eller kan vi bare grine af de gode intentioner. Det er essensen af Stenos stærkt humoristiske fortællinger fra dengang, de borgerlige havde badetøj på stranden, mens de progressive skulle være nøgne sammen.
Forespørg på dette foredrag

Længsel efter faste normer

I efteråret 2011 udkom Torben Steno sidste bog ”Længsel efter faste former”, der er en humoristisk men også meget alvorlig tilstandsrapport på den slappe danske høflighedskultur og vores daglige omgangsformer.
Hans foredrag er naturligvis baseret på bogen, der også nok skal vække debat. Ikke mindst fordi der er øretæver til bl.a. rødstrømpernes umættelige døtre. Den omstændelige danske mødekultur, de anstrengende ”kolde kys og kejtede kram”, der symboliserer vores falske joviale omgangsformer i det offentlige rum. Et samfund præget af mangel på stil og afstand, der gør at Danmark ifølge Steno, er Europas bøvede land. Det må laves om – ikke mindst af hensyn til de unge.
Forespørg på dette foredrag

Dannelsestab, en gevinst eller en katastrofe?

På sporet af den nye danske selvforståelse. Med udgangspunkt i DR2s succes, julekalenderen Steno & Stilling, lægger journalisten og entertaineren Torben Steno op til en provokerende debat om, hvad vi stiller op med det fædreland, som ikke bare står økonomisk, men også kulturelt pauvert rustet til fremtiden.

Den klassiske dannelseskultur er så godt som forsvundet hos de nyere generationer. Men gør det noget, at de ikke ved, at det nedarvede danske tyskerhad går langt længere tilbage end til den nazistiske besættelse og at den overdrevne danske selvglæde også stammer derfra? Er den historiske uvidenhed i virkeligheden det, der skal redde Danmark, fordi så mange slet ikke kender nationens kulturelle bagage? Torben Steno kan både fungere som oplægsholder og ordstyrer til debatter.

Forespørg på dette foredrag

Danmark er flyttet syd for grænsen!

Torben Steno elsker Tyskland og underholder med de mange paradokser, der stadig findes i vores forhold til vores store nabo i Syd. Myten om danskernes tolerance, humor og venlighed er krakeleret. Det stereotype billede vi i generationer har klistret på tysk kultur ligner mere og mere vores eget land, mens Tyskland fremstår som et af verdens kulturelt moderne lande.

Et uakademisk oplæg til et opgør med den stereotype danske opfattelse af Tyskland. En hel basal indføring i en stor kulturnations mange muligheder for store oplevelser til alle sanser.
Forespørg på dette foredrag

Elskede Tyskland

I et stærkt underholdende foredrag propaganderer og beretter Steno om den store nabo i Syd, der efter hans mening har mange af de kvaliteter, som vores selvbegejstrede fædreland, troede vi havde monopol på. Tyskland er på grund af sin brutale historie, stadig omgærdet af mange fordomme fra os danskere. Blandt de unge er det ikke slemt, fordi uvidenheden til gengæld er stor. Men Tyskland er ikke til at komme uden om, slet ikke når man med Steno som rejsefører ser nærmere på det sanselige Tyskland.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Torben Steno

Referencer: 

"Foredraget var spændende og fyldt med humor, og Torben Steno siger jo tingene lige ud, så der er ingen, der er i tvivl om, hvad han mener. Publikum var meget begejstrede, og der var mange smil og klapsalver, og spørgelysten var stor efter foredraget - en super aften!"
- Pia Schmidt, Infocenter Struer

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Torben Steno holder.

Foredrag med Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks

OBS: Alle Vincents foredrag kan afholdes "levende" online! Vincent F. Hendricks foredrag bringer ...
Foredrag med Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen er medieekspert med speciale i digital adfærd og digitale kompetencer. Hun har i ...
Foredrag med Søren Pind

Søren Pind

Søren Pind er som forhenværende politiker kendt for sine kontante holdninger og synspunkter, og ikke...
Foredrag med Anders Holst Bodin

Anders Holst Bodin

Anders Holst Bodin er efterspurgt foredragsholder inden for emner som klima, FN’s verdensmål og bære...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere