Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Sarah Pearson

Interessante foredrag om astrofysik, mørkt stof, liv i rummet og universet.

Foto: privat

Sarah Pearson

Dansk astrofysiker, ph.d. fra Columbia University, Hubble Fellow hos NASA.

Uforpligtende forespørgsel på Sarah Pearson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sarah

Lecture icon

Foredrag

Sarah Pearson er en dansk astrofysiker med en ph.d. fra Columbia University i New York. Sarah er i øjeblikket ansat af NASA som Hubble Fellow, hvor hun forsker på New York University, men vender hjem til Københavns Universitet, som det man i USA kalder “assistant professor” i slutningen af 2023 efter 10 års uddannelse og postdocs i USA. Sarah Pearson har stor passion for både forskning og formidling af astrofysik og har omfattende erfaring som foredragsholder, både i form af præsentationer for andre forskere, men også foredrag og formidling til den brede befolkning.

Hendes populærvidenskabelige foredrag er rettet mod både voksne, unge og børn. Sarahs mål er, at publikum går derfra med en følelse af inspiration, gåpåmod og en nyfunden nysgerrighed for naturen og verden omkring dem.

Sarahs foredrag kan holdes både på dansk og engelsk og tilpasses i niveau, emner, længde og stil, alt efter ønske, gerne i samarbejde med arrangøren.

Sarah har publiceret en lang række videnskabelige artikler i tidsskrifter som Nature Astronomy, og hendes forskning dækker et bredt område med fokus på eksploderende stjerner, galaksekollisioner, stjernestrømme og mørkt stof. Hendes publikationer er blevet citerede mere end 600 gange, og hun har holdt videnskabelige foredrag på institutioner som Harvard, MIT og Princeton. Sarah har vundet adskillige priser for sin forskning og formidling, herunder Kvinder i Fysik (KIF) prisen i 2017.

Sarahs forskning har bidraget til vores forståelse af stjernestrømme i galakser og deres sammenhæng med mørkt stof. Hendes resultater om, hvordan formen af stjernestrømme kan være med til at kortlægge den underlæggende massefordeling af mørkt stof, har fået stor opmærksomhed.

Sarahs mål som formidler af astrofysik er at dele viden om rummet med et bredt publikum.

I 2017 lancerede hun sin egen YouTube-kanal “Space with Sarah”, hvor hun svarer på de spørgsmål, hun oftest bliver stillet, når hun fortæller folk, at hun er astrofysiker. Sarahs videoer er blevet set mere end 140.000 gange og har inspireret en masse mennesker til at udforske rummet og stille spørgsmål vedrørende universet.

Sarah har mulighed for at holde foredrag fra 2024.

Se foredrag med Sarah Pearson
Foredrag Sarah Pearson

Fra et hul i en stjernestrøm til det usynlige Universe

I dette foredrag fortæller Sarah om sin egen forskning på Niels Bohr Institutet: netop hendes jagt efter mørkt stof i universet ved brug af såkaldte stjernestrømme. Stjernestrømme er samlinger af stjerner der kendetegnes ved at have en meget bestemt bevægelse gennem rummet.

Alle stjerner i stjernestrømme hørte nemlig oprindeligt til det samme astronomiske fænomen. Det viser sig at huller i disse stjernestrømme kan fortælle os om mørkt stof, hvilket udgør mere end 85% af stoffet i universet. Tag på en rejse gennem vores egen galakse og tusindvis af galakser i det omkringliggende univers og få et indblik i den banebrydende forskning i mørkt stof der foregår netop nu.

Foredrag Sarah Pearson

Liv i rummet

Sarah Pearson takler i dette foredrag et af de spørgsmål, hun oftest får stillet, når hun fortæller folk, at hun er astrofysiker:
Er vi alene i universet?

Er der liv derude? Mange mennesker har et fundamentalt ønske om at kende deres plads i det store verdensrum. I dette foredrag gennemgår Sarah, hvorfor mennesker mon er så fascinerede af netop dette spørgsmål, hun diskuterer den nyeste forskning i hvordan astrofysikere leder efter liv rummet, og hun reflekterer over, hvad det mon vil betyde for menneskeheden, hvis vi faktisk finder liv derude.

Foredrag Sarah Pearson

Mørkt stof og universets udvikling

Sarah Pearson er en anerkendt ekspert inden for astrofysik og kosmologi vil Sarah dele sin dybtgående viden om Universets udvikling fra dets begyndelse til eventuelle ende.

I foredraget vil Sarah undersøge spørgsmål som: Hvor befinder vi os i den enorme tidsramme for universet? Hvad er det, der bestemmer universets skæbne, er det eksistensen af mørkt stof og mørk energi?

Sarah vil forklare, hvorfor forskere tror på eksistensen af mørkt stof og mørk energi og hvilke observationer og data der ligger til grund for denne teori.

Sarah vil dykke ned i de seneste opdagelser og fremskridt inden for astrofysik og præsentere komplekse koncepter på en letforståelig og engagerende måde. Deltagerne vil få indblik i de mest banebrydende teorier og modeller inden for feltet og få mulighed for at stille spørgsmål om emnet.

Foredrag Sarah Pearson

De største ubesvarede spørgsmål i astrofysik i dag

Jo mere vi opdager om universet, jo mere forstår vi at vi ikke ved.
I dette foredrag tager Sarah os med på en gennemgang af den astronomiske “revolution” fra 1600-tallet til nu, og vender alle de spørgsmål som vi stadig ikke har svaret på:

Hvad sker der inde i sorte huller.  Skal vi tage udgangspunkt i kvantemekanikken eller den generelle relativitetsteori?

Hvad er mørkt stof?
Er der liv i rummet?
Hvordan vil universet ende?
Efter foredraget vil der være mulighed for debat.

Referencer

Forespørg på Sarah Pearson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99