Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kim Blæsbjerg

Forfatter og foredragsholder

Lea Meilandt

Kim Blæsbjerg

Forfatter og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Kim Blæsbjerg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kim

Lecture icon

Foredrag

Kim Blæsbjerg er romanforfatter og en erfaren foredragsholder. Han debuterede i 2002 med kortprosasamlingen Fælder og har siden udgivet en række romaner, heriblandt Rådhusklatreren (2007), som gav ham gennembruddet til et større publikum, og Desertørerne 1-3 (2016-18), som udløste Statens Kunstfonds treårige legat.

Seneste udgivelse er romanen De bedste familier (2023) om to familier knyttet til giftfabrikken Cheminova og om tavshedskultur på Blæsbjergs hjemegn.
Kim Blæsbjerg er uddannet fra Forfatterskolen 1997 og er cand.mag i dansk fra Københavns Universitet 2004.
Han bor i København med sin kone og deres to snart voksne børn.

Se foredrag med Kim Blæsbjerg
Foredrag Kim Blæsbjerg

De bedste familier.

I begyndelsen af 1950’erne flytter giftfabrikken Cheminova til Vestjylland. Det forandrer på godt og ondt livet på egnen, som oplever et velfærdsløft, men må betale en høj pris i form af den massive forurening af hav og fjord og af de forgiftninger, arbejderne på fabrikken bliver udsat for. Noget, man ikke taler højt om.

DE BEDSTE FAMILIER følger to familier fra forskellige kår, som på godt og ondt knyttes sammen af fabrikken. Arbejderen Niels og hans kone Margrethe. Og ingeniøren Jørn og hans kone Karin.

Romanen handler om kampen for at løfte sig op socialt, men også om kærlighed og venskab, loyalitet og svigt. Og om en spirende kvindefrigørelse.

Kim Blæsbjerg fortæller i dette foredrag om arbejdet med romanen. Om den omfattende research, der ligger bag – de mange mennesker, han har talt med. Og om hvordan han har skabt portrætterne af romanens personer, ikke mindst kvinderne, Margrethe og Karin.

Han fortæller desuden også om at vokse op i en vestjysk tavshedskultur. Om hvordan tavshedskulturen har været både en modstander og en drivkraft undervejs i arbejdet. Og om, hvorfor det har været så vigtigt at skrive bogen.

Sidst men ikke mindst kommer Kim Blæsbjerg i dette foredrag ind på bogens modtagelse og fortæller om de reaktioner, han har fået. Og så tager han gerne imod spørgsmål fra publikum.

Foredraget kan både være traditionelt og arrangeres som en samtale, alt efter hvad I foretrækker.

     

     

Referencer

Forespørg på Kim Blæsbjerg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99