Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kim Blæsbjerg

Udforsk forbindelsen mellem personlige historier og samfundets fortælling

Lea Meilandt

Kim Blæsbjerg

Prisvindende romanforfatter, til blandt andet romanen "De bedste familier" der blev tildelt De Gyldne Laurbær.

Uforpligtende forespørgsel på Kim Blæsbjerg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kim

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Kim Blæsbjerg baserer sit spændende foredrag på sin seneste udgivelse, “De bedste familier,” hvor han udforsker to familier knyttet til giftfabrikken Cheminova og den tavshedskultur, der præger Blæsbjergs hjemegn. I 2023 blev han anerkendt med Jyllands-Postens Litteraturpris og indstillet til DR Romanprisen 2024. Ydermere, i 2024, blev Kim tildelt De Gyldne Laurbær for sin roman “De bedste familier.”

Et foredrag med Kim Blæsbjerg giver jer:

  • Indblik i romanen “De bedste familier” skabelse og den dybdegående research bag
  • Fortællinger om vækst, kærlighed og tavshedskulturen i Vestjylland
  • Interaktion med publikum om bogens modtagelse og kulturelle påvirkninger

Gift, Tavshed og Familiebånd

Kim Blæsbjerg, født i 1974, uddannet fra Forfatterskolen i 1997 og har en kandidatgrad i dansk fra Københavns Universitet. Kim er en erfaren romanforfatter og foredragsholder. Med sin debut i 2002 med kortprosasamlingen “Fælder” har han udgivet en række romaner, inklusive “Rådhusklatreren”, som markerede hans gennembrud og “Desertørerne 1-3”, der tjente ham Statens Kunstfonds treårige legat og “De bedste familier” som er seneste skud på stammen.

Kim udforsker i sin forfattergerning de komplekse sammenhænge mellem individets personlige historie og den store samfundsmæssige fortælling, der involverer os alle. Gennem hans forfatterskab forenes øjeblikkets intensitet med det usædvanlige og skæve, når han formidler historier om de aspekter af livet, der berører os som mennesker. Dette inkluderer ikke kun de dybt rørende øjeblikke af smerte og sorg, men også de glædesfyldte og kærlige øjeblikke. Kim dykker ned i de forbindelser, der væver generationer og enkeltpersoner sammen i en slægtshistorie, samtidig med at de også kan låse personerne fast i deres eget univers.

Book Kim Blæsbjerg til et tankevækkende foredrag, hvor han dykker ned i sit eget forfatterskab.

Se foredrag med Kim Blæsbjerg
Kim Blæsbjerg foredrag

De bedste familier.

I begyndelsen af 1950’erne flytter giftfabrikken Cheminova til Vestjylland. Det forandrer på godt og ondt livet på egnen, som oplever et velfærdsløft, men må betale en høj pris i form af den massive forurening af hav og fjord og af de forgiftninger, arbejderne på fabrikken bliver udsat for. Noget, man ikke taler højt om.

De bedste familier følger to familier fra forskellige kår, som på godt og ondt knyttes sammen af fabrikken. Arbejderen Niels og hans kone Margrethe. Og ingeniøren Jørn og hans kone Karin.

Romanen handler om kampen for at løfte sig op socialt, men også om kærlighed og venskab, loyalitet og svigt. Og om en spirende kvindefrigørelse.

Kim Blæsbjerg fortæller i dette foredrag om arbejdet med romanen. Om den omfattende research, der ligger bag – de mange mennesker, han har talt med. Og om hvordan han har skabt portrætterne af romanens personer, ikke mindst kvinderne, Margrethe og Karin.

Han fortæller desuden også om at vokse op i en vestjysk tavshedskultur. Om hvordan tavshedskulturen har været både en modstander og en drivkraft undervejs i arbejdet. Og om, hvorfor det har været så vigtigt at skrive bogen.

Sidst men ikke mindst kommer Kim Blæsbjerg i dette foredrag ind på bogens modtagelse og fortæller om de reaktioner, han har fået. Og så tager han gerne imod spørgsmål fra publikum.

Foredraget kan både være traditionelt og arrangeres som en samtale, alt efter hvad I foretrækker.

     

     

Referencer

Tak for et fantastisk foredrag!

Katrine Viberg

Halsnæs bibliotekerne

Kim er mega god - både til det skrevne og det talte ord.

Steen Hamer Boisen

Kulturhuse & Biblioteker Aabenraa
Forespørg på Kim Blæsbjerg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99