Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Stort på lærred, større i detalje: Kasper Købkes kunstneriske signatur

Kasper Købke

Prisbelønnet billedkunstner og erfaren foredragsholder, deler sin lidenskab og kunstneriske viden gennem inspirerende foredrag og præsentationer.

5 ud af 5 stjerner

Ham kan vi godt tage en anden gang igen” citat fra en af de fremmødte, hvor jeg selv var så heldig at deltage på HK-foredraget "Tegn som Købke". Stor ros til Kaspers måde at planlægge undervisningen, veksle mellem slides, tale, opgaver. Involverende tilgang og et menneske med stort hjerte. Når andre taler om, at det kunne være spændende og berigende at hjælpe med at gøre verden til et bedre sted, så står Kasper allerede ude i verden og er i gang. Bravo. Det er betagende at opleve en person, som evner at stykke helhed sammen for en måbende flok kursister, som mest af alt tænker, at det her skriblen da nok aldrig rigtigt bliver godt. MEN det gjorde det. Min første tegning hænger på kontoret og minder mig for altid om en aften, hvor jeg havde en virkelig god oplevelse, som jeg kørte smilende hjem på.

Hanne Lund-Nielsen – Udviklingskonsulent og projektleder - HK Danmark Se alle referencer

Et foredrag med Kasper Købke giver jer:

  • Inspiration fra en prisbelønnet billedkunstner
  • Nærkontakt med kunstneriske projekter og historiske kunstværker
  • Indblik i en kunstnerisk familiebaggrund og 16 års professionel erfaring
Uforpligtende forespørgsel på Kasper Købke

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kasper

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Kasper Købke er prisbelønnet billedkunstner og en yderst erfaren foredragsholder. Han er en super levende og nærværende fortæller – og en gudsbenådet formidler – ikke ifølge ham selv – men ifølge dem, der har oplevet ham. Kaspers foredrag tager udgangspunkt i hans historiske kunstværker & udsmykninger, kunstneriske projekter i både ind- og udland og hans kunstneriske familiebaggrund, der strækker sig helt tilbage til guldalderen. Men de bygger også på hans professionelle erfaring gennem de sidste 16 år.

Et foredrag med Kasper Købke giver jer:

  • Inspiration fra en prisbelønnet billedkunstner
  • Nærkontakt med kunstneriske projekter og historiske kunstværker
  • Indblik i en kunstnerisk familiebaggrund og 16 års professionel erfaring

Ingen tilfældige blyantstræk

Kaspers foredrag henvender sig til en bred skare, og han har bl.a. holdt foredrag for uddannelsesinstitutioner, fagforeninger, personaleforeninger, biblioteker, offentlige og private arbejdspladser samt kulturhøjskoler i både ind- og udland. Kasper tager dig med helt ind i sine ekstremt intense og langvarige tegneprocesser, når han med sin tegneblyant skaber sine meget store, hyperrealistiske og ultradetaljerede historiske værker. Ingen blyantstræk er tilfældige, og bag hver af dem gemmer der sig altid en ny reference med en sjov, livsbekræftende eller endda morderisk fortælling.

Foredragene kan også tilrettelægges i samarbejde med jer, så der bl.a. er fokus på et relevant fagligt indhold, arbejdsprocesser, planlægning og gennemførelse af uoverskuelige projekter, opbygning af mod og tro på egne evner, tilegnelse af nye visuelle formidlingskompetencer eller gennem konkrete værktøjer, inspiration til at anskue problemløsning og arbejdsopgaver på en helt ny måde.

Kasper har gennem årene modtaget H.C. Andersen Prisen i 2017, Klods Hans Prisen i 2016 og er kåret til årets Kunsttalent i Danmark allerede i 2010.

Book Kasper Købke til et inspirerende foredrag, og hør om, hvordan kunstværker bliver til.

Se foredrag med Kasper Købke
Kasper Købke foredrag

12.000 Års Danmarkshistorie, set gennem en tegneblyant

I dette historiske og tempofyldte foredrag vil Kasper Købke tage jer med ind i vores allesammens danmarkshistorie gennem de sidste 12.000 år, set gennem sin detaljerede blyantsstreg.

Publikum vil komme helt tæt på de detaljerede værker, og derved helt tæt på vores fælles historie, med både sjove, fantastiske, livsbekræftende, hovedrystende, grumme, ondskabsfulde, uforståelige og morderiske fortællinger.

Alle fortællingerne finder I i Kaspers 6 historiske værker, der samlet set udgør et stort udsmykningsværk han har skabt til et kultur- og idrætshus.

