Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Stine Askov

Forfatter med et skarp og humoristisk blik for menneskelige relationer.

Foto: Linda Hansen

Stine Askov

Forfatter med et skarp og humoristisk blik for menneskelige relationer.

Uforpligtende forespørgsel på Stine Askov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Stine

Lecture icon

Foredrag

Stine Askov (1976) er en dansk forfatter og foredragsholder og har arbejdet som pædagog i 20 år. Hun debuterede som forfatter i 2012 med romanen “Bid” og har siden udgivet flere romaner, herunder “Kaninens år” i 2014, “Bjørneklo” i 2017, “Katalog over katastrofer” i 2020 og “Nøjsomheden” i 2022. Hun har også bidraget til de pædagogiske novellesamlinger “Mælkekassetårn” og “En hummer kan ikke dø”.

Stine Askovs forfatterskab kredser omkring relationen mellem mennesker og sociale strukturer og om, hvordan vi bliver til de mennesker, vi er. Hendes fortællinger balancerer humor og alvor og skildrer nuanceret, hvordan mennesker agerer og interagerer i samfundet.

Stine Askovs seneste roman, “Nøjsomheden”, fra 2022, er blevet nomineret til Læsernes Bogpris 2023. Romanen handler om Mona, der søger sin egen identitet i det sociale boligbyggeri Nøjsomheden og konfronteres med klassesamfundets begrænsninger, da hun forelsker sig i Nikolaj. Romanen er et eksempel på Stine Askovs evne til at skildre komplekse menneskelige relationer og samtidig formidle tolerance og forståelse for dem, der kæmper for at finde deres plads i verden.

Stine Askovs fjerde roman, “Katalog over katastrofer” fra 2020, foregår i 1980’erne og handler om Helle, der bor sammen med sin far Bengt i den lille by Skibstrup i Nordsjælland. Romanen undersøger, hvordan moderne forældre ofte overbeskytter deres børn og ikke forbereder dem på virkeligheden.

Stine Askovs tidligere romaner, “Bid” og “Kaninens år”, er også bemærkelsesværdige. “Bid” er en roman om en ung kvinde, der kæmper med kaos i sit liv, og “Kaninens år” er en humoristisk roman om at sidde fast i rutinerne i ægteskab og hverdagsliv.

Stine Askovs evne til at skildre mennesker og relationer på en nuanceret og forstående måde gør hende til en væsentlig stemme i dansk litteratur.

Se foredrag med Stine Askov
Foredrag Stine Askov

Nøjsomheden

I dette foredrag fortæller Stine om sin vej ind i skrivning og hvilke mennesker og emner hun særligt kom til at interessere sig for, og siden valgte at skrive om.
Stine går i dybden med forfatterskabet og fortæller om baggrunden for og tilblivelsen af de aktuelle romaner, ikke mindst den seneste anmelderroste “Nøjsomheden”.

Referencer

Forespørg på Stine Askov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99