Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kigge Hvid

Bæredygtighedens brobygger: Innovation som nøgle til en grønnere fremtid.

Kigge Hvid

Erfaren leder og kunstner med globalt indflydelsesrig baggrund i bæredygtighed, innovation og bestyrelsesarbejde, med æresdoktorater og engagement i globale initiativer.

4.75 ud af 5 stjerner

Kigge er et inspirerende menneske. Hun har en utrolig stor viden, stort udsyn og giver os håb om, at vi selv kan være med til at ændre verden i en positiv retning. Håb er vores drivkraft - der er derfor brug for håb, og det kan Kigge være med til at give os. Og så oplever jeg, at i sine taler og foredrag er Kigge eminent til at gøre innovation interessant for ALLE!

Benedikte Kiær - Borgmester Helsingør Se alle referencer

Et foredrag med Kigge Hvid giver jer:

  • Indsigt i en enestående rejse fra erhvervslivets top til kunstnerisk udfoldelse.
  • Erfaringer og perspektiver på bæredygtighed, innovation og verdensmålene i dette inspirerende foredrag.
  • indblik i en mangfoldig karriere, der spænder fra bestyrelseslokaler til kunstneriske værksteder og hendes engagement i globale initiativer.
Uforpligtende forespørgsel på Kigge Hvid

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kigge

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Kigge har talt og taler stadig på de store scener i verden, men hun er lige så god og engageret på de helt små scener. Alle kan med fordel deltage i Kigges passionerede, humoristiske og gribende foredrag om fx bæredygtighed, livsskift og biodiversitet. Hun siger tingene ligeud, uden floskler og aldrig pakket ind i vat. Hun inspirerer og opmuntrer på en direkte og anvendelig måde.

Et foredrag med Kigge Hvid giver jer:

  • Indsigt i en enestående rejse fra erhvervslivets top til kunstnerisk udfoldelse.
  • Erfaringer og perspektiver på bæredygtighed, innovation og verdensmålene i dette inspirerende foredrag.
  • indblik i en mangfoldig karriere, der spænder fra bestyrelseslokaler til kunstneriske værksteder og hendes engagement i globale initiativer.

Fra business til kunst

Kigge Mai Hvid har haft sin opvækst over hele Danmark, men det er Skagen, hun kalder sin hjemby – sammen med Singapore, San Francisco, Tarm, Ramme, Aarhus og Hong Kong. Hun grundlagde Øksnehallen og derefter verdens største pris for bæredygtigt design. Hun blev global leder i bæredygtighed, verdensmål, ESG, og innovation. Herhjemme var hun en af de få, der modigt satte bæredygtighed på dagsordenen før os andre.Efter 22 år som adm. direktør holdt hun op. En dag sagde hendes mand “Skat, har du tænkt på, at du næsten altid er syg, når vi er på ferie?” Indenfor tre måneder stoppede, da hun var 56 år. Nu er hun mest kunstner med sit værksted midt i København, hvor hun kommunikerer hun om biodiversitet og bruger planter som sit materiale.

Kigge færdes lige hjemmevant i bestyrelseslokaler, på universiteter, i kunstnerværksteder i baggårde og i forsamlingshuse. Hun er medlem af bestyrelsen for bl.a. Lauritzen Fonden, Det Sociale Netværk, Claus Meyers Melting Pot Foundation og har været formand for School of Social Innovation i Hong Kong og bestyrelsesmedlem i Engro- konglomeratet i Pakistan. Hun har siddet i fx Disruptionrådet og World Economic Forum Expert Network. Kigge er modtageren af hele tre æresdoktorater fra USA, England og Hong Kong. Det er hun med kun en halvdårlig samfundssproglig studentereksamen i rygsækken.

Book Kigge Mai Hvid til et inspirerende foredrag og få indblik i rejsen fra business til kunst, biodiversitet og bestyrelseslokaler.