Publikum vil også komme med helt ind i tegneværkstedet, hvor de får et konkret indblik i research- og skabelsesprocessen af de 6 historiske værker.

Kasper Købke foredrag

5.000 Timer i streg H.C. Andersen

I dette intense foredrag vil I komme helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede H.C. Andersen-bog, der indeholder meget mere end blot H.C. Andersen-tegninger. Købke har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods-Hans Prisen 2016 for sin H.C. Andersen eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse tegninger. Henover 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder har Købke skabt en eventyrbog, der henvender sig både til børn, voksne og eksperter. Købke er gennem hele bogen tro mod H.C. Andersens fantastiske eventyr – så uanset alder vil I altid kunne opdage en ny detalje eller en ny biografisk reference i Købkes tegninger.

Et unikt indblik; Købke har filmet hver en tegnetime henover de 13 måneder, så på en og samme tid vil I få et helt unikt indblik i skabelsen af den verdensberømte digters eventyr gennem Købkes blyant, samtidig med, at I på tætteste hold vil opleve det fysiske forfald, og det ekstreme afsavn til omverdenen som Købke gennemgik.

Det til trods påstår Købke den dag i dag, at han hele vejen igennem var 100 % mentalt til stede i sine H.C. Andersen-tegninger – men kan det nu helt passe?

Hvis I ønsker at finde ud af det på allernærmeste hold, så er det dette foredrag I skal høre.

Kasper Købke foredrag

INDENFOR STREGERNE I VESTRE FÆNGSEL

Kom med indenfor murene i Danmarks største arresthus, når Kasper Købke gennem sit underholdende, fascinerede og ordrige foredrag uden tvivl får publikum til at spidse ører. Med sin tegneblyant har prisbelønnet Kasper Købke skabt en yderst detaljerede visuel historie fra Vestre Fængsels begyndelse i 1895 og frem til i dag. Som en del af fængslets faste udsmykning er det et værk som alle indsatte møder – enten på vej ind eller ud af fængslet.

Derfor fortæller værket både historien om hvor man befinder sig – men påminder også én om, hvad der er at kæmpe for ude på den anden side af murene. Som Kasper siger; “For første gang har jeg skabt et værk, som jeg ikke håber, at nogen kommer til at se i virkeligheden – og hvis man gør, så forhåbentlig kun den ene gang i livet.”

Publikum vil gennem det detaljerede værk, komme helt tæt på Vestre Fængsel – ikke mindst på Kaspers research, hvor han bl.a., som én af de få, har fået adgang til Fængslets fire fløje, gange, afdelinger, celler, områder og alt derimellem, for at kunne skabe Vestre Fængsels historie gennem næsten 130 år.

Fængselsbetjenten Henrik, har i sine 42 år i Vestre Fængsel aldrig oplevet at en privatperson har fået så meget adgang til fængslet, som Kasper har. I fængslets 130 år har udviklingen i Danmark aldrig gået hurtigere – og det er en periode med alt fra storslåede og fantastiske begivenheder og opfindelser – til ondskabsfulde og dybt uforstående handlinger ude i verdenen, i Danmark og mennesker imellem.

Alt sammen noget der har været med til at forme Vestre Fængsel – og alt sammen noget Kasper tager jer helt tæt på, gennem sin blyantsstreg.

Kasper Købke foredrag

EN STREG I SANDET PÅ BURNING MAN FESTIVAL

Tag med Kasper Købke til Nevadas glohede ørken – og oplev hvordan han med sin tegneblyant kæmper for at tegne Burning Man Festival – inden ‘The Man’ brændes ned.

I foredraget kommer I med langt ind bag dokumentarfilmen “Drawings from the Desert”, der var en del af Louisianas udstilling “Living”.

Her følger I Kaspers rejse til en af verdens vildeste og “out of this world”-festivaler, hvor han med sin detaljerede blyantsstreg kæmper for at indfange den skøre, forbigående drømmeby i ørkenen.

I foredraget fortæller og viser Kasper jer meget mere om Burning Man Festivalen end hvad dokumentarfilmen rummer.

På Burning Man samles hvert år mere end 70.000 ekstatiske og kærlighedsgivende mennesker fra hele verden i Nevadas Black Rock Desert for at skabe Black Rock City; en midlertidig metropol dedikeret til fællesskab, kunst, selvudfoldelse og selvtillid.

Det unikke ved Burning Man Festivalen er, at alt, hvad der sker, er skabt af deltagerne selv.

Foredraget og dokumentarfilmen handler om drømme, om at opgive kontrol og om at være til stede i nuet. Festivalen er en rejse gennem kunst og kultur til noget anderledes, frit og forløsende.

