Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Forfatter
Anne-Sophie Lunding-Sørensen debuterede i 2010 med romanen Lette rejsende på Gyldendal, og på samme forlag fulgte romanen Fald (2014) og herefter romantrilogien om den svært overvægtige antiheltinde, Elvira Gregersen: Happy ending (2016), Happy family (2018) og Happy hour (2019). Anne-Sophies seneste roman Sanatoriet (2020, Politikens forlag) foregår i den danske psykiatri mellemkrigstiden, hvor den Freud-inspirerede psykiater, Hannah Neumann, skal sætte stopper for en selvmordsepidemi.

Anne-Sophie er født i 1969, hun er uddannet Cand. Mag. i Film- og medievidenskab og arbejdede i mange år med kommunikation og ledelse, inden hun begyndte at skrive.

Forespørg på Anne-Sophie Lunding-Sørensen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Sanatoriet

Dette foredrag tager sit udgangspunkt i romanen Sanatoriet, som foregår i psykiatrien i 1920erne. Romanen handler om en selvmordsepidemi blandt de yngre, kvindelige patienter, som er indlagt på tredje forplejningsklasse på det fiktive ’Sølund nervesanatorium’. Dr. Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds revolutionerende ’talekur’ som metode, og det bliver hendes opgave at hindre flere unge kvinder i at drukne sig. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig hovedkulds i hende. De to indleder et forhold, som kan koste dem begge alt, hvis det afsløres. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, et arbejde, som den store, stumme patient, der går under navnet Hesten, også kommer til at tage del i.

Romanen er en fortælling om magt, om kønsroller og om datidens psykiatri.
Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og den øjenåbnende research, hun foretog i arbejdet med romanen, og som blandt meget andet indebar hypnose og indsigt i datidens patientjournaler.
Forespørg på dette foredrag

Happy-trilogien
Anne-Sophie fortæller i dette foredrag om romantrilogien om den 148 kg tunge Elvira Gregersen, som er en slags underverdenens Miss Marple, der er drevet af et stort hjerte og en stærk retfærdighedssans. Egentlig vil hun bare leve under radaren i sin lille lejlighed i Københavns nordvest-kvarter og bruge sin energi på at passe på sin tvillingebror, Sixten, som har en kedelig forkærlighed for heroin og en evne til at rode sig ud i faretruende situationer. Tjene sine penge som telefonpasser på barndomsvennens bordel, passe sig selv og forhåbentlig før eller siden få tilkendt en livslang pension af kommunen.

Men der kommer hele tiden noget i vejen: Nogen, som vil skære fingeren af Sixten, en forsvunden thailandsk prostitueret, som skal findes, tåbelige aktiveringskurser, som skal passes, en lille kinesisk katolik, som desperat leder efter sin forsvundne bror, en rockerhøvding der lider af stress, og en champagnepige fra Hellerup, som bliver truet med hævnporno. For nu bare at nævne nogle få af de problemer, som Elvira må tage sig af. Og så er der kærligheden, i skikkelse af Kluden, en sky antikvitetshandler fra Frederiksberg, som ikke vil give slip på Elvira.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og om sin fascination af antihelten. Hun fortæller om arbejdet med loyalt at skabe unikke og nuancerede karakterer, der bliver hængende i læserens bevidsthed.
Romantrilogien, som både er alvorlig og humoristisk, er pt. ved at blive filmatiseret som tv-serie af SAM Productions.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anne-Sophie Lunding-Sørensen holder.

Foredrag med Lotte Garbers

Lotte Garbers

Lotte Garbers er oprindeligt uddannet cand.merc.int. fra Handelshøjskolen i København. Lotte beslutt...
Foredrag med Sara Blædel

Sara Blædel

Det lå ikke lige i kortene, at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks absolut mest succesrige forfa...
Foredrag med Lotte Kirkeby Hansen

Lotte Kirkeby Hansen

Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Jubilæum". "De nærmeste" (2019) er h...
Foredrag med Malene Ravn

Malene Ravn

Malene Ravn er forfatter til romanerne “Det eneste rigtige” (Gyldendal 2014), “Mia” (Gyldendal 2016)...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere