35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Ole Ditlev Nielsen

Forfatter og foredragsholder. Foredrag om stress, undervisning, arbejdsliv og privatliv.
Ole Ditlev Nielsen er forfatter og foredragsholder. Med udgangspunkt i sine populære og anmelderroste fagbøger om undervisning, forandringer og stress driver han kursusvirksomheden 20 Skridt. I 20 Skridts regi har han siden 2011 hjulpet især lærere til en bedre praksis i undervisningen og mere trivsel i arbejdslivet gennem små, implementerbare redskaber, der kan gennemføres i en travl hverdag. Ole har mange års erfaring med at undervise både børn, unge og voksne, og er en af Danmarks mest produktive fagbogsforfattere.

Oles foredrag er underholdende, tankevækkende og perspektivrige. De fokuserer bl.a. på de konkrete ting, man kan gøre i sin hverdag, og som er muligt at føre ud i livet. Kendetegnet for Oles foredrag er, at de sigter efter at give tilhørerne noget med hjem, de kan bruge med det samme.

Ole er oprindelig uddannet historiker, og bor i København med sin hustru og to små børn. Sammen med familien tilbringer han mindst en måned hvert år i Asien, hvor han samler inspiration til sit forfatterskab og sine foredrag.

Forespørg på Ole Ditlev Nielsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Ole Ditlev Nielsen

Mindre stresset – mere arbejdsglæde

Vil I på jeres skole være mere effektive, få bugt med stress og bruge jeres arbejdstid så kvalificeret som muligt? Dette motiverende foredrag giver bud på, hvordan det kan gøres. I lærer, hvordan I, ved at prioritere i arbejdsopgaverne, skelner det vigtige fra det uvigtige, og kommer tidsrøvere som uproduktive møder og usunde digitale vaner til livs.

Foredraget giver jer konkrete værktøjer til at blive mindre stressede, men samtidig mere effektive i jeres hverdag. Det fokuserer på, hvordan den enkelte lærer på fx en folkeskole eller et gymnasium ved at lave få, men vigtige ændringer, kan opnå bedre resultater og opleve mere arbejdsglæde og trivsel i lærergerningen. Det er ikke et foredrag, der kommer med billige postulater eller floskler om quick fixes, der løser udfordringen med stress. Derimod demonstrerer det, hvordan man med små, men vedholdende skridt kan håndtere og forebygge stress og opnå mere trivsel i jobbet.
Forespørg på dette foredrag

Forandringspædagogik

Dette foredrag handler om, hvordan man i en forandringstid kan skabe positive forandringer i sin egen undervisning. Foredraget giver konkrete pædagogiske input, og er baseret på Oles roste fagbøger "Forandringspædagogik" og "Om at undervise – 20 skridt til at blive en bedre lærer". Midt i en tid med reformer, ny arbejdstid og besparelser er det vigtigt stadig at holde fokus på det, der foregår i klasselokalet, for det er der, arbejdsglæden opstår. Det er således et foredrag, hvis sigte er den enkeltes undervisningspraksis.

Endvidere giver foredraget vigtige og konkrete input til lærerens forberedelse, prioritering af arbejdsopgaver og måde at tilrettelægge jobbet på. Det betyder, at tilhørerne efter foredraget står med en række konkrete værktøjer, der giver en mere inspirerende arbejdsdag, samtidig med, at værktøjerne sikrer, at elevernes læring bliver så effektiv som muligt. Foredraget henvender sig til lærere, og efter aftale målrettes det til folkeskoler, gymnasier eller erhvervsskoler.
Forespørg på dette foredrag

Motivation i hverdagen

Kan man opnå en bedre balance i sin hverdag? Er der en måde at leve på, hvor det hele ikke bliver trædemøllen af arbejde, kedelige møder og sure forpligtigelser? Kan vi få mere overskud, finde motivation og måske rykke tættere på det, vi i virkeligheden drømmer om? Det der giver mening og glæde? Det der motiverer os?

Med udgangspunkt i sin anmelderroste bog "Om at leve – 20 skridt mere overskud og mindre stress", giver Ole, der selv har taget turen fra at være umotiveret småbørnsfar med for meget arbejde til at realisere sin drøm om at blive forfatter og rejse til Asien med familien en gang om året, konkrete bud på, hvordan man får en meningsfuld hverdag. Det handler om at ændre sine vaner, om at prioritere og om at vælge det vigtige. Foredraget henvender sig til arbejdspladser, hvor medarbejderne har brug for konkrete værktøjer til at håndtere stress, men kan også afholdes i foreninger, på højskoler m.v.
Forespørg på dette foredrag

Knæk forandringerne

Dette foredrag handler om at håndtere forandringer. Mange arbejdspladser, ikke mindst i den offentlige sektor, har de senere år oplevet en byge af reformer, effektiviseringer og forandringsprocesser, der har taget pusten fra medarbejderne. Samtidig lever vi i en tid med store globale forandringer i form af flygtningestrømme, digitalisering, affolkning af landdistrikter og klimaændringer. Både det nære og det fjerne er under voldsom forandring i disse år.