Se foredrag med Kigge Hvid
Kigge Hvid Foredrag

Fra adm. direktør til kunstner og bestyrelsesmedlem

Har I nogensinde tænkt på at skifte job? Vil I flytte jer i jeres organisation. Har I overvejet, hvad I måske skal kaste jer over, når I bliver pensioneret eller om I får I brugt hele jer selv og alle jeres kompetencer? Det har I garanteret – men får I gjort noget ved det?

I 22 år i træk var jeg adm. direktør. Begge organisationer havde jeg selv grundlagt.

Og jeg elskede dem. Elskede tempoet, teamet opgaven og – troede jeg – stressen, forhandlingerne, konflikterne, økonomien.

En dag, da vi var på ferie, spurgte min mand: “Skat, er du klar over at du næsten altid er syg, når vi er på ferie?” Det var jeg selvfølgelig klar over, men jeg håbede, at min familie ikke rigtigt havde lagt mærke til det.

3 måneder efter havde jeg afsluttet mit job, en ny direktør var fundet og jeg stod i en kælder med en malerkost i hånden. Jeg var 56 år gammel og jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre, men det blev til ledelsesrådgivning, en række bestyrelsesposter, strategiudvikling, foredrag … og kunst.

Kigge Hvids foredrag om at skifte retning sent i arbejdslivet for at få sig et mere holistisk liv, men både business og kunst er er sjovt, livsbekræftende og alvorligt. Hun deler erfaringer, giver tips og fortæller engageret om hvordan man lykkes med, det som mange af os drømmer om.

Kigge Hvid Foredrag

Grøn transition

Efter den varmeste sommer nogensinde registreret, med EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive på trapperne og stigende kædeansvar er arbejdspladsers motivation til at blive ægte grønne højere end nogensinde før.

Men hvor starter man, hvad kan gå helt galt og hvem skal man sammenligne sig med?

Er det vigtigst at droppe rødt kød i kantinen, at lade alle grønne arealer gro vildt, eller skal man starte med at gennemgå hele supply-chain og stille nye krav til sine leverandører – og hvordan pokker dokumenterer man alt det og er der nogens som helst der vil tjekke, hvad man gør?

Kigge Hvid har talt om bæredygtighed over hele verden og er grundlægger af verdens største pris for bæredygtigt design og innovation. I både rådgivning og i bestyrelser arbejder hun intenst og innovativt med emnet.

Kigge fortæller engageret, humoristisk og vidende om fordelene ved omstillingen, faldgruberne, forventningerne og de veje man kan gå.

Kigge Hvid Foredrag

Kom nu!!!!

Med 22 år som administrerende direktør i bagagen og lige så mange bestyrelses år, undrer det Kigge Mai Hvid, hvorfor vi mennesker er så langsomme til at rykke på nye ting, selv om vi har overvældende beviser på, at det er det rigtige at gøre.

Tag os selv? Vi ved fx at vores ægteskab er dårligt for os, vi sover dårligt, vi har for lidt glæde i livet, vores børn hader skænderierne, men alligevel bliver vi. Det samme gælder med jobbet, vi møder måske med ondt i maven hver dag, bliver ikke respekteret og har det ikke sjovt, men vi udsætter opsigelsen år efter år.

Eller tag virksomheder. Det er finansielt, økonomisk og imagemæssigt indlysende at rykke på den grønne dagsorden, men kun 0,2 % af verdens største virksomheder der har et SDG-værktøj på plads, tilsvarende har 30 % af Europas største virksomheder forpligtet sig til at nå Net-Zero inden 2050, men hvis de fortsætter i nuværende tempo, når kun 9 % målet.

Hvorfor er vi så bange for ændringer? Kigge kaster sig engageret ind i diskussionen med sit publikum. Hun fortæller, visualiserer, begrunder, og skaber på den måde både mod og metoder til forandringer.

