35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Suzan Daoud

Politiker, stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. Foredrag om eget liv som flygtning.
Politiker, stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. Foredrag om eget liv som flygtning.
Suzan Daoud blev født den 1. april 1980 i en libanesisk flygtningelejr, Wavel i Baalbeck. Hun er stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. I 2013 modtog Suzan kulturelt samråds og Coloplast Fredensborgs integrationspris og i 2010 den palæstinensiske hæderspris.

Suzan Daoud kom til Danmark i 1992, blev student i 1999, færdiguddannet som farmakonom i 2002 og lægemiddelkonsulent i 2008. Først var hun medlem af integrationsrådet fra 2006-2008 i Fredensborg Kommune og i november 2009 til 2013 sad hun i byrådet i Fredensborg Kommune som den første kvinde med en anden etnisk baggrund, hvor hun var næstformand for Social- og sundhedsudvalget og medlem af Fritids- og Erhvervsudvalget. Hun har siden 2013 været suppleant til byrådet.

Suzan Daoud er forfatter til bogen ” Vejen væk fra Baalbeck” (2013), som er en personlig beretning om hendes endnu unge liv.

I 2017 modtog Susan Daoud Samaa Cultural Society hæderspris. ligesom hun i 2016 var nomineret til "Årets person" pris i Palæstina og nomineret til Danmarks "Fællesskabsprisen 2017".

Forespørg på Suzan Daoud og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Suzan Daoud

Fra opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitiker i Fredensborg Kommune

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon - som statsløs palæstinenser - om rejsen til Danmark, om kultursammenstødet i Danmark og hendes lokalpolitiske karriere.

Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det man oprindeligt kommer fra.

Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det vil lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker. Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck. Den dag i november fik Suzan og hendes familie overrakt nøglerne til ikke bare en ny lejlighed, men også et nyt liv. Siden da har Suzan Daoud opnået mere, end hun nogensinde har turde drømme om ville være muligt for den lille pige fra flygtningelejren. Hun har fået sig en uddannelse og et arbejde, er blevet gift og har fået tre børn, har involveret sig i frivilligt arbejde i sit lokalmiljø og er ikke mindst folkevalgt byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.

Undervejs har hun forsøgt at finde "hjem" – en ikke helt nem udfordring, når man er vokset op i Libanon, føler sig som palæstinenser i hjertet, men har skabt rammen for sig selv og sin familie i Danmark.

Foredraget afholdes både på dansk og arabisk efter nærmere aftale.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Suzan Daoud

Referencer:

"Det var et yderst spændende, interessant og bevægende foredrag. Meget åbent og ærligt fortalt, samtidig humoristisk krydret og enorm velformuleret. Suzan fremstod som meget professionelt både før og under arrangementet. Hun tog tilhørerne med på hendes livsrejse fra Baalbeck til Fredensborg.
- Barbara Diemi, Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 

"Du skal vide, vi alle synes du fortalte levende og fint om dit liv, og at vi var glade for, at du delagtiggjorde os i den spændende, men også farefulde rejse, du har været på. Men det hele endte så fint og smukt som det overhovedet kunne. Takket være din egen store indsats!!"
Annelise Abrahamsen- Soroptimisterne i Birkerød

"Suzans personlige fortælling om sit livsforløb blev beskrevet meget levende og var med til at give en større forståelse af en flygtnings tilværelse både før og efter ankomsten til Danmark. De fleste i vores frivillig-gruppe havde nået at læse Suzans bog inden foredraget; nu kan den genlæses med endnu større forståelse og positive tanker!"
- Birthe Wackers, Lektiecafeen på Frederikdsværk Bibliotek  

Suzan leverede et fantastisk medrivende foredrag om sin barndom og om det at komme som flygtning til Danmark set fra et barneperspektiv. En hel Social- og sundhedsskole delte glæder og sorger fra Suzans barndom med hende. Det var virkelig stærkt. Suzan er et levende eksempel på, at man kan komme langt i livet personligt som karrieremæssigt, hvis man tør og vil. Hun er helt igennem en elskelig person - en rigtig rollemodel:-)
- Inge Dolmer, Aarhus Social-og Sundhedsskole

"Foredraget var på arabisk, men gæsterne lod til at være begejstret for Susan (flygtninge fra Syrien)"
Maja Bilde, Dansk Røde Kors

"Suzan Daoud holdt foredrag på Nivå Bibliotek om sin rejse fra en flygtningelejr i Libanon til et nyt liv som borger i DK. Som forfatter har hun udgivet bogen 'Vejen væk fra Baalbeck' , der giver et bevægende indblik i et flygtningeliv, indtil livet ændrer sig lykkeligt i DK. Suzan er en meget fin formidler af sin bog  og af sin personlige udviklingsrejse. Mine bedste anbefalinger."
- Marianne Brockmeyer, Nivå BibliotekSuan Daoud - 68,7 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere