Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Nanna Hyldgaard Hansen

Foredrag på baggrund af bestselleren - Lev for det halve

Nanna Hyldgaard Hansen

Forfatter, journalist og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Nanna Hyldgaard Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nanna

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økologi, klima og bæredygtighed gennem det meste af sit arbejdsliv, blandt andet som kommunikationschef i en grøn NGO. Desuden er hun fast spare-ekspert i Radio Classic FM, hvor hun tre gange om ugen giver lytterne gode råd om hvordan man opnår et lavere forbrug uden at gå på kompromis med livskvaliteten.

Nannas første bog ”Lev for det halve – og få familieliv, forbrug og arbejde” er blevet en bestseller. Bogen giver mulige svar på det spørgsmål, som mange stiller sig selv: Kan vi gøre det på en anden måde? Få mere ro på? Leve mere klimavenligt?

Årene, hvor man forsøger at få kabalen med familieliv og arbejde til at gå op, er for mange den travleste tid i livet. Det var det også for Nanna Hyldgaard Hansen og hendes mand, indtil de en dag beslutter sig for at lægge deres liv om.

De får en ambitiøs, men enkel idé: At skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende, uden at gå på kompromis med hverken gode råvarer eller børnenes fritidsinteresser.

Deres ønske er mere ro, tid til børnene og nærvær i hverdagene. De vil også gerne passe bedre på naturen og klimaet.

Undervejs i projektet bliver de overraskede over, hvor nemt det er at skrue forbruget ned og leve et liv med færre ting og mindre affald. De føler ikke, at de har givet afkald på noget. De havde nok og har ikke brug for mere, snarere mindre, erkender de undervejs.

I løbet af et år rydder parret op i alt unødvendigt i deres liv, og en unødvendigt stresset hverdag bliver omsat til et liv med familie, forbrug og arbejde i balance.

Se foredrag med Nanna Hyldgaard Hansen
Nanna Hyldgaard Hansen foredrag

Rig på tid

en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner.

Mere tid til familien eller interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte sit eget? Det kan godt lade sig gøre. Forfatter og journalist Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet afbrydelser ud med koncentration og sit overarbejde ud med en kort arbejdsuge. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:

“Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid.”

I foredraget RIG PÅ TID får du viden om, hvad der skal til for at opnå et liv i balance. Nanna deler ud af egne erfaringer og giver gode tips fra sine interviews med flowforskere, klimarådgivere og stresseksperter – samt fra virksomheden, der har indført en 4-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening.

Nanna Hyldgaard Hansen foredrag

Lev klimagodt

Drømmer du også om et mere bæredygtigt og mindre presset liv?

Klimavenlige valg handler ikke om afsavn, men om en bedre livskvalitet. Det har bestsellerforfatter Nanna Hyldgaard Hansen erfaret, efter hun sammen med sin familie mere end halverede deres klimabelastning.
Uanset hvor du er i dit liv, kan det give ro i hverdagen og en kæmpe frihed at skrue ned for forbruget.

Kom med, når Nanna giver sine bedste tips til at passe på klimaet og samtidig få mere tid og glæde i hverdagen. Der ligger en stor tilfredshed ved at eje færre ting, sjældent købe nyt, vælge høj kvalitet og bruge alt op:
”Vi er blevet overraskede over, hvor lidt vi egentlig behøver. Vi føler en større glæde over de ting, vi allerede har, og ønsker os ikke mere. Hele projektet er gået nemmere end forventet. Vi lever et almindeligt liv i byen – uden at stikke ud i omgangskredsen, skulle dyrke vores egen mad eller holde op med at rejse. Vi har bare stille og roligt fået andre vaner, der gavner både klimaet og os selv.”

Foredraget er fyldt med idéer til et lavere forbrug – uanset om din motivation er at passe bedre på klimaet eller at kunne leve godt for færre penge: Hvis du skal til at gå på pension, flytte hjemmefra, har mistet dit job, er blevet skilt, vil tage en ny uddannelse, eller har lyst til at arbejde mindre.

Nanna Hyldgaard Hansen foredrag

Fra verdensmål til hverdagsmål

Få inspiration til at leve bæredygtigt og klimavenligt i en almindelig hverdag – uden at savne noget.

Nanna Hyldgaard Hansen, forfatter til bestsellerbogen ”Lev for det halve”, fortæller med masser af gode eksempler, hvordan hun og familien har skåret langt ned for deres klimabelastning. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende: De er blevet boende i byen og lever et helt almindeligt, dejligt liv, hvor de ikke savner noget, selv om forbruget er halveret.

Der er ingen løftede pegefingre. Nanna peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.

Nanna Hyldgaard Hansen foredrag

Lev for det halve – og få det hele

Lær, hvordan du kan skrue ned for forbruget, leve mere klimabevidst og få bedre tid til det vigtige.

Nanna Hyldgaard Hansen fortæller, hvordan hendes familie har lagt hele deres liv om og lever for halvt så mange penge som før. Uden at flytte og uden at savne noget.

Foredraget giver også et indblik i, hvordan det er et have stress, og hvorfor det virker så svært for mange børnefamilier at få hverdagen til at hænge sammen.

Foredraget er fyldt med enkle sparetips og praktiske hverdagsråd. Lige til at gå til, så du kan leve for mindre og få mere tid til det, der er vigtigt. Samtidig deler Nanna Hyldgaard Hansen åbenhjertigt familiens forskellige overvejelser og erfaringer undervejs i forløbet.

Referencer

Vi havde Nanna forbi til et super arrangement om hendes bog Lev for det halve. Hun fortalte levende og inspirerende om sine egne erfaringer med at leve dels mere bæredygtigt, men også at finde ud af hvad der egentlig giver kvalitet i livet. De over 100 tilskuere fik også mulighed for at snakke indbyrdes og komme med deres gode tips og erfaringer, noget der blev gået til med stor flittighed. Folk var meget glade bagefter. Alt i alt et fremragende arrangement, som jeg kun kan anbefale til andre!

Emil Aalykke

Vejle Bibliotekerne

Nanna er en virkelig god formidler, og hendes foredrag er inspirerende! Hun fortæller levende om en lang række pragmatiske og lavpraktiske tiltag, som hendes familie har gjort for at skabe økonomisk luft til et liv med det, som i virkeligheden betyder noget. Livet med børnene, hvile og et godt helbred. Det vil sige et liv uden stress i de få og vigtige år, mens børnene er små. Nanna udstråler en ægte glæde, når hun fortæller om den nye og meget mere enkle tilværelse, som overraskende nok ikke blev fyldt med afsavn men derimod med kreativitet og frihed. Foredraget henvender sig til både børnefamilier og alle andre. Ved foredraget her i Ry var en blandet skare af unge og ældre, kvinder og mænd mødt op og alle viste stor interesse for det, som Nanna fortalte. Nanna trækker linjerne fra det at reparere sin sofa i stedet for at køre den på lossepladsen til de større sammenhænge og til FN´s verdensmål. Foredraget er i den grad relevant i lyset af både niveauet af stress i vores samfund og klima – og miljøudfordringerne. Nannas bud på en enklere tilværelse med luft i økonomien er lige til at gå til. Hendes inspirerende formidling af stoffet er fuldstændig uden dogmatisme eller løftede pegefingre. Hun peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.

Karen Thomsen

Ry Bibliotek
Forespørg på Nanna Hyldgaard Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99