Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Bjarke Malmstrøm Jensen

Folkeskolens egentlige eksistensberettigelse

Bjarke Malmstrøm Jensen

Bjarke Malmstrøm Jensen, udannet lærer og cand.mag. Forfatter til "Fra Kant til Steen – en samtale som skolens raison d’être"

Uforpligtende forespørgsel på Bjarke Malmstrøm Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Bjarke

Lecture icon

Foredrag

Bjarke Malmstrøm Jensen er en passioneret underviser og forfatter med en dyb interesse i børn og unges trivsel i skolen. Han er hovedforfatter på bogen “Fra Kant til Steen – en samtale som skolens raison d’être”, hvor han undersøger det grundlæggende  formål med skolens eksistens og funktion. Derudover har han en kandidatgrad i historie og retorik samt en læreruddannelse.

Et foredrag med Bjarke Malmstrøm Jensen giver jer:

  • En dybere forståelse af skolens formålsparagraf gennem kritiske nedslag og refleksioner, baseret på filosofi og uddannelsesteori
  • Perspektiver på børns trivsel ved at illustrere balancen mellem individuelle rettigheder og fællesskabets ansvar, gennem figurer som Pippi og Steen
  • En kritisk vurdering af skolens praksis, udforsket gennem filosofiske og teoretiske perspektiver

En samtale om skolens egentlige eksistensberettigelse

Gennem mere end 20 år har Bjarke arbejdet intensivt med at forbedre skolemiljøet for elever. Han har udviklet trivselsfremmende initiativer i samarbejde med PsykiatriFonden, målrettet både skoler og ungdomsuddannelser. I sin nuværende rolle i Gladsaxe Kommune arbejder han på at fremme det tværprofessionelle samarbejde mellem skoler, PPR og Familierådgivningen.

Book et foredrag med Bjarke Malmstrøm Jensen, og han vil  på engagerende og tankevækkende vis dele ud af sin viden og erfaring.

Se foredrag med Bjarke Malmstrøm Jensen
Bjarke Malmstrøm Jensen foredrag

Fra Kant til Steen – en samtale om folkeskolen

I dette foredrag tager Bjarke Malmstrøm Jensen et skarpt blik på de danske skoler og den såkaldte “formålsparagraf”. For hvad er egentlig formålet med skolen – og hvad vil vi børnene?  Og er vi på rette vej?

Foredraget lægger op til refleksion og dialog, om formålsparagraffen og de praktiske implikationer i dagens skoleverden.

Bjarke har som beskrevet en omfattende erfaring på området, men trækker i dette foredrag også på elementer fra filosofien, sociologien og generelt uddannelsesteori. Det hele serveres med masser af humor og skæve vinkler, og vi garanterer  en engagerende og tankevækkende oplevelse for jer, som interesserer jer for skolen.

 

Bjarke Malmstrøm Jensen foredrag

Pippi og Steen – hvad kan vi lære af dem?

Pippi og Steen repræsenterer både barnets perspektiv på de voksne og skolen samt et voksent litterært perspektiv på barnet, hvilket giver en unik dobbeltvinkel på relationen mellem generationer og samfund. Deres historier rummer en rigdom af historiske og kulturelle kommentarer, der stadig er højaktuelle i dag.

Bjarke Malmstrøm Jensens foredrag tager udgangspunkt i disse to ikoniske figurer for at dykke ned i komplekse spørgsmål om rettigheder og ansvar. Med Pippi og Steen som udgangspunkt, sætter han fokus på skolens vigtige rolle i at navigere og facilitere forhandlinger mellem individuelle rettigheder og ansvar samt fællesskabets rettigheder og ansvar.

Referencer

Forespørg på Bjarke Malmstrøm Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99