Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Tor Nørretranders

Forfatter.
Tor Nørretranders er en faglitterær forfatter, som primært beskæftiger sig med det at være menneske. Tor har skrevet om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, troens betydning, og hvad vi skal have at spise. Alt dette kan du blive klog på at i et Tor Nørretranders foredrag.

Tor Nørretranders har blandt andet skrevet de populære bøger "Det udelelige om Niels Bohr og kvantefysik", "Mærk verden" som for alvor blev Tors gennembrud som forfatter, "Det generøse menneske" og "Menneskeføde", ”Vær Nær” og senest ”Se Frem”. Udover sit forfatterskab har Tor skrevet et væld af artikler og medvirket i utallige arrangementer.

Med sin bog "Samfundsglæde" (2019) introducerede Tor Nørretranders begrebet af samme navn. Her sammenligner han vores forhold til henholdsvis kroppen og samfundet. Vi sætter ikke på samme måde pris på et velfungerende samfund, som vi glæder os over for eksempel en lykkerus i kroppen. Netop dette emne kan du også høre om i et Tor Nørretranders foredrag.

Forespørg på Tor Nørretranders og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Tor Nørretranders

"Karma Corona"

"Corona er desværre kun begyndelsen. Naturen skal have bedre plads, hvis ikke der skal komme mange flere sygdomme fremover"
Sådan lyder budskabet fra Tor Nørretranders i bogen og foredraget ”Karma Corona”.

Coronakrisen var nemlig ikke nogen overraskelse for de virusforskere, som i årtier har advaret om risikoen for nye epidemier, der med tidens transportmønster kan sprede sig over hele kloden og udvikle sig til pandemier. Virusser og bakterier overføres i stigende grad fra vilde dyr til mennesker, fordi den vilde natur er presset og biodiversiteten truet. Corona er blot det seneste eksempel.

Naturødelæggelsen vil føre til en pandemiernes tidsalder, hvor nye sygdomme vil forekomme stadig oftere. Derfor skal naturen have bedre vilkår. Det vil først og fremmest sige mere plads og mere mangfoldighed.

En øget biodiversitet vil desuden betyde at klimaet vil få det bedre. Flere skove, mere uberørt natur og mere biodiversitet vil betyde mindre udslip af klimagasser.

En stor indsats for at forbedre biodiversiteten vil formentlig være meget billigere end at betale de menneskelige og økonomiske omkostningerne ved kommende pandemier.

At redde naturen er ikke længere kun et spørgsmål om omsorg for sjældne dyrearter, men et spørgsmål om at beskytte menneskeheden mod epidemier og pandemier.

I foredraget "Karma Corona" fortæller Tor Nørretranders, hvordan coronakrisen er et direkte resultat af en 10.000 år lang udviklingshistorie, der med stigende intensitet har ført til nutidens problemer.

Tor fortæller også, hvordan den øgede omsorg for vores økosystem vil medføre mere livskvalitet, et bedre klima og meget mindre sygdom blandt dyr og mennesker.
Forespørg på dette foredrag

Samfundsglæde - Sammen kan vi selv

I dette Tor Nørretranders foredrag får I et indblik i hans bog "Samfundsglæde" (2019). Det er med samfundet, som det er med kroppen: Vi lægger kun mærke til det, når der er noget galt. I det daglige tænker vi hverken over, at vores venstre knæ fungerer fint, eller at der kommer post om morgenen. Men når først smerten sætter ind, eller postvæsenet bryder sammen, kan vi ikke tænke på andet.

Der er dog en vigtig forskel på kroppen og samfundet: Vi lægger faktisk ikke kun mærke til kroppen, når den sender smertesignaler. Vi har også følelsen af kropsglæde, når vi har brugt kroppen til leg, motion, nydelse eller nyttigt arbejde. Men hvor er glæden ved at samfundet fungerer, at der er vand i hanerne, færger til tiden og et sundhedsvæsen der er bedre end sit rygte? Hvornår oplever vi at være taknemmelige for at være del af et samfund, der gør vores liv sjovere? Har vi overhovedet et ord for det?

Samfundsglæde er det begreb og det ord, forfatteren Tor Nørretranders introducerer med denne bog for at udtrykke værdsættelsen af samfundet. For hvis vi ikke lægger mærke til, at vi sammen har skabt et værdifuldt samfund, mister vi evnen til at stritte imod, når det får lov til at forvitre, fordi postvæsenet, vejvæsenet, medierne, samtalen og det lokale kulturliv får lov til at forfalde. Vi er nødt til at elske samfundet for at kunne forsvare det mod den opløsning, som kommer fra kølige økonomiske kalkuler.

Samfundsglæde vil genskabe opmærksomheden på, at vi kan løse de moderne problemer ­– fra klimaet til fremmedgørelsens ensomhed – ved at huske at sammen kan vi selv. Oplev spændende refleksioner med dette Tor Nørretranders foredrag.
Forespørg på dette foredrag

Se frem - Fra opløsningstid til oplysningstid

Vær ikke bange. Det kan godt være, at det føles som om det hele går i opløsning i disse år: sandheden, samfundet, sjælefreden. Men en ny oplysningstid er på vej. Vi skal finde modet til at tænke selvstændigt og til at tænke på hinanden. Vi skal se frem. I dette Tor Nørretranders foredrag giver han sit bud på, hvorfor og hvordan vi kan se frem. Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme titel.
Forespørg på dette foredrag

Foredrag af Tor Nørretranders

Fællesskab: Hvorfor er det civile samfund blevet så vigtigt?
Vild mad: Hvordan brødføde 9 mia. uden klimakoks?
Grønt lys: Fremtidens klima, miljø og produktion
Civilisation 2.0: Fremtidens samfund
Glæd dig: Tillid, lykke og kontrol i hverdagen
Menneskeføde: Mad, sundhed og det gode liv
Fremtidens helte: Teknologiens historie og renæssance
Netværk: Internettets historie og fremtid
Civilsamfundet: Fællesskabets betydning for samfundet
Umage giver mage: Generøsitet, overskud og kreativitet
Verdensbilledet: Hvor er videnskaben på vej hen?
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Tor Nørretranders

Referencer: 

"God blanding af humor og stor grad af nærvær, inddragelse og "lige i øjet".
- Pia Assenholm, UC Syd

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Tor Nørretranders holder.

Foredrag med Rane Willerslev

Rane Willerslev

Rane Willerslev er en af landets absolut mest efterspurgte foredragsholdere, der med sin jordnære ti...
Foredrag med Jeanette Varberg

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg har været museumsinspektør på Moesgaards Museum, og tiltræder som museumsinspektør ...
Foredrag med Emilia van Hauen

Emilia van Hauen

Emilia van Hauen er ekspert i tidens sociale tendenser og trends i samfundet. Derfor er hun blevet e...
Foredrag med Bjarne Corydon

Bjarne Corydon

Bjarne Corydon er uddannet cand.scient.pol. i år 2000 og var fra 1992 til 2017 medlem af Socialdemok...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere