Tlf.35 12 12 99
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf.35 12 12 99
Foto: Linda Hansen
Forfatter med et skarp og humoristisk blik for menneskelige relationer.
4.75 ud af 5 stjerner
Rigtig godt oplæg fra Stine. Inspirerende og rigtig godt.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Stine
Foredrag
Referencer
Stine Askovs foredrag giver jer en dybdegående indsigt i menneskers relationer og sociale strukturer, baseret på hendes rige erfaring som forfatter og pædagog gennem 20 år. Med humor og alvor formår Stine at skildre komplekse aspekter af vores adfærd og interaktioner i samfundet.
Stine Askov, 1976, er en dansk forfatter og foredragsholder og har arbejdet som pædagog i 20 år. Hun debuterede som forfatter i 2012 med romanen “Bid” og har siden udgivet flere romaner, herunder “Kaninens år”, “Bjørneklo”, “Katalog over katastrofer” og “Nøjsomheden” . Hun har også bidraget til de pædagogiske novellesamlinger “Mælkekassetårn”, “Ansigterne på gangen ” og “En hummer kan ikke dø”.
Stines forfatterskab kredser omkring relationen mellem mennesker og sociale strukturer og om, hvordan vi bliver til de mennesker, vi er. Hendes fortællinger balancerer humor og alvor og skildrer nuanceret, hvordan mennesker agerer og interagerer i samfundet.
Stines seneste roman, “Nøjsomheden”, fra 2022, er blevet nomineret til Læsernes Bogpris 2023. Romanen handler om Mona, der søger sin egen identitet i det sociale boligbyggeri Nøjsomheden og konfronteres med klassesamfundets begrænsninger, da hun forelsker sig i Nikolaj. Romanen er et eksempel på Stine Askovs evne til at skildre komplekse menneskelige relationer og samtidig formidle tolerance og forståelse for dem, der kæmper for at finde deres plads i verden.
Book Stine Askov til et foredrag, og oplev hvordan hendes evne til at skildre mennesker og relationer på en nuanceret og forstående måde gør hende til en væsentlig stemme i dansk litteratur.
Se foredrag med Stine AskovDette foredrag handler om at gå på arbejde og hvor vigtigt det er at blive behandlet ordentligt og anerkendt for det, man laver.
Foredraget baserer sig på bogen “Varme hænder”, hvor vi følger Camilla, der forlader sit job som børnehavepædagog for at blive handicaphjælper for en kendt forfatter, Mathilde, som lever med en fysisk funktionsnedsættelse. Hvad der starter som søgen efter et lettere arbejdsliv, udvikler sig hurtigt til en dybdegående udforskning af omsorgsrollens komplekse dynamikker og de uventede udfordringer, det medfører.
Stine Askov sætter i dette foredrag fokus på arbejdet med andre mennesker og omsorgens rolle.
I foredraget kaster lys over de ofte oversete aspekter af omsorgsarbejde, såsom den følelsesmæssige belastning, de etiske dilemmaer og vigtigheden af anerkendelse og respekt i relationen mellem omsorgsgiver og modtager.
Stine Askov udforsker, hvordan omsorg ikke kun er en profession, men en menneskelig forbindelse, der berører livets mest grundlæggende spørgsmål om værdighed, selvstændighed og menneskelighed.
Det er en fortælling om at finde styrke og mening i omsorgsarbejdet, og foredraget inviterer til refleksion over de varme hænder, der dagligt gør en forskel.
I dette foredrag taler Stine Askov om inspirationen til bogen “Katalog over katastrofer”. Der bunder i hendes egen angst for atomkrig i sin barndom, som spejler sig i nutidens unge i forbindelse med klimaangst og den aktuelle angst for krig.
I bogen følger vi Helle og Bengt, der er far og datter. De bor i et lille fladtaget hus i Skibstrup og Bengt har fået det for sig, at civilisationen vil bryde sammen. Han laver et helt fysisk katalog over katastrofer og hvordan man forholder sig til brand, togulykker og det værste: Atomkrigen. Derudover træner han sin datter til at kunne fange og dyrke sin egen mad, slås, finde vej i mørke, udholde uudholdelige ting. Dette førte til en isoleret og ensom barndom for Helle og til sidst løber Bengts projekt af sporet.
Helle blev bekendt med det vi i dag kalder “prepping” – overlevelse i vildmarker, kampteknikker og mere, som Stine Askov vil gøre jer klogere på. I bogen tror Bengt nemlig ikke på dåsemad, da man skal kunne bruge det forhenværende til at sikre sin overlevelse. Dåsemad slipper alligevel op.
Med bogen har Stine Askov ønsket at tale for det færdighedstab, hun oplever hos børn og familier: At børn har færre og færre færdigheder til at håndtere sig selv i svære situationer og i stigende grad mistrives.
Stine Askov fortæller også, hvordan hun har brugt sin far og egen opdragelse i bogen, sit besøg på Tjernobyl-værket i Ukraine og katastrofehåndtering – hvem overlever og hvorfor?
I dette foredrag fortæller Stine om sin vej ind i skrivning og hvilke mennesker og emner hun særligt kom til at interessere sig for, og siden valgte at skrive om.
Stine går i dybden med forfatterskabet og fortæller om baggrunden for og tilblivelsen af de aktuelle romaner, ikke mindst den seneste anmelderroste “Nøjsomheden”.
Rigtig godt oplæg fra Stine. Inspirerende og rigtig godt.
Nanna Ewald
Et spændende og uhøjtideligt foredrag med en humoristisk øjenhøjde.
Maria Dahl Jørgensen
Levende - humoristisk - gode pointer
Ida Eriksen
Spændende samtale og mega lækkert at Askov var med på at vi sætte nogle utraditionelle rammer
Maria
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.