Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Charlotte Koldbye

Foredrag om hvordan hjernen reagerer i hverdagssituationer og videnskabsmanden Niels Bohr

Foto: Thomas Howalt Andersen

Charlotte Koldbye

Videnskabsjournalist og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Charlotte Koldbye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Charlotte

Lecture icon

Foredrag

Charlotte Koldbye har arbejdet en lang årrække som videnskabsjournalist i DR, på Radio 24Syv, på Experimentarium og som selvstændig, hvor hun har formidlet naturvidenskab til børn og voksne i artikler, radio, video og i bøger.

I 2008 skrev hun bogen “Hverdagens hjerne” sammen med Kristoffer Frøkjær. I 2019 udkom “Mig og Min Hjerne”. I 2021 udkom “Mig og Min Krop”, og i 2022 udkom biografien “Niels Bohr, det beskedne geni”, der susede ind på bestsellerlisten.

“Niels Bohr, det beskedne geni” giver Charlotte Koldbye et levende indblik i Niels Bohrs banebrydende opdagelser, visionære ideer og fascinerende liv.

Et foredrag med Charlotte Koldbye giver jer:

  • Indblik i hjernen og hvordan den fungerer
  • Viden om hvordan en af de største videnskabsmænd vi har haft herhjemme gjorde banebrydende opdagelser
  • En skarp formidler der kan gøre komplekst stof forståeligt
Se foredrag med Charlotte Koldbye
Foredrag Charlotte Koldbye

Niels Bohr - det beskedne geni.

Danmarks største videnskabsmand Niels Bohr lægger i 1913 fundamentet for al vores moderne teknologi. Med sin atomteori, som han får Nobelprisen for i 1922, tager han et kæmpeskridt ind i kortlægningen af atomet. Der har bl.a. resulteret i smartphones, computere og internettet.

I foredraget Niels Bohr. Det beskedne geni, der er baseret på biografien af samme navn, sætter Charlotte Koldbye de epokegørende videnskabelige indsigter ind i en historisk ramme samtidig med, at hun fortæller Niels Bohrs personlige historie og inddrager den rolle, som hans kone, Margrethe, spiller for at Niels Bohr kan opnå sine store resultater.

Bohrs institut i København er præget af kreativitet, forundringsparathed og en legende, uhøjtidelig atmosfære, der tiltrækker verdens mest brillante og krøllede hjerner. Instituttet gør i 1920’erne Danmark til fysikkens mekka. Her arbejder man på at blive klogere på atomets struktur. Hvad er der inde i det mindste af det mindste?

Under 2. verdenskrig vil både nazisterne og de allierede gerne udnytte Bohrs viden om atomfysik for at bygge den ultimative bombe, og det er på et hængende hår at Bohr flygter fra Danmark og tilslutter sig arbejdet med atombomben i USA.

I 1945 afslutter atombomberne over Hiroshima og Nagasaki 2. verdenskrig og Den Kolde Krig starter. Resten af sit liv arbejder Niels Bohr for åbenhed og samarbejde for at modvirke Den Kolde Krigs mistro og fjendebilleder.

Foredraget varer ca. 1 time.

Foredrag Charlotte Koldbye

Mig og Min Hjerne

Menneskehjernen og hjerneforskning generelt. Det er på grund af vores store hjerner, at vi mennesker kan alt det vi kan. Ingen andre dyr bygger veje, går i biografen eller spiller computerspil. Hvordan kan det være, at vi kan det? Dette foredrag giver bl.a. svar på, hvorfor jazzmusik kan give dig ubehag, hvorfor du ikke kan multitaske, hvorfor din hjerne lokker dig til at spise fredagsslik om tirsdagen og hvorfor kærlighed findes.

Foredraget henvender sig til de 6 – 10-årige. Med udgangspunkt i børnenes verden bliver de introduceret til evolution og hjerneforskning på en sjov og underholdende facon. Børnene kan stille spørgsmål undervejs, ligesom de vil blive præsenteret for finurlige fakta og hjernetricks, der gør dem rundtossede, og nysgerrige på at lære mere om dem selv og deres hjerner.

Foredraget varer ca. 45 min

Foredrag Charlotte Koldbye

Niels Bohr - en moderne virksomhedsleder

I 1916 da Niels Bohr bliver professor i fysik og særligt i 1921, da Danmarks første fysikinstitut indvies, mærker man den særlige ånd, der hersker omkring Niels Bohr. Denne ånd bliver kaldt Københavnerånden. Det er denne ånd og Niels Bohrs særlige væsen, som tiltrækker de dygtigste fysikere i verden. Faktisk bliver det sagt, at det største, der kan ske i en ung fysikers liv, er at møde Niels Bohr. Hans måde at drive videnskab på fører til resultater, som ændrer verden, og som sikrer mange af hans samarbejdspartnere Nobelprisen. I sit foredrag Niels Bohr som moderne virksomhedsleder, fortæller videnskabsjournalist og forfatter Charlotte Koldbye om Niels Bohrs særlige ledelsesstil og tankesæt, som banede vejen for en revolution af fysikken. Få et indblik i, hvordan lederskab ser ud, når det praktiseres af et beskedent geni.

Foredraget varer ca. 1 time

Referencer

Forespørg på Charlotte Koldbye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99