Hvordan navigerer man som menneske i dette dobbelte forandringspres? Foredraget anviser en vej gennem forandringerne, og giver både perspektiver og konkrete idéer til, hvordan man som enkeltperson kan håndtere dem. Det henvender sig til ansatte i den offentlige sektor, fx kommuner, eller private virksomheder, der har været igennem større effektiviseringer og forandringsprocesser, men kan også holdes i foreninger, der gerne vil have perspektiver på de store forandringer.
Forespørg på dette foredrag

Særlige ønsker

Et særligt foredrag om hvordan man skriver en bog og holder selvdisciplinen til at følge projektet til dørs og ud i verden? Et foredrag om at rejse i Asien? Om at håndtere digitale distraktioner? Et ønske om, at Ole er moderator på en pædagogisk dag, et internt kursus eller en konference, hvor Ole tager kuglerne og styrer de væsentlige diskussioner sikkert i havn? De fire ting har Ole også erfaring med, så hvis I har særlige ønsker, så send en individuel forespørgsel.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Ole Ditlev Nielsen

Referencer:

"Ole var levende og nåede medarbejdergruppen gennem sit fremragende sprog, anekdoter og egne historier"
- Pia Gabel, Dalmose Skole

"Dejlig konkret og uden floskler. Lige til at bruge og få energi af i den daglige undervisning. Så skønt! Tak!"
- Line Holst Schelde, HF-Centret Efterslægten

"Det er rigtig godt som ny lærer at blive introduceret til andre læringsformer, end dem man umiddelbart selv kan finde på. Der er meget, der skal hjem og prøves af."
- Brian Grønvold, Ørestad Gymnasium

"Inspirerende og brugbart oplæg i forhold til at reflektere over og gentænke hvordan jeg underviser. Ole var rigtig god til at give konkrete værktøjer og lyst til at vide mere."
- Emil, bibliotekar - Vejle Bibliotek

”Interessant, konkret, brugbart. ”
- Signe Kildegaard, Bagsværd Kostskole og Gymnasium

”Fantastisk og brugbart :-)”
- Louise Rønde Olesen, Handelsskolen København Nord, Hillerød

"Dejligt undervisningsnært foredrag. Ole Ditlev Nielsen har en skøn måde at undervise på."
- Bodil Theilade, tillidsrepræsentant på Ingrid Jespersens Gymnasieskole

”Informativ og praksisnært kursus med mange gode indspark. God energi og overbevisende kursusleder.”
- Ulla Lodberg, Handelsskolen København Nord, Hillerød

"Kurset kan absolut anbefales for dem som gerne vil have brugbart værktøj og inspiration til at forny sin undervisning. 5 kokkehuer fra mig :-)"
- Mikael Gjelstrup, bibliotekar på Ringsted Bibliotek

"Det var en rigtig god dag. Inspirerende og sympatisk foredragsholder. Gode pointer og input lige til at bruge i hverdagen, step by step..."
- Helle, bibliotekar, Gladsaxe Hovedbibliotek

"Meget engageret undervisning med konkrete værktøjer til en bedre undervisning."
- Pia Steengaard, biblioteksassistent, Frederikssund Bibliotekerne

Referencer fra anmelderne - ”Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”:

"...Sprængfyldt med råd som er lette at følge og indarbejde i hverdagen."
- Charlotte Højlund, Ude og Hjemme

"Ole Ditlev Nielsen har skrevet en konkret og vidunderlig bog, som er lige til at gå til."
- Sascha Jensen, Balance

"Ved at følge de 20 skridt kan du skabe store, positive forandringer i dit liv ... Inspirerende læsning."
- Margrethe Vadmand, Magasinet "Psykologi"

"...der er rigtig mange gode råd og konkrete teknikker"... "lækkert layout"... "man mærker tydeligt, hvor meget han brænder for at formidle sit emne på den gode måde..."
- Mette Fersum, DBC Lektørudtalelse

Referencer fra anmelderne - ”Om at undervise – 20 skridt til at blive en bedre lærer”:

”Bogen er så absolut anbefalelsesværdig! Såvel nye som garvede undervisere kan have stor glæde af denne perle af en håndsrækning til undervisere.”
- Sanne Kjerstein Madsen, Tidsskriftet Læsepædagogen

"Der er virkelig gode råd og ideer at lade sig inspirere af. Alle vil kunne hente et eller andet i bogen, som de vil kunne anvende uden større merarbejde." (Fem stjerner ud af seks mulige.)
- Stig F. Sørensen, Gymnasieskolen

"En anderledes, forfriskende, uhøjtidelig men seriøs udgivelse om undervisningspraksis."
- Hans-Christian UTH, DBC lektorudtalelse

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere