Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Ole Ditlev Nielsen

Forfatter og foredragsholder. Foredrag om stress, undervisning, arbejdsliv og privatliv.
Ole Ditlev Nielsen er forfatter og foredragsholder. I 2014 sagde han et godt job op for i stedet at leve et langsomt liv med tid til at skrive, til familien og til at rejse. Han har skrevet syv anmelderroste bøger om undervisning, forandringer og stresshåndtering, blandt andet den populære ”Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening”. Et foredrag med Ole er altid levende, giver stof til eftertanke og giver dig lyst til at gå ud bagefter og lave konkrete ændringer enten på dit arbejde eller i dit privatliv.

Ole har holdt et væld af foredrag og kurser over hele landet og lægger vægt på altid at give deltagerne ”noget med hjem.” Han er uddannet historiker, skriver den populære blog 20skridt.dk og har optrådt i medier som DR, Radio 24 Syv og Politiken. Ole er gift med
Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, og bor i København men rejser hyppigt med familien til lande som Vietnam, Thailand og Mexico, hvor han samler inspiration til nye bøger og foredrag.

Forespørg på Ole Ditlev Nielsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Ole Ditlev Nielsen

Slow work

Dette foredrag, der henvender sig til arbejdspladser, der ønsker at løfte såvel produktivitet som medarbejdertrivsel, giver en introduktion til SLOW-principperne, og hvordan de kan bringes i spil i dagligdagen. Det handler ikke om at lægge sig i hængekøjen, men om at arbejde med koncentration, fokus og om at prioritere bedre. Slow work giver medarbejdere og ledere mulighed for at skabe bedre resultater, tage de nødvendige pauser og have sig selv med i arbejdsprocesserne.

Foredraget udfordrer på underholdende og tankevækkende vis nogle af de konventionelle tanker, der præger den måde, vi ser vores arbejde på. I stedet får deltagerne konkrete værktøjer til et mere bæredygtigt, meningsfuldt og langtidsholdbart arbejdsliv. Foredraget tager typisk to timer med tid til spørgsmål, og I får altid en dialog med Ole om jeres konkrete ønsker og behov.
Forespørg på dette foredrag

Slow living

Her er et foredrag, der viser tilhørerne, at der er andre måder at leve på end den, der leves i hamsterhjulet. Med afsæt i sin populære bog Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening, viser Ole ud fra sine egne erfaringer, hvordan et Slow living-liv ser ud – uden, at man skal sige sit job op, flytte til en ødegård i Sverige og gå offline for altid.

I foredraget præsenterer Ole den internationale langsombevægelse og filosofien bag den. Foredraget giver et konkret alternativ til livet i overhalingsbanen, et langsomt liv der faktisk lader sig gøre i en dansk hverdag. Med Slow living handler det ikke om at løbe hurtigt, tjene en masse penge eller leve, som man tror, at andre synes, at man skal leve. Derimod handler det om at leve med mening. Om ikke at leve et liv, hvor andre dikterer tempoet. Om at gøre tingene med kvalitet og nærvær og om at gøre tingene godt i stedet for at gøre dem hurtigt. Det lærer deltagerne i dette foredrag.

Foredraget henvender sig til personaleforeninger, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, kirker, højskoler og til alle andre, der kan have gavn af at sænke tempoet i en travl og hektisk hverdag.
Forespørg på dette foredrag

Slow undervisning

I Slow undervisning forener Ole grundprincipperne i sin bog Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening med det faglige grundstof i hans anmelderroste bøger om undervisning og
pædagogik, blandt andet bogen Om at undervise – 20 skridt til at blive en bedre lærer. Resultatet er et tankevækkende, men også meget konkret foredrag, der viser, hvordan det at sænke tempoet i undervisningen kan give positive resultater. Det gælder i forhold til elevernes faglige udvikling, forbedret feedback og mere nuancerede måder at udøve klasseledelse på. Samtidig hjælper slow undervisning lærere til at finde ro og fokus i en ofte travl og kaotisk hverdag.

Foredraget henvender sig til lærere og ledere i folkeskolen, på ungdomsuddannelser, professionshøjskoler og VUC. Det tager typisk to timer med tid til spørgsmål, men det kan tilpasses individuelle ønsker og behov. Forud for foredraget har I en dialog med Ole om jeres konkrete situation, så det kommer til at give deltagerne det størst mulige udbytte.
Forespørg på dette foredrag

Knæk forandringerne

Dette foredrag handler om at håndtere forandringer. Mange arbejdspladser, ikke mindst i den offentlige sektor, har de senere år oplevet en byge af reformer, effektiviseringer og forandringsprocesser, der har taget pusten fra medarbejderne. Samtidig lever vi i en tid med store globale forandringer i form af flygtningestrømme, digitalisering, affolkning af landdistrikter og klimaforandringer. Både det nære og det fjerne er under voldsom forandring i disse år.

Hvordan navigerer man som menneske i dette dobbelte forandringspres? Foredraget anviser en vej gennem forandringerne, og giver både perspektiver og konkrete idéer til, hvordan man som enkeltperson kan håndtere dem. Det henvender sig til ansatte i den offentlige sektor, fx kommuner, eller private virksomheder, der har været igennem større effektiviseringer og forandringsprocesser, men kan også holdes i foreninger, der gerne vil have perspektiver på de store forandringer.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Ole Ditlev Nielsen

Referencer:

"Ole var levende og nåede medarbejdergruppen gennem sit fremragende sprog, anekdoter og egne historier"
- Pia Gabel, Dalmose Skole

"Dejlig konkret og uden floskler. Lige til at bruge og få energi af i den daglige undervisning. Så skønt! Tak!"
- Line Holst Schelde, HF-Centret Efterslægten

"Det er rigtig godt som ny lærer at blive introduceret til andre læringsformer, end dem man umiddelbart selv kan finde på. Der er meget, der skal hjem og prøves af."
- Brian Grønvold, Ørestad Gymnasium

"Inspirerende og brugbart oplæg i forhold til at reflektere over og gentænke hvordan jeg underviser. Ole var rigtig god til at give konkrete værktøjer og lyst til at vide mere."
- Emil, bibliotekar - Vejle Bibliotek

”Interessant, konkret, brugbart. ”
- Signe Kildegaard, Bagsværd Kostskole og Gymnasium

”Fantastisk og brugbart :-)”
- Louise Rønde Olesen, Handelsskolen København Nord, Hillerød

"Dejligt undervisningsnært foredrag. Ole Ditlev Nielsen har en skøn måde at undervise på."
- Bodil Theilade, tillidsrepræsentant på Ingrid Jespersens Gymnasieskole

”Informativ og praksisnært kursus med mange gode indspark. God energi og overbevisende kursusleder.”
- Ulla Lodberg, Handelsskolen København Nord, Hillerød

"Kurset kan absolut anbefales for dem som gerne vil have brugbart værktøj og inspiration til at forny sin undervisning. 5 kokkehuer fra mig :-)"
- Mikael Gjelstrup, bibliotekar på Ringsted Bibliotek

"Det var en rigtig god dag. Inspirerende og sympatisk foredragsholder. Gode pointer og input lige til at bruge i hverdagen, step by step..."
- Helle, bibliotekar, Gladsaxe Hovedbibliotek

"Meget engageret undervisning med konkrete værktøjer til en bedre undervisning."
- Pia Steengaard, biblioteksassistent, Frederikssund Bibliotekerne

Referencer fra anmelderne - ”Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”:

"...Sprængfyldt med råd som er lette at følge og indarbejde i hverdagen."
- Charlotte Højlund, Ude og Hjemme

"Ole Ditlev Nielsen har skrevet en konkret og vidunderlig bog, som er lige til at gå til."
- Sascha Jensen, Balance

"Ved at følge de 20 skridt kan du skabe store, positive forandringer i dit liv ... Inspirerende læsning."
- Margrethe Vadmand, Magasinet "Psykologi"

"...der er rigtig mange gode råd og konkrete teknikker"... "lækkert layout"... "man mærker tydeligt, hvor meget han brænder for at formidle sit emne på den gode måde..."
- Mette Fersum, DBC Lektørudtalelse

Referencer fra anmelderne - ”Om at undervise – 20 skridt til at blive en bedre lærer”:

”Bogen er så absolut anbefalelsesværdig! Såvel nye som garvede undervisere kan have stor glæde af denne perle af en håndsrækning til undervisere.”
- Sanne Kjerstein Madsen, Tidsskriftet Læsepædagogen

"Der er virkelig gode råd og ideer at lade sig inspirere af. Alle vil kunne hente et eller andet i bogen, som de vil kunne anvende uden større merarbejde." (Fem stjerner ud af seks mulige.)
- Stig F. Sørensen, Gymnasieskolen

"En anderledes, forfriskende, uhøjtidelig men seriøs udgivelse om undervisningspraksis."
- Hans-Christian UTH, DBC lektorudtalelse

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Ole Ditlev Nielsen holder.

Foredrag med Thomas Milsted

Thomas Milsted

Thomas Milsted har været og er en af de mest brugte danske foredragsholdere i løbet af de sidste 20 ...
Foredrag med Jacob Palmqvist

Jacob Palmqvist

Jacob Palmqvist har i 10 år arbejdet som aktiehandler, hvilket har givet ham en stor forretningsmæss...
Foredrag med Storm Stensgaard

Storm Stensgaard

Storm har en konstruktiv og løsningsorienteret tilgang til stress som livsvilkår, der har hjulpet ma...
Foredrag med Josefine Campbell

Josefine Campbell

Med et foredrag med Josefine kan du være sikker på et godt arrangement. Josefine Campbell er en insp...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere