Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Gordon P. Henriksen

Kast linen ud: Lystfiskeri som nøgle til mindre stress.

Gordon P. Henriksen

Passioneret lystfisker og kendt ansigt fra DR og National Geographic. Deler sin kærlighed til fiskeri og naturen med entusiasme og ekspertise.

Uforpligtende forespørgsel på Gordon P. Henriksen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Gordon

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Gordon P. Henriksens foredrag handler om at lystfiskeri er  langt mere end bare en hobby. Fra Gordon som dreng fangede sin første fisk, kan man roligt sige, at hele hans liv er gået totalt i fisk. Han har skabt sig en unik og succesfuld karriere som selvstændig, hvor han udelukkende arbejder med sin passion – nemlig formidling af lystfiskeri på alle mulige måder.

Et foredrag med Gordon P. Henriksen giver jer:

  • Inspiration til at følge ens passioner og skabe et meningsfyldt arbejdsliv
  • Indblik i lystfiskeriets og naturens rolle i at fremme mental sundhed og bekæmpe stress
  • Tips og ideer til aktiviteter i naturen, der styrker livskvaliteten og familiebånd

På fisketur efter et godt arbejdsliv

Gordon P. Henriksen har en bachelorgrad i Human Økologi og en kandidatgrad i Miljøbiologi og Kommunikation. Gordon forstår at engagere publikum i lystfiskeriet via mange forskellige medier. Han er kendt som radiovært på Fisketegn på Radio24syv samt tv-vært bl.a. fra programmer som Storrygeren og 2Nak & Æd” på DR2, “Fiskemissionen” på DR Ultra og “King Fishers” på National Geographic Channel og har skabt sin egen succesfulde programserie på youtube: “Fiskeguiden”.

Ud over arbejdet som tv- og radiovært har Gordon arbejdet som arrangør af fiskerejser og events og været redaktør på et fiskeblad. Yderligere arbejder Gordon som konsulent for politikere, kommuner og turistråd og rådgiver om bæredygtigt lystfiskeri og lystfisketurisme. Gordon har bl.a. siddet i bestyrelsen for Nationalpark Skjoldungernes Land, som formand for Nationalparkrådet og er meget involveret i indsatser for at sikre miljøet i Danmark.

Desuden er Gordon forfatteren bag bogen “Et liv i fisk”

Book Gordon P. Henriksen til et spændende foredrag om lystfiskeri, passion og hvordan I kan skabe et meningsfuldt arbejdsliv. Lad jer inspirere til at forfølge jeres interesser og drømme.

Se foredrag med Gordon P. Henriksen
Gordon P. Henriksen foredrag

Passion og Profession

Man kan da ikke leve af at fiske? – Gu’ kan man så, ville Gordon straks svare. Gordon fortæller i sit foredrag en inspirerende historie om livet, der gik i fisk, om at tro på sig selv og gøre det, man brænder for – uanset hvad andre siger. Om at flytte fokus fra penge og indtægter og i stedet dyrke sine passioner og drømme fuldt ud, og så skal mulighederne nok vise sig. Gordon deler ud af sine erfaringer og underholdende oplevelser fra hele verden krydret med billeder, filmklip og anekdoter og fortællinger om nogle af alle de mennesker, han har mødt, og ting, han har oplevet på sine fisketure.

Gordon er fast overbevist om at arbejde skal være noget, man holder af, og glæder sig til at udfordre folk til at opsøge og skabe et arbejdsliv, der bringer dem lykke og livskvalitet.

Gordon P. Henriksen foredrag

Lystfiskeri og stress

Vi arbejder mere og mere, samtidig med at sociale medier og smartphones sørger for, at vi konstant er ”på”. Presset på mennesker og på vores sind har aldrig været større og WHO (World Health Organisation) forudsiger, at stress vil være en af de største sygdomsbyrder i år 2020. Derfor er det afgørende, at vi gør noget aktivt for at forhindre dette og for at sikre vores eget mentale helbred. Og en fisketur kan være en del af svaret. Lystfiskeri kan nemlig være særdeles effektivt til at forhindre stress.

Masser af forskning og erfaringer viser, at tid tilbragt i naturen med aktiviteter såsom lystfiskeri kan være med til at forebygge og ligefrem kurere stress, og værdien af oplevelser i naturen er ekstremt vigtige – ikke bare for individuelle personer men for samfundet som helhed.

I dette foredrag starter Gordon med en kort redegørelse for, hvordan vi påvirkes af stress – og hvorfor og hvordan oplevelser i naturen kan være med til at sikre vores mentale sundhed.

Gordon giver en masse konkrete og gode råd om. hvordan man kan tilrettelægge oplevelser i det fri: På egen hånd, såvel som med familie og venner, og på denne måde øge sin livskvalitet og reducere eller forhindre stress.

Dette foredrag kan alternativt arrangeres ude i det fri eller i forbindelse med en fisketur.

