Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Kjærgaard

Vidende foredrag om teambuilding, siriuspatruljen og mental styrke

Anders Kjærgaard

Militærpsykolog og tidl. leder af Sirius patruljen

Uforpligtende forespørgsel på Anders Kjærgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Anders Kjærgaard er uddannet psykolog (cand.psych) ved Aalborg universitet, senere autoriseret og godkendt specialist i klinisk psykologi. Han arbejder i dag som militærpsykolog i det danske forsvar med forebyggelse og støtte til veteraner.

Han har tidligere selv været udsendt som soldat og har derudover gjort tjeneste ved forsvarets specialstyrke Slædepatruljen SIRIUS af to omgange, senest som leder af patruljen.

Anders har desuden forsket i ”Teams in extreme environments” og brænder i dag for at omsætte sin viden om (top)præstationer, relationer, kommunikation og mental balance til brugbar viden til hverdagsbrug.

Anders har i en årrække arbejdet som mentaltræner ved FC Midtjyllands akademi, hvor han har hjulpet unge med at optimere præstationerne på banen, bl.a. ved (også) at have fokus på den unges liv, udfordringer og relationer udenfor grønsværen og klubben.

Anders har også en fortid som skovarbejder og har i fritiden stadig hang til skovarbejde på gården i Salling, hvor han bor med familien på fire.

Se foredrag med Anders Kjærgaard
Foredrag af Anders Kjærgaard

Mental parat?

Selv om alle udøvere i et elitemiljø er dygtige, vil der altid være en mindre gruppe, som er så mentalt stærke og fagligt dygtige, at de ikke behøver yderligere hjælp for at klare sig gennem nåleøjet og/eller tage det næste skridt, men egentlig ”bare” skal følge programmet/trænernes anvisninger. Man kan sige, at det der dem, der har ”Obelix-syndromet” og er faldet i gryden med trylledrik som spæde og derfor har et overskud og en styrke, som sjældent ses.

Der vil også være et større midterfelt, hvor udfaldet kan gå begge veje. I de fleste tilfælde vil størstedelen i denne gruppe ende med at blive selekteret fra undervejs eller præstere under deres egentlige potentiale. I denne gruppe findes der ofte stor udviklingspotentiale. For nu at blive i tegneseriens univers, kan man sige at man i denne gruppe finder Asterix-typen, der generelt er godt kørende, men som præsterer ekstra godt, når de lige får en tår trylledrik. I dette foredrag kommer Anders med nogle gode bud på hvad ingredienserne i “trylledrikken” kunne være.

Foredrag af Anders Kjærgaard

Den bevidste præstation

Om vi vil det eller ej, så præsterer vi alle sammen. Hele tiden. Selvom alle vores handlinger ikke har samme betydning og/eller konsekvens, så er det stadig handlinger, der skal udføres. Hele tiden er der gøremål, der skal klares, kampe, der skal kæmpes og opgaver der skal løses.

De fleste af vores handlinger sker ubevidst og per automatik, som indgroede vaner, der over tid har tilpasset sig de miljøer, hvori vi færdes. Andre handlinger er knyttet an til specifikke opgaver og/eller udfordringer, som ændrer sig ift. hvilken betydning man tillægger disse opgaver. Herudover vil der altid være en indre mental kamp, som mere eller mindre altid består af de samme elementer, som aktiveres hver gang noget er på spil. Hver gang vi skal “i kamp”. I dette foredrag præsenterer Anders deltagerne for, hvad der er på spil og hvordan man kan arbejde med at øge sandsynligheden for at lykkes med den opgave man står overfor.

Foredrag af Anders Kjærgaard

Smells like TEAMspirit

Den amerikanske organisationsprofessor Edgar Schein har defineret et effektivt team ”som et team, hvor hvert medlem hjælper de andre ved at varetage sin rolle så passende, at alle føler, det er rimeligt, og hvor der er en høj grad af tillid, selv når presset for at præstere er stort”.

Det er med andre ord essensen af teamwork, at der udvikles og fastholdes gensidige hjælperelationer medlemmerne imellem”. Dette foredrag omhandler de elementer, der kendetegner et (godt) samarbejde, og hvordan det måske udvikles fra et team til et high performance team, herunder hvilke faldgruber der kan være undervejs. I dette foredrag introducerer Anders Kjærgaard ikke blot for teorierne, men i høj grad også praktiske eksempler fra forsvarets specialenhed Slædepatruljen SIRIUS.

Foredrag af Anders Kjærgaard

Slædepatruljen SIRIUS – et oplevelsesforedrag

Det er ikke svært at holde hovedet koldt når temperaturen i værste fald kryber under -45 på de op til fire måneder lange slæderejser. Men det kræver også andre ting, når man indgår i den 12 mand store/lille militære specialenhed, der hævder dansk suverænitet i nationalparken i Nordøstgrønland – et 18000 km langt operationsområde, der strækker sig langs kysterne og som er ca. fire gange større end Danmark. Det stiller både særlige fysiske, men ikke mindst psykiske krav til soldaterne. Endvidere kræver det en naturlig forståelse og respekt for landets natur og den interessante polarhistorie, der har fundet sted, og som man den dag i dag stadig påmindes om gennem efterladte artefakter. Slædepatruljen SIRIUS har eksisteret siden 1950 og selvom tiden dengang var en anden, er betydningen af patruljens opgaven ikke forældet. Snarere er betydningen øget med de senere års stigende fokus på det arktiske område og det geopolitiske magtspil der aktuelt foregår i Grønland.

Referencer

Tak for dit gode oplæg til vores seminar. Det vakte stor begejstring 😊 Vi har foretaget en intern evaluering i Finansiel Stabilitet, hvor de forskellige indslag på seminardagen har fået point fra 1-6. Dit oplæg fik en gennemsnitlig score på hele 5,6, hvilket taler sit eget tydelige sprog. Atter engang tak for dit oplæg og for engagementet.

Sanina Sinanovic

Finansiel Stabilitet

"Hej Anders 1000 tak for et skønt foredrag og god inspiration. Vi fik en hel masse gode ideer vi kan arbejde videre med."

Hanne Lindvig Ziegler - Director, DMS Quality Management

Novo Nordisk

Det var virkelig fantastisk at høre Anders fortælle om hans år i Siriuspatruljen. En mulighed som kun er de færreste beskåret. Vi andre må så ”nøjes med historierne” – hvilket i sig selv også var en meget stor oplevelse. Super aften…….

Henrik Pilgaard Andersen

Nibe Rotary Klub

TAK for et fantastisk foredrag! Du er yderst vidende og kompetent, og man er ikke et sekund i tvivl om, at du har klaret det hele! Derudover var foredraget i sin form flot, og de små film smukke og poetiske. DU fik så meget ros, og der var flere, der spurgte, hvordan jeg var kommet i kontakt med dig, og det har jeg så tjekket op på, og det var faktisk dig, der skrev til mig og andre kunne jeg se. TAK for det – jeg har sjældent hørt så mange rose et foredrag bagefter, og de ellers godt vant.

Hanne Thomsen

Hobro Rotary-klub

Tak for et godt foredrag. Vi kunne såmænd sagtens ha’ nappet en time mere :-)

Anders Bundgaard

Dyrlægeforeningen for Aalborg og Omegn

Vi har fået mange rosende kommentarer til dit foredrag, og jeg er sikker på at vi er flere, der går med en drøm om en tur til Grønland.

Marianne Hyldal Vollmer

Favrskov Bibliotekerne, Hadsten

Jeg vil også sige tak for en spændende formiddag og jeg har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger.

Mona Christiansen

Onsdagsklubben Mejdal

Mange tak for et rigtigt godt og spændende foredrag i aftes, ledsaget af nogle meget flotte billeder. Jeg tror alle der deltog i mødet havde en god aften.

Mads Christensen

Ældredagen Lemvig

Jeg har kun mødt positive tilkendegivelser fra deltagerne i foredraget. Alle synes det var spændende stof formidlet på en rigtig god måde. Vi kan sagtens finde på at booke Anders igen.

Louise Liberty Dohrmann

Esbjerg Kommune

Endnu en gang tak for et virkelig spændende foredrag – jeg var i sær glad for, at du pushede nogle biblioteksbøger 😉 Men jeg var vildt imponeret over de mange emner du kom forbi, både den historiske optakt og SIRIUS-patruljens historie, til alle detaljerne omkring, hvordan man får hverdagen til at fungere. Det var så godt et foredrag, folk var engagerede og nysgerrige hele vejen igennem, så jeg takker for en spændende aften!

Ida Maria Kjærulff Ottesen, Kulturformidler

Forespørg på Anders Kjærgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99