Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Sarah Pearson

Interessante foredrag om astrofysik, mørkt stof, liv i rummet og universet.

Foto: privat

Sarah Pearson

Dansk astrofysiker med en ph.d. fra Columbia University og Hubble Fellow hos NASA. Fremtrædende i forskning om universets dynamik og struktur.

Uforpligtende forespørgsel på Sarah Pearson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sarah

Lecture icon

Foredrag

Sarah Pearson har stor passion for både forskning og formidling af astrofysik og har omfattende erfaring som foredragsholder, både i form af præsentationer for andre forskere, men også foredrag og formidling til den brede befolkning. Hendes populærvidenskabelige foredrag er rettet mod både voksne, unge og børn. Sarahs mål er, at publikum går derfra med en følelse af inspiration, gåpåmod og en nyfunden nysgerrighed for naturen og verden omkring dem.

Et foredrag med Sarah Pearson giver jer:

  • Nyeste forskning og opdagelser om mørkt stof
  • Indblik i jagten på liv i universet
  • Forståelse for universets udvikling og fremtid

Stjerner, galakser, og mørkt Stof

Sarah Pearson er en dansk astrofysiker med en ph.d. fra Columbia University i New York. Sarah er i øjeblikket ansat af NASA som Hubble Fellow, hvor hun forsker på New York University, men vender hjem til Københavns Universitet, som det man i USA kalder “assistant professor” i slutningen af 2023 efter 10 års uddannelse og postdocs i USA.

Sarah har publiceret en lang række videnskabelige artikler i tidsskrifter som Nature Astronomy, og hendes forskning dækker et bredt område med fokus på eksploderende stjerner, galaksekollisioner, stjernestrømme og mørkt stof. Hendes publikationer er blevet citerede mere end 600 gange, og hun har holdt videnskabelige foredrag på institutioner som Harvard, MIT og Princeton. Sarah har vundet adskillige priser for sin forskning og formidling, herunder Kvinder i Fysik (KIF) prisen i 2017.

Sarahs mål som formidler af astrofysik er at dele viden om rummet med et bredt publikum.

Sarah har en YouTube-kanal “Space with Sarah”, hvor hun svarer på de spørgsmål, hun oftest bliver stillet, når hun fortæller folk, at hun er astrofysiker. Sarahs videoer er blevet set mere end 140.000 gange og har inspireret en masse mennesker til at udforske rummet og stille spørgsmål vedrørende universet.

Book Sarah Pearson til et berigende og lærerigt foredrag om astrofysik, liv i rummet og mørkt stof. Foredragene kan holdes både på dansk og engelsk og tilpasses i niveau, emner, længde og stil, alt efter ønske, gerne i samarbejde med arrangøren.

 

Se foredrag med Sarah Pearson
Sarah Pearson Foredrag

Fra et hul i en stjernestrøm til det usynlige Universe

I dette foredrag fortæller Sarah om sin egen forskning på Niels Bohr Institutet: netop hendes jagt efter mørkt stof i universet ved brug af såkaldte stjernestrømme.

Stjernestrømme er samlinger af stjerner der kendetegnes ved at have en meget bestemt bevægelse gennem rummet. Alle stjerner i stjernestrømme hørte nemlig oprindeligt til det samme astronomiske fænomen. Det viser sig at huller i disse stjernestrømme kan fortælle os om mørkt stof, hvilket udgør mere end 80% af alt stof i universet.

Tag på en rejse gennem vores egen galakse og tusindvis af galakser i det omkringliggende univers og få et indblik i den banebrydende forskning i mørkt stof, der foregår netop nu.

Sarah Pearson Foredrag

Liv i rummet

Sarah Pearson takler i dette foredrag et af de spørgsmål, hun oftest får stillet, når hun fortæller folk, at hun er astrofysiker: Er vi alene i universet?

Mange mennesker har et fundamentalt ønske om at kende deres plads i det store verdensrum. I dette foredrag gennemgår Sarah, hvorfor mennesker mon er så fascinerede af netop dette spørgsmål, hun diskuterer den nyeste forskning i hvordan astrofysikere leder efter liv rummet, og hun reflekterer over, hvad det mon vil betyde for menneskeheden, hvis vi faktisk finder liv derude.

Sarah Pearson Foredrag

Mørkt stof og universets udvikling

I dette foredrag deler Sarah sin dybtgående viden inden for astrofysik og kosmologi og forklarer hvordan Universet har udviklet sig fra dets begyndelse til eventuelle ende. Sarah undersøger spørgsmål som: Hvor befinder vi os i den enorme tidsramme for universet? Bestemmer eksistensen af mørkt stof og mørk energi universets skæbne?

Sarah vil forklare, hvorfor forskere mener at mørkt stof og mørk energi eksisterer, og hvilke observationer og data der ligger til grund for denne teori. Sarah vil dykke ned i de seneste opdagelser og fremskridt inden for astrofysik og præsentere komplekse koncepter på en letforståelig og engagerende måde. Deltagerne vil få indblik i de mest banebrydende teorier og modeller inden for feltet og få mulighed for at stille spørgsmål om emnet.

Sarah Pearson Foredrag

De største ubesvarede spørgsmål i astrofysik i dag

I dette foredrag tager Sarah os med på en gennemgang af den astronomiske revolution fra 1600-tallet til nu og vender de spørgsmål, som vi stadig ikke kender svaret på. Hvad sker der inde i sorte huller? Hvad er mørkt stof? Er der liv i rummet? Hvordan vil universet ende? Efter foredraget vil der være mulighed for debat.

Sarah Pearson Foredrag

Tid og uendelighed

I dette foredrag sætter Sarah et menneskeliv i perspektiv. Hun diskuterer både menneskers opfattelse af tid i relation til, hvordan tid egentlig fungerer, men også menneskehedens meget korte historie i sammenligning med universets tidslinje. I foredraget vil Sarah diskutere spørgsmål såsom: Hvad ved vi egentlig om tid? Fortsætter universets udvikling i uendelighed? Findes uendelighed i virkeligheden?

Referencer

Forespørg på Sarah Pearson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99