Gordon P. Henriksen foredrag

Ha’ det for vildt – foredrag om at være nyjæger

Gordon P. Henriksen er vel landets mest kendte lystfisker, og i efteråret 2019 fik han jagttegn. Siden da er han også blevet opslugt af jagten og har fornylig udgivet bogen ”Ha’ det for vildt”. I dette foredrag vil Gordon komme ind på en jagtens mange facetter og om at ha’ det for vildt ude i den danske natur.

Gordon vil fortælle om alt det han mener gør jagt så fantastisk, om hvad jagt har til fælles med fiskeriet – men også om nogle af forskellene. Han vil fortælle om de jagtformer han er kommet til at holde allermest af, og der bliver bl.a. vist flere af Columbus Leths fantastiske billeder fra ninjapursch med salonriflen efter fasaner og kaniner, regulering af skarv, kragejagt fra skydeskur, at liste rundt i skoven som en indianer og om de tidlige kolde morgener som strandjæger.

Foredraget vil give råd og inspiration til nye jagtformer, men det vil i høj grad også handle om hvad man kan gøre med sit bytte efter det er nedlagt. Gordon deler ud af en masse lækre opskrifter og teknikker til mad med vildt, som fx skarv bao, krage saltimbocca og nachos med rådyr tatar.

Han kommer også ind på de dybere og alvorlige aspekter af jagten og om hvad det betyder at tage et andet dyrs liv og om den forbindelse med naturen som jagt og fiskeri og det at spise vildt man selv har høstet fra naturen, kan betyde.

Gordon tager en stak af sine bøger med, og der vil være god lejlighed til at stille spørgsmål.

Foredraget henvender sig både til erfarne jægere såvel som nyjægere og til folk der måske drømmer om at tage jagttegn.

Gordon P. Henriksen foredrag

Om at æde en historie

Hvor en råvare kommer fra og historien bag den har betydning for os. Når vi drikker en vin, vil vi gerne kende navnet på druen og vide hvor den er dyrket – og det bliver kun bedre hvis vi også får en lille historie om den familie der driver vingården.

Gordon tager det flere skridt længere. Han vil ikke blot kende historien bag en råvare eller en ret. Han vil gerne selv have oplevet den. Bl.a. derfor er den bedste råvare i Gordons øjne en fisk man selv har fanget eller et dyr man selv har skudt. Måske oplevede man en særlig flot solopgang under Møns Klint hvor ens kammerat nettede en smuk ørred på en flue man selv havde bundet. Eller man skød en edderfugl en råkold morgen i fjorden.

Men det kan også være blåmuslinger, tang eller svampe man selv har samlet, eller grøntsager og urter fra ens egen have.

I dette foredrag udforsker vi sammen hvordan vi kan spise og servere mad med historie for vores venner og familie, og hvordan vi kan gøre gode måltider til en endnu større oplevelse for både kokken bag og dem det serveres for.

Gordon giver selvfølgelig en masse eksempler på hvad man kan fange, jage, samle og dyrke, og han kommer med en masse konkrete opskrifter og inspiration til køkkenet. Det hele er bl.a. vist via et væld af flotte billeder taget af den prisvindende fotograf Columbus Leth der er fotografen bag Gordons to bøger.

(Dette foredrag kan kombineres med et madlavnings kursus eller smagsprøver på nogle af retterne og råvarerne.)

Referencer

Et liv i fisk

Et liv i fisk handler ikke om hvordan man fanger fisk, men mere om hvorfor vi fanger dem: eventyr, oplevelser, fællesskaber, udfordringer, kammeratskaber, mental sundhed og tid til ro og fordybelse. Og ikke mindst muligheden for at få den friskeste, dejligste råvare med hjem til spisebordet.
Der er inspiration til fiskeeventyr rundt omkring i Danmark – ved fjorde og kyster, på søer og på havet – såvel som en masse dejlige opskrifter der kan laves på fisketurene eller hjemme i køkkenet. Størstedelen af opskrifterne er Gordons, men flere af hans fiskekammerater, bl.a. kokkene Simon Jul, Thomas Rode og Francis Cardenau, byder også ind med deres lækkerier. Med Columbus Leths mange inspirerende og flotte fotos er bogen en hyldest til lystfiskerlivet og alt hvad det har at byde på – uanset om man er erfaren fisker eller nybegynder.
Gordon P. Henriksen fangede sin første fisk som syvårig i Lake Butler i Florida. Siden da kan man roligt sige at hans liv er gået i fisk. Han er Danmarks mest kendte lystfisker, og hans selvstændige lystfiskerkarriere inkluderer et hav af radio-og tv-programmer, YouTube-serier, foredrag, events og artikler som har inspireret mange til at komme ud i den danske natur med en fiskestang i hånden.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Forespørg på Gordon P. Henriksen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99