Kigge Hvid Foredrag

Ligemeget

Når 208 mænd dømmes for vold, dømmes kun 32 kvinder, 3 gange så mange drenge som piger får specialundervisning og mænd lever 4 år kortere end kvinde. 3.500 flere mænd end kvinder udsættes for vold hvert år, og hver femte mand har sjældent eller aldrig nogen at tale fortroligt med, mens mænds psykiske problemer sjældent opdages og behandles.

Men er det kun hos mændene det svier?

Nej, for når 7 mænds fødselsdag omtales i dagbladenes navnestof, omtales kun 3 kvinder. En kvindelig læge får 10% mindre i løn end sin mandlige kollega. Imens tager far 35 dages barsel, mens mor tager 277 dage. Vi kvinder opsparer 121600 kr. mindre i pension end mænd – måske fordi kun 19% af bestyrelsesmedlemmer er kvinder, 16% af direktører er kvinder og 38% af opstillede til Folketinget er kvinder – eller fordi kvinder i den private sektor tjener uforklarligt 100.000 kroner mindre om året end mandlige kolleger.

Det svier hos både mænd og kvinder, så hvem pokker har egentligt fordel af det?

Og hvorfor rykker vi ikke i Danmark – bortset fra nedad på de globale lister?

Vores nordiske naboer ligger i top-5 når det gælder ligestilling – vi ligger nu på plads 29.

Kigge fortæller humoristisk og vidende om behovet for større diversitet i hele vores verden. Hun fortæller medrivende og engageret om hvor kedelig verden bliver når den ikke er mangfoldig og giver sine saftige bud på hvorfor det er sådan.

Kigge Hvid Foredrag

Biodiversitet

Det kan jo lyde helt skørt, at jeres klitrose pludselig er blevet invasiv, at I ikke længere må slå jeres smukke græsplæne og at jeres lupin I egentlig var ret glade for skal udryddes.

Hvad pokker er det der med biodiversitet – og er det ikke ved at blive en lille smule hysterisk?

For at forstå det, skal man vide noget om planter – fx at planter kan være fribladet, opsvulmet eller lige­frem oppustet. De kan have læbeblomster, være fladkronede eller have klokkeblomster.

Der er over 350.000 slags planter i verden, og en femtedel af dem er truet af udryddelse pga. den måde mennesker handler.

Men, vi kan ikke leve uden planter.

Det er planter, der laver den ilt vi indånder. Der skal 400 planter til for at ét menneske kan trække vejret. Og når planter producerer ilt, æder de co2. Planter holder os også sunde: Vi bruger 28.000 planter til medicin og 17 plantefamilier står for mere end 80% af alle verdens fødevarer. Derudover laver planter fibre, brænde, brændstof og meget mere til os. Så planter er værd at forstå og værd at passe på – biodiversitet er ikke for sjov men saftfyldt alvor.

Kigge fortæller engageret og vidende om relationen mellem mennesker og planter og gør biodiversitetskampen og Vild med Vilje forhaver til forståelige og indlysende indlysende og nødvendige valg.

Kigge Hvid Foredrag

6 ganske udmærkede principper for hvordan man tænker nyt

Cross-Functional, Change management, Thought Shower, Plan-Do-Act-Check, Designtænkning, Crowdsourcing, Disruption…

STOP!

Folk, der gerne vil vide mere om hvordan man tænker nyt, enten på arbejde eller i privaten, bliver ofte mødt af et væld af ord. Ofte er ordene på engelsk, og meget sjældent giver de mening og værdi i hverdagen.

Kigge Hvid, har både privat og som adm. dir. tænkt nyt i mange år og nu har hun udarbejdet seks praktiske – og ganske udmærkede – principper for nytænkning, som I kan bruge. Rådene er ikke raketvidenskab. De er derimod praktiske, anvendelige, ærlige og sjove. Foredraget 6 ganske udmærkede principper for nytænkning giver energi, gå-på-mod og praktiske råd, der er klar til brug i hverdagen.

Kigge Hvid Foredrag

Sund natur og kunst

De andre gør det, men vi gør det ikke.

Forskningen viser det. Natur og kunst er godt for os. Det kan nedsætte medicinforbrug, lindrer, støtter heling, forkorter hospitalsophold og ændrer blodtrykket. Alligevel bruger vi det alt for lidt.

I Sverige, USA, England og mange flere land bruger man bevidst kunst og natur på hospitaler og i sundhedssektoren. Men vi gør det meget lidt og meget sporadisk herhjemme – selv på vores nye superhospitaler og på trods af at det hverken behøver at være besværligt eller dyrt.

Kigge, som er forfatter til rapporten ’Kunst og Natur i Hvide rammer’, fortæller med vid og forstand, hvad vi kan gøre som samfund, som fagpersoner, som individer – og hvad I selv kan gøre derhjemme.

Kigge Hvid Foredrag

Nogen steder går det godt!

Klimaforandringer, tørke, plastikforurening, psykiske sygdomme, epidemier, kriminalitet, flygtningestrømme, krig, oversvømmelser og skovbrande.

Hjælp! Hvor skal det ende?

Verden kan ofte virke overvældende, og den ser ud til at ligge på kanten af kaos. Men der sker mægtigt meget godt i verden, folk tager fat, problemerne løses og mennesker handler. Det kan være godt at vide, når de virkeligt presserende problemer skal løses! For ellers ender vi i apati og frygt. Trænger I til en indsprøjtning af håb er det det her foredrag I skal høre. Kigge Mai Hvid fortæller engageret om, hvor og hvordan det gode sker. Hun sorterer fakta fra løgn, og fake news fra virkelighed. Tag en lille pause og nyd det inspirerende og optimistiske foredrag hvad individer, virksomheder og samfund gør.

Kigge Hvid Foredrag

Jeg vil også med på EL-vognen

Cirkulær økonomi, Verdensmål, SDG’er, affaldssortering, plastikdykning, veganerkød, grøn energi genbrug, materiale minimering og ingen engangsemballage.

Jeg vil også med på den (El)-vogn

Men hvordan kommer man så det, som individ eller som virksomhed? Kigge Mai Hvid fortæller gribende og livligt om, hvilke skridt man kan tage for at få en plads på vognen.

Hun giver indblik i, om det i sidste ende giver mening med færre flyveture, eller om man skal lave et grønt tag på sit fabriksanlæg. Om man skal lave alt om på én gang, eller om man skal tage et enkelt grønt skridt ad gangen. Om en vegansk kantine er vejen frem, eller om det alene medfører oprør blandt – særligt – lidt ældre mandlige medarbejdere.

Kigge hjælper med at få den grønne vogn på sporet både i privaten og på arbejde og fortæller om inspirerende og i fantastiske eksempler fra hele verden.

Kigge Mai Hvid giver også inspirerende eksempler på, hvad andre har gjort og taget af valg for at komme med på (EL)-vognen.

Referencer

Kigge er et inspirerende menneske. Hun har en utrolig stor viden, stort udsyn og giver os håb om, at vi selv kan være med til at ændre verden i en positiv retning. Håb er vores drivkraft - der er derfor brug for håb, og det kan Kigge være med til at give os. Og så oplever jeg, at i sine taler og foredrag er Kigge eminent til at gøre innovation interessant for ALLE!

Benedikte Kiær

Borgmester Helsingør
Forespørg på Kigge Hvid

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Kigge Hvid
Kigge Hvid

4.75 ud af 5 stjerner

Kigge er et inspirerende menneske. Hun har en utrolig stor viden, stort udsyn og giver os håb om, at vi selv kan være med til at ændre verden i en positiv retning. Håb er vores drivkraft - der er derfor brug for håb, og det kan Kigge være med til at give os. Og så oplever jeg, at i sine taler og foredrag er Kigge eminent til at gøre innovation interessant for ALLE!

Benedikte Kiær - Borgmester Helsingør Se alle referencer