Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lars Bom

Foredrag om mobning, løb og cykling

Lars Bom

Skuespiller og foredragsholder. Foredrag om mobning, løb og cykling

Uforpligtende forespørgsel på Lars Bom

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lars

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Lars Bom er uddannet skuespiller på Statens Teaterskole i 1985, og har medvirket i diverse film, TV-serier og teaterstykker. Han vandt en Fantafestival award for Bedste Skuespiller i 1999 for hans rolle i ”Skyggen”.

Lars er bedst kendt for sin rolle i TV-serien ”Strisser på Samsø”, børnefilmen ”Klatretøsen” og det danske politidrama ”Rejseholdet”. Lars blev desuden en af Danmarks mest kendte stemmer, da han spillede Bamse i ”Bamses Billedbog” fra 1992-1997.

Udover skuespil er Lars en ivrigt fortaler for antimobning, og kommer i sit foredrag om mobning med en analyse og en værktøjskasse til en proces, hvor man sammen kan forandre og forhindre mobning i hverdagen gennem indsigt. Lars holder desuden foredrag om motion og træning på baggrund af hans store interesse til cykling og løb, som han også har skrevet bøger om.

Se foredrag med Lars Bom
Lars Bom foredrag

Min barndom i 70'erne

De årtier, vi oplever som børn, sætter sit særlige præg på os mennesker. De former os og bidrager til vores grundlæggende livssyn. Lars Bom som er født i 1961 og har oplevet 1960’erne og 70’erne med barnets sind og øjne. Det har han skrevet om i bogen Min barndom i 70’erne udgivet på Lindhart & Ringhof, i lighed med 11 andre medforfattere. Overordnet var det en tid, der adskilte sig meget fra vore dage. Med afsæt i sin egen historie og med sit senere liv som voksen og som skuespiller og forælder, vil Lars tale om de forskelle, han har oplevet fra 70’erne til i dag, privat og arbejdsmæssigt. Og han vil tale om, hvilke værdier i vores liv og samfund, der er gået tabt, hvilke vi risikerer at tabe, og hvilke vi har vundet.
Lars læser sit kapitel fra bogen, hvorefter han inviterer til en dialog med salen.
Foredraget varer 1 time og 30 minutter, inkl. en lille pause.

Lars Bom foredrag

Antimobning og grøn adfærd

Lars Bom har siden 1999 arbejdet med antimobning på skoler, aftenskoler, fagbevægelser, i virksomheder m.m. I foredraget forsøger Lars efter bedste evne at være en stemme i indsatsen mod mobning og for indsatsen til et bedre samvær mennesker imellem. Hertil stiller Lars sig selv og andre en række spørgsmål: Hvordan oplevede han selv mobning? Mobber Bamse Kylling? Hvorfor er Drengene fra Angora antimobbere? Hvad gør mobning ved din personlighed? Hvad gør skoler og arbejdspladser for at blive antimobbere? Hvordan reagerer et mobbeoffer? Hvordan kan man gøre op med offerrollen? Hvad er en mobber? Hvorfor er der mobbere? Hvordan kan vi hjælpe hinanden til effektivt at skabe en åben, varm og glædesfyldt skole eller arbejdsplads, hvor værdigheden er i top? Hvordan bliver vi bedre til at kommunikere? Er der tabuer og konfliktskyhed i den danske kultur? Hvad gør ensomhed ved dig? Hvad betyder fysisk berøring for mennesker? Hvilke børn lever i dag og med hvilke udfordringer? Analoge som digitale. Og sidst, men ikke mindst: Hvad er grøn adfærd?

Du/I kan selv skrive videre på listen af spørgsmål, der måtte dukke op. Den bedste vej til et liv uden mobning sker gennem optimal indsigt i dit barn, i dig selv og i skolen eller din arbejdsplads. Lars bidrager med en analyse og en værktøjskasse til en proces, hvor vi sammen kan forandre vores egen og vores børns hverdag – hver dag. Der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål og debattere.

Varighed 60-90 min. + pause.

Dobbeltforedrag: f.eks. morgen/formiddag for børn i forskellige aldre, varighed i alt 130 min. Formiddags- og aften foredrag samme sted, samlet varighed ca. 180 minutter.

Lars Bom foredrag

Train Smarter - Train Harder

Om optimal træning i f.eks. løb og landevejscykling. Lars Bom har produceret og tilrettelagt en dvd med bog om løbetræning, “Løb” og en dvd om landevejscykling, “Cykl”. I samarbejde med en af Danmarks bedste på området, sportstræner og fysiolog Hans Søndergaard, fortæller de om effektiv træning, baseret på viden og træningserfaring. Træning i løb og cykling er ikke raketvidenskab, men flere ved ikke om deres træning virker efter hensigten.

Hvorfor? Hvordan træner man optimalt? Og undgår skader? Hvordan kan træning gøres til en fast bestanddel i hverdagen? Hvordan kan man få tid til både familie og træning? Hvordan forbereder man sig bedst til konkurrencer i løb og cykling? Hvordan forbedrer man sin teknik på cyklen? Hvad skal der til for at sætte personlig rekord? Hvorfor er det så vigtigt for hjernen at bevæge sig? Kan man spise sig til en bedre præstation? Hvad er god styrketræning? Skal man strække ud? Det og mange andre spørgsmål besvares. Der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål og debattere.

Varighed ca. 75 min. uden pause. Foredraget kan bestilles både som enkelt og dobbeltforedrag.

Lars Bom foredrag

Elsk fiaskoen – så får du succes

Hvordan lærer man ikke at være bange for at fejle? Hvor bevidst er du om de signaler, du sender ud? Er du den stille type? Eller er du den, der dominerer snakken? Hvordan påvirker din stemme og kropssproget din personlighed? Hvordan undgår du at komme op og skændes med andre? Hvordan bliver man glad for sin krop? Er du ærlig og reel overfor dig selv? Hvordan optimerer du din kommunikation og dit kropssprog i forhold til andre mennesker? Er du interesseret i andres succes eller kun din egen? Hvordan påvirker konkurrencekulturen dig?

Med udgangspunkt i adfærdsbevidsthed, kropslig forståelse og filosofi, vil Lars Bom komme med et oplæg til debat om, hvorfor fejlbarlighed er så vigtigt et tema for mennesket, og hvilken indflydelse det har på os i hverdagen.

Varighed ca. 75 min. uden pause.

Lars Bom foredrag

Mere på spil

Lars Bom havde i 2010 været skuespiller i 25 år. Den indsigt han har fået i løbet af den tid, bruger han i dag til at arbejde med skuespil-teknik og træning. Lars synes, at det er vigtigt at reformere skuespillerens arbejde på teatret, på film og på uddannelserne. I foredraget giver han sit bud på, hvad der skal til for at skabe den kompetente skuespiller, og ikke mindst hvad der skal til for at sætte skuespilleren fri og føle stort nærvær i sit arbejde.

Varighed ca. 60 min. uden pause.

Referencer

Fantastisk godt foredrag, som virkelig gav tilhørerne noget at tænke og reflektere over. Gode og anderledes vinkler på selve emnet, end hvad vi "normalt" bliver præsenteret for

Bente Wozniak

FOA Lillebælt
Forespørg på Lars Bom

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99