Men … kan Kasper Købke nå at tegne Burning Man inden den brænder?

Det siges, at Burning Man ikke kan forklares – det skal ses og opleves – Men i dette foredrag bringer Kasper Købke jer så tæt på jeres egen oplevelse af Burning Man som overhovedet muligt – uden at I får sand i ørerne, næsen, øjnene, munden og alle andre tænkelige og utænkelige steder.

Burning Man har gjort et uudsletteligt indtryk på Kasper – og i dette foredrag vil I opleve, hvordan Kasper på flere måder fik sat en streg i sandet på Burning Man.

Kasper Købke foredrag

TEGNEARVEN FRA GULDALDEREN

Tag en tur ‘down memory lane’ i Kasper Købkes tegnearv.

Tegninger, malerier og general kreativ udøvelse har nemlig været en fast del af fortællingen i generationer for familien Købke.

Spørgsmålet “Du hedder Købke … du skulle vel aldrig være i familie med ham guldaldermaleren?” – bliver Kasper Købke stillet gang på gang, hvor end han medbringer sin tegneblyant og værker.

I dette foredrag tager Kasper jer med helt ind i familiens private sfære – til en opvækst på familiens gård, hvor 3 generationer boede under samme tag.

Gennem hele opvæksten duftede hjemmet af grafit og kreativitet, og Kasper sugede inspiration og tegneteknikker til sig fra både sin far og farfar – ligesom de havde gjort det fra deres forfædre.

I familien Købke har der altid været fysisk og mental plads til at udøve sin kreativitet – og derfor er interessen herfor overbragt fra generation til generation – igen og igen.

Kasper tager jer derfor med hele vejen tilbage til 1800-tallets Guldaldermalere; til deres liv, virke, samtid og kunstneriske opdragelse – og ikke mindst, hvordan deres værker og kunstneriske håndværk stadig sætter sit konkrete aftryk her 200 år senere.

Kasper Købke foredrag

MERE END BLOT BLYANTSSTREGER I SYDAFRIKA

I dette foredrag tager Kasper Købke jer med ud i verdenen for at bringe jer helt tæt på hjerteskærende, livsbekræftende og livsforandrende tegneprojekter. For når Kasper bringer sin tegneblyant rundt i verdenen gennem sine ‘More Than Lines’-projekter, handler det ofte om meget mere end blyantsstreger på et papir.

I kommer helt tæt på de projekter, der er lykkedes – men også på de projekter, der ikke er blevet til noget af bureaukratiske og økonomiske årsager – til trods for, at projekterne i bogstavelig forstand kunne have reddet menneskeliv. Det er hjerteskærende at høre på, om end ganske sandt – og næsten ufatteligt, at en simpel blyant kan redde menneskeliv – men det er netop hvad ‘More Than Lines’-projekterne kan udrette.

Gennem 16 års kreative tegneprojekter i både Danmark og udlandet har Kasper mærket tegningens kapacitet på egen krop. Han har set tegningens livsforandrende indflydelse på en enkelt dreng, og har set den enorme fælles glæde og lykke ved tegning i et samfund med hundredvis af børn og unge”.

Tegning kan bringe folk sammen i et fælles og universelt sprog – og i dette foredrag bliver I også bragt med helt ind foran tegnepapiret, sammen med alverdens børn, unge og voksne.

Kasper Købke foredrag

SKRÆDDERSYET FOREDRAG TIL DIN ARBEJDSPLADS

Kasper afholder også målrettet foredrag og oplæg, der er tilrettelagt i tæt samarbejde med jer som arrangør af jeres arbejdsplads’ næste faglige, men også inspirerende, sjove og anderledes, arrangement. Det kan være i forbindelse med et seminar, teambuilding, fyraftensmøde, konference etc.

Kasper kan bl.a. med udgangspunkt i sin arbejdsstruktur, planlægning og gennemførelse af sine store historiske værker, indvie og tillære jeres medarbejdere selvsamme værktøjer, som de kan inddrage i deres arbejdsdag.

Fokus kan også være at tilegne sig nye visuelle formidlingskompetencer eller gennem konkrete værktøjer, at skabe modet til at anskue problemløsning og arbejdsopgaver på en helt ny måde.

Kasper har også stor erfaring med, gennem sine skræddersyet foredrag, at oparbejde mod og tro på egne evner både hos en ny medarbejdergruppe, der skal lære hinanden at kende – og hos den sammentømret gruppe medarbejdere, hvor rollerne i arbejdsprocesserne har været tydeligt defineret gennem mange år.

Endelig er det også muligt at sammensætte jeres foredrag ved at blande elementer fra Kaspers 6 øvrige foredragsemner.

Kasper tror på, at de bedste skræddersyet foredrag opstår i et tæt samspil, så derfor ser han frem til at starte dialogen med jer, ud fra jeres specifikke ønsker – eller løse idéer.

Referencer

“... I gennem hele foredraget sad medlemmerne og var meget opmærksomme og forsøgte ihærdigt at få stregerne til at ligge, der hvor de skulle. Da foredraget sluttede, var der helt klart en meget euforisk og opløftet stemning, selvom kl. var blevet 19 om aftenen efter en lang arbejdsdag. – Det kan klart anbefales”

Ulla Moth-Lund Christensen, Formand

HK/STAT Hovedstaden

”Ham kan vi godt tage en anden gang igen” citat fra en af de fremmødte, hvor jeg selv var så heldig at deltage på HK-foredraget "Tegn som Købke". Stor ros til Kaspers måde at planlægge undervisningen, veksle mellem slides, tale, opgaver. Involverende tilgang og et menneske med stort hjerte. Når andre taler om, at det kunne være spændende og berigende at hjælpe med at gøre verden til et bedre sted, så står Kasper allerede ude i verden og er i gang. Bravo. Det er betagende at opleve en person, som evner at stykke helhed sammen for en måbende flok kursister, som mest af alt tænker, at det her skriblen da nok aldrig rigtigt bliver godt. MEN det gjorde det. Min første tegning hænger på kontoret og minder mig for altid om en aften, hvor jeg havde en virkelig god oplevelse, som jeg kørte smilende hjem på.

Hanne Lund-Nielsen – Udviklingskonsulent og projektleder,

HK Danmark

“Tak - Kasper Købke - for et forrygende foredrag vedrørende dit kunstværk i Vestre Fængsel. Du havde os i din hule hånd fra start til slut. Det var svært ikke at blive grebet af din entusiasme, din fortællekunst og din struktur i forbindelse med dit arbejde. Din kunst er helt utrolig, hele gruppen var meget betaget og det var svært at slippe dig, men du svarede beredvilligt på alle spørgsmål og kommentarer. Tusind tak og vi håber du vil komme og fortælle os om Danmarkshistorien næste år.”

Gitte Carlsberg

FOF Vest-og Sydsjælland Kulturrække i Næstved,

"Kasper får virkelig publikum til at spidse ører – og til at grine! Og forundres og fascineres. Indblik i hele processen fra omfattende research til tegneproces til færdigt kunstværk er en fin gave til publikum, som han på underholdende og inspirerende vis pakker ud undervejs i foredraget! Fascinerende. Faktuelt. Fantasifuldt. Fantastisk. Karismatisk. Kanon. Kasper. Købke"

Joan Viderø Blomberg, Skoleleder,

FOF Sydøst

Vi havde booket Kasper Købke til et foredrag om hans H.C. Andersen-værker i sommeren 2022 på Nyborg Strands sommerkursus, der hvert år gæstes af ca. 100 deltagere. Vi fik LANGT mere, end vi havde forventet – foruden virkelig fascinerende fortolkninger af H.C. Andersens liv og eventyr, som i den grad rammer vores nutid – fik vi også et unikt indblik i en meget speciel skabelsesproces. Det er sjældent, at kunstnere så generøst og velvilligt deler ud af, hvordan deres kunst bliver til. Kasper Købkes foredrag er fuldt af liv og skønhed – og alle var meget begejstrede.

Nanna Holm, leder

Nyborg Strands sommerkursus

Med stort engagement, tempofyldt vokabularium, historisk indsigt, positiv energi og flot fremtræden bringer Kasper os alle igennem 12.000 års Danmarkshistorie. Kaspers vildt imponerende tegninger, som bliver vist med zoom på storskærm, danner grundlag for alle fortællingerne. Kaspers passion for tegnekunsten, hans nørdede tilgang, hans præcision, hans perfektion og ide-flow kan kun imponere os alle. Der er gang i den, når Kasper er på. Jeg glæder mig allerede til næste gang.

Carsten Holvad, forstander

Rude Strand Højskole

Et foredrag med Kasper Købke er en oplevelse. Det er ikke bare at hans kunstværker er helt fascinerende og indviklede, men i sine foredrag bringer Kasper sine værker endnu mere til live. Han fortæller med enorm begejstring og energi om skabelsesprocesserne bag sine kunstværker og tager dig med i de historier hans kunst fortæller. Det var to spændende, sjove og imponerende timer.

Annika Herter

Foredragsdeltager

Kasper er en levende fortæller og en gudsbenådet formidler, der bruger sig selv meget i fortællingen om sin passionerede tilgang til tegningernes verden. Tak for en super dejlig og berigende formiddag Kasper.

Ulla Hansen

Foredragsdeltager

Tusind tak for et fantastisk foredrag i dag. Ikke nok med at du tegner fantastisk, du har virkelig læst på lektien så du forstod at fastholde os. Sikke et talent. Jeg har ikke superlativer nok - det skal opleves. Tak Kasper

Lene Jensen

Foredragsdeltager

Kasper Købke er en super levende og nærværende foredragsholder, som med både humor og engagement drager tilhørerne ind i sit fascinerende univers. Man går glad hjem, fordi man en stund fik lov at være gæst i en eventyrlig verden.

Sten Hartung, Sognepræst

Lumsås kirke

Du er bare fantastisk fantastisk til at formidle viden/danmarkshistorien gennem dine blyantstreger, ingen tvivl om det

Maria Neess, foredragsdeltager

LOF Holbæk-Lejre

Ud over at være en særdeles dygtig tegner, er Kasper Købke også en dygtig formidler. Han inddrager sig selv på en ærlig og underholdende måde. Han taler højt og tydeligt og når absolut ud til tilhørerne. Spændende at høre, hvor meget han har forberedt sig og har det historiske på plads, inden han begynder at tegne sine motiver. Virkelig et godt foredrag.

Susanne Grydgaard, mødeleder, torsdagsholdet på Seniorhøjskolen

LOF Holbæk-Lejre

På Kortdage deltog Kasper Købke som oplægsholder i en workshop om kort og kartografi. I forbindelse med åbningen af Kortdage pitchede Kasper workshoppen, hvor mere end 600 deltagere fik et lille, med meget inspirerende, indblik i, hvordan man med få redskaber kan skabe opmærksomhed med tegninger og visuel kommunikation. Under selve workshoppen fik Kasper deltagerne til at tænke ud over deres traditionelle faglige rammer, hvilket inspirerede deltagerne til at være mere innovative og se nye muligheder i kommunikation med kort. Kasper lagde stor energi i workshoppen skulle lykkedes, og at hans indlæg var vedkommende og samtidigbrød med det traditionelle...

Bo Grave, Formand for Kortdagsudvalget

Geoforum Danmark

Et spændende foredrag, hvor man blev draget ind i din verden at leve på og i blyantens liv. En verden som er helt anderledes end fra en selv... TAK for en god oplevelse.

Annette Egholm Larsen

Lærerstandens Brandforsikring

Tusind tak for fantastisk foredrag – tiden fløj afsted … sådan er det når noget fanger ens opmærksomhed som bliver fortalt på en interessant, fangende, humoristisk måde – noget af en rejse.

Tina Bøge

Lærerstandens Brandforsikring

Kasper lytter meget til dig som kunde og modtager af hans produkt og ydelse, for at få det leveret så præcist som muligt. Vi fik et event, hvor omkring 100 dansere lå på gulvet, lyttede og tegnede til et foredrag og workshop med Kasper. Det var en fin succes, hvor læring var i fokus. Både underholdende og lærerigt for alle deltagere. Kasper får min varmeste anbefaling.

Konni Jensen

Swing the Shoes, Odense

En meget levende og engageret foredragsholder. God til at interagere med publikum. Det var interessant at høre hans fortælling om hvordan det hele startede og hvordan han bruger danmarkshistorien i sine værker

Anne-Mette Gisselmann

Kulturhuset Skanderborg
Forespørg på Kasper Købke

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Kasper Købke
Kasper Købke

5 ud af 5 stjerner

Ham kan vi godt tage en anden gang igen” citat fra en af de fremmødte, hvor jeg selv var så heldig at deltage på HK-foredraget "Tegn som Købke". Stor ros til Kaspers måde at planlægge undervisningen, veksle mellem slides, tale, opgaver. Involverende tilgang og et menneske med stort hjerte. Når andre taler om, at det kunne være spændende og berigende at hjælpe med at gøre verden til et bedre sted, så står Kasper allerede ude i verden og er i gang. Bravo. Det er betagende at opleve en person, som evner at stykke helhed sammen for en måbende flok kursister, som mest af alt tænker, at det her skriblen da nok aldrig rigtigt bliver godt. MEN det gjorde det. Min første tegning hænger på kontoret og minder mig for altid om en aften, hvor jeg havde en virkelig god oplevelse, som jeg kørte smilende hjem på.

Hanne Lund-Nielsen – Udviklingskonsulent og projektleder - HK Danmark Se alle referencer