Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Charlotte Koldbye

Hjernen under lup: Forstå jeres daglige reaktioner.

Foto: Thomas Howalt Andersen

Charlotte Koldbye

Nysgerrig videnskabsjournalist og passioneret forfatter. Inspirerer gennem tankevækkende foredrag. Dykker dybt i videnskaben.

Uforpligtende forespørgsel på Charlotte Koldbye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Charlotte

Lecture icon

Foredrag

Charlotte Koldbyes spændende og oplysende foredrag om videnskab og forskning. Gennem mange år har hun arbejdet i medier som DR, Radio 24Syv og Experimentarium, hvor hun dedikerer sig til at formidle naturvidenskab til både børn og voksne gennem artikler, radio og video.

Et foredrag med Charlotte Koldbye giver jer:

  • Indblik i hjernen og hvordan den fungerer
  • Viden om hvordan en af de største videnskabsmænd vi har haft herhjemme gjorde banebrydende opdagelser
  • En skarp formidler der kan gøre komplekst stof forståeligt

Videnskab gjort spiseligt

Charlotte Koldbye er cand.mag. i filmvidenskab og engelsk med en omfattende baggrund som videnskabsjournalist.

Hun har også udgivet flere bøger, herunder “Hverdagens hjerne” i samarbejde med Kristoffer Frøkjær i 2008, “Mig og Min Hjerne” i 2019, “Mig og Min Krop” i 2021, og i 2022 fik hendes biografi “Niels Bohr, det beskedne geni” stor opmærksomhed, da den strøg ind på bestsellerlisten. I denne biografi giver Charlotte Koldbye et levende indblik i Niels Bohrs banebrydende opdagelser, visionære ideer og fascinerende liv

Book Charlotte Koldbye til berigende foredrag, hvor I kommer tættere på videnskaben.

Se foredrag med Charlotte Koldbye
Charlotte Koldbye foredrag

Niels Bohr - det beskedne geni.

Danmarks største videnskabsmand Niels Bohr lægger i 1913 fundamentet for al vores moderne teknologi. Med sin atomteori, som han får Nobelprisen for i 1922, tager han et kæmpeskridt ind i kortlægningen af atomet. Der har bl.a. resulteret i smartphones, computere og internettet.

I foredraget “Niels Bohr. Det beskedne geni”, der er baseret på biografien af samme navn, sætter Charlotte Koldbye de epokegørende videnskabelige indsigter ind i en historisk ramme samtidig med, at hun fortæller Niels Bohrs personlige historie og inddrager den rolle, som hans kone, Margrethe, spiller for at Niels Bohr kan opnå sine store resultater.

Bohrs institut i København er præget af kreativitet, forundringsparathed og en legende, uhøjtidelig atmosfære, der tiltrækker verdens mest brillante og krøllede hjerner. Instituttet gør i 1920’erne Danmark til fysikkens mekka. Her arbejder man på at blive klogere på atomets struktur. Hvad er der inde i det mindste af det mindste?

Under 2. verdenskrig vil både nazisterne og de allierede gerne udnytte Bohrs viden om atomfysik for at bygge den ultimative bombe, og det er på et hængende hår at Bohr flygter fra Danmark og tilslutter sig arbejdet med atombomben i USA.

I 1945 afslutter atombomberne over Hiroshima og Nagasaki 2. verdenskrig og Den Kolde Krig starter. Resten af sit liv arbejder Niels Bohr for åbenhed og samarbejde for at modvirke Den Kolde Krigs mistro og fjendebilleder.

Foredraget varer ca. 1 time.

Charlotte Koldbye foredrag

Mig og Min Hjerne

Menneskehjernen og hjerneforskning generelt. Det er på grund af vores store hjerner, at vi mennesker kan alt det vi kan. Ingen andre dyr bygger veje, går i biografen eller spiller computerspil. Hvordan kan det være, at vi kan det? Dette foredrag giver bl.a. svar på, hvorfor jazzmusik kan give dig ubehag, hvorfor I ikke kan multitaske, hvorfor jeres hjerne lokker jer til at spise fredagsslik om tirsdagen og hvorfor kærlighed findes.

Foredraget henvender sig til de 6 – 10-årige. Med udgangspunkt i børnenes verden bliver de introduceret til evolution og hjerneforskning på en sjov og underholdende facon. Børnene kan stille spørgsmål undervejs, ligesom de vil blive præsenteret for finurlige fakta og hjernetricks, der gør dem rundtossede, og nysgerrige på at lære mere om dem selv og deres hjerner.

Foredraget varer ca. 45 min

Charlotte Koldbye foredrag

Niels Bohr - en moderne virksomhedsleder

I 1916 da Niels Bohr bliver professor i fysik og særligt i 1921, da Danmarks første fysikinstitut indvies, mærker man den særlige ånd, der hersker omkring Niels Bohr. Denne ånd bliver kaldt Københavnerånden. Det er denne ånd og Niels Bohrs særlige væsen, som tiltrækker de dygtigste fysikere i verden. Faktisk bliver det sagt, at det største, der kan ske i en ung fysikers liv, er at møde Niels Bohr. Hans måde at drive videnskab på fører til resultater, som ændrer verden, og som sikrer mange af hans samarbejdspartnere Nobelprisen. I sit foredrag “Niels Bohr som moderne virksomhedsleder”, fortæller videnskabsjournalist og forfatter Charlotte Koldbye om Niels Bohrs særlige ledelsesstil og tankesæt, som banede vejen for en revolution af fysikken. Få et indblik i, hvordan lederskab ser ud, når det praktiseres af et beskedent geni.

Foredraget varer ca. 1 time

Referencer

Forespørg på Charlotte Koldbye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99