35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Martin Herbst

Præst, forfatter og foredragsholder. Foredrag om bl. a. Moon-bevægelsen, religion og eksistens.
Martin Herbst er en livlig debattør i radioen og på TV, hvor han her er kendt for sit store engagement, når det handler om at skabe refleksion, stof til eftertanke og ikke mindst debat. Refleksion, eftertanke og debat går igen, når Martin optræder som foredragsholder for både sogne, virksomheder og foreninger indenfor emnerne; filosofi, religion og eksistens.

Martin er uddannet teolog fra Københavns Universitet i 2003, og er i dag præst ved Korsvejskirken i Tårnby. Hans næsten 20-årige engagement i Moon-Bevægelsen, som han brød med i 1996, har givet ham et enestående indblik i sekterismens væsen, og hvordan man kommer ud af sekteriske sammenhæng, uden man gør sig selv til et offer.

Martin er forfatter til ”Sunde og syge fællesskaber” og medforfatter til ”Mit livs omvej”, som han begge holder foredrag om. Han har desuden skrevet et utal af kronikker.

Forespørg på Martin Herbst og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Martin Herbst

Den Guddommelige Komedie

Dantes Guddommelige Komedie er angiveligt verdenslitteraturens største værk. Men ved første øjekast kan digtet forekomme uforståeligt. Det skyldes ikke kun, det er skrevet i det 14. århundrede, men snarere, at Komedien er et digt på 100 sange, hvor personlig skæbne, politik, historie, filosofi, psykologi, teologi og astronomi udgør en storslået poetisk symfoni. Intet andet værk sammenfatter i den grad vestens klassiske og kristne tradition som Dantes Guddommelige Komedie. Fra først til sidst er Komediens ærinde dog såre enkel. Den er en hyldest til Guds kærlighed, der er til stede mellem os mennesker. Det er kærligheden, i skikkelse af Beatrice, der vækker Dante fra hans åndelige søvn og kaster lys ind over hans liv, så han med Vergil som rejsefører kan begynde en rejse, der fører gennem de tre dødsriger, Helvedet, Purgatoriet og Paradiset og hele menneskehedens historie på blot en enkelt uge over påsken i år 1300! Kom med på en rejse, hvor vi tager den klassiske tradition i den ’venstre’ hånd, den kristne i den ’højre’, og lader os berige af digtets tematikker, der er universelle og derfor højaktuelle.
Forspørg på dette foredrag

Sunde og syge fælleskaber

Hvor går grænsen mellem det sunde og usunde menneskelige fællesskab? Skillelinjen mellem det sunde og syge fællesskab går, som nobelprisvinderen i litteratur, Alexander Solsjenitsyn udtrykte det i GULAG øhavet, ”gennem ethvert menneskes hjerte – og gennem alle menneskehjerter.” Når det ikke erkendes, opstår det usunde fællesskab. Det har tre kendetegn: For det første samles al autoritet i lederen. For det andet lever man i ’de færdige forklaringers paradis’ uden plads til tvivl. For det tredje forskanser man sig i et fællesskab uden selvkritik, hvor det altid er "de andres skyld", når noget går galt. Det er problemet med sekter, bander og fanatiske grupperinger. Men det optræder også i det såkaldte ’normale’ samfund. Hvordan kan man forholde sig ærligt og konstruktivt til det?
Forspørg på dette foredrag

Dovenskab – Fra dæmon til diagnose

Michelangelos ’Skabelsen af Adam’ udtrykker menneskets udfordring i en nøddeskal: Adam er skabt med et enormt potentiale for godhed, skønhed og visdom. Gud strækker sig ud mod Adam. Han kommer så tæt, som tænkes kan. Men spørgsmålet er: Gider Adam løfte en finger?

Ifølge ørkenfædrene (4. århundrede) var dovenskab menneskets grundudfordring. Med dovenskab forstod de ikke fysisk ugidelighed. Heller ikke mental slaphed. For dem var dovenskab ensbetydende med, at man ikke gider sig selv. Fordi man ikke gider sig selv, bliver livet håbløst. Den første person i verdenshistorien, der navngav dette problem, var Evagrius Ponticus (345-399), forfaderen til traditionen om de syv dødssynder. Han benytter det græske akedia (egl. ligegyldighed) til at beskrive et fænomen, der var en konstant udfordring for munkene. Evagrius’ beskrivelse af akedia har lighedspunkter med vor opfattelse af depression, fortvivlelse, udbrændthed, stress og hyperaktivitet. Men den går langt dybere og kan følgelig være en kilde til inspiration, værdighed og livsmod i en tid, der er præget af diagnosemani.
Forspørg på dette foredrag

De syv glæder - forstå det moderne menneske og de syv dødssynder

I dette inspirerende foredrag tager Martin Herbst afsæt i sin nyeste bog “De syv glæder - forstå det moderne menneske og de syv dødssynder”. Målet med foredraget såvel som bogen er at opnå mere livsmod og livsglæde, og vejen dertil er en ny forståelse af de syv dødssynder. Martin Herbst gør op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder kan hjælpe os til at forstå, hvordan vi lever helhjertet, nyder livet sammen og gør verden til et bedre sted for vores efterkommere.

Martin Herbst formidler foredraget i en let og levende form, og understøtter sine svar på mere livsglæde og livsmod af citater fra mange af verdenslitteraturens allerstørste værker.
Forspørg på dette foredrag

Mit Livs Omvej

Hvorfor valgte Martin Herbst som ung gymnasieelev at ofre venner, familie, uddannelse og en lovende sportskarriere for at gå helhjertet ind i Moonbevægelsen? Hvorfor arbejdede han i døgndrift med pengeindsamling og hvervning af nye medlemmer til bevægelsen, og hvorfor blev han ved i næsten 20 år? Hvorfor blev Martin gift med en tilfældig udvalgt kvinde ved et bunkebryllup på den anden side af kloden i Korea, og hvorfor bortadopterede ham og hans kone deres førstefødte søn til et barnløst par i Moonbevægelsen? Hvorfor besluttede Martin til sidst at bryde med alt det, han havde levet og åndet for, og hvad har han lært af sin tid i Moon-bevægelsen? Hvordan får man en ny begyndelse, når alt det man troede på er styrtet i grus? Hvordan kommer man videre uden bitterhed og uden at gøre sig selv til et offer? Hvordan kan man fortsat være helhjertet, når man opdager, at man er blevet bedraget, og at bedraget mest af alt viste sig at være et selvbedrag? Hvordan kan det være, at man efter alt dette ender som en lykkelig, livsglad og taknemmelig mand?
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Martin Herbst

Referener:

"Dantes Guddommelige Komedie, et værk som umiddelbart synes uoverkommeligt, bliver i Martin Herbsts udlægning til et dybt fascinerende værk, man ikke kan lade være med at blive stærkt optaget af. Man bliver indfanget og får stor lyst til at beskæftige sig mere indgående med det. Martin har en sjælden evne til at få tilhørerne med sig. Vi fulgte ham intenst på hans lange vandring med Dante, Vergil og Beatrice gennem rædslerne i Helvede og renselsen i Purgatoriet, før vi bogstavelig talt endte sammen med ham i Paradiset. At gennemføre et aften-langt foredrag uden manuskript, ovenikøbet med lange citater af flere passager fra Komedien fremført efter hukommelsen, er en stor præstation. Der var ikke tid til at falde hen. Et fornemt powerpoint-program med nøje udvalgte billeder bl.a. af Gustave Doré understøttede fortællingen. Det var med til at levendegøre stoffet og anskueliggøre sceneriets opbygning  med Helvede, Skærsild og Paradis. Alt i alt en stor oplevelse, som kan varmt anbefales Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra begejstrede tilhørere."
- Inge Haahr, Bistrup Kirke Birkerød

 

”Meget tilfredshed fra de mange tilhørere der har givet tilbagemeldn til ut.
For mig selv har foredraget efterladt mange timers reflektioner, alene og sammen med ægtefælle og andre der var med. Og bogen blev læst på rekordtid, meget tankevækkende.”
- Beatrice Jørgensen, Østermarie Menighedsråd

"Foredragsholderen var yderst kompetent og leverede et meget tilfredsstillende foredrag - fyldt med humor og alligevel seriøst oplysende."
Esther Sørensen, Menighedsråd ved Allesø Næsbyhoved Broby Sogn

Martin Hebst - 